Arkadaslar anfi ve bass konusunda öneriye ihtiyacım var kac cm bass nasıl bir anfi almalıyım kaliteli bir ses istiyorum fakat aşırıya kaçmadan uygun fiyatli ve aracımın üzerindeki teyp ve hoparlörlere uygun onlarin kaldırabilecegi yada verimli olabilicegi kücük bir ses sistemi yapmak istiyorum teyp ve hoparlör modellerini yazıyorum bilgisi olanlar öneride bulunursa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.. teypioneer 2350 ub arka hoparlörler: Pioneer TS-A 6913İ 400 Watt Oval Hoparlör ön kapı için hoparlör tavsiyesi bekliyorum su orjinaller takılı aracım 96 model Elantra kac cm ve kac watt hoparlör almalıyım, Anfi ve Bass kutusu içinde önerilerinizi bekliyorum
maddi olayınızı bilemiyorum ama önlere focal yada morel tempo 6 yada hertz orta sınıf esk serisi olabilir compenant takım sizi doyurucakdır diye düşünüyorum.. anfi ise tamamen maddiyat bütçe ile orantılı bana sorarsanız paranız orantısında orta sınıf yada ikinci elde orta üst sınıf bir anfi alın.. audison helix jbl kickers hifonics kenwood tarzı bir şeyler olabilir.. <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="790"><t><tr id="a__51695861" ="f12" ="#F4F4F4" align="center"> <td colspan="6" valign="bottom" align="left"> </td></tr></t></table>
Component takımlar anfi ile besleyecekseniz doğru bir seçim olabilir.Ancak teyp ile beslenecekse 2 yollu bir sony veya piooner hoparlör temiz bir ses almanızı sağlayacaktır.. Anfi ve bass konusunda ben şu anda jbl cs1204ü pilippo po-930 anfiyle besliyorum.Başlangıç için ses tatmin edici.Kablo tesisatınıda 4ga olarak kullanırsanız sıkıntı yaşamazsınız.
verebileceğiniz parayı belirlemeden model tavsiye etmek çok zor. ancak şunu söyleyebilirim, toplam 500TLye dediğiniz parçaları almak mümkün, ama siz 1000 tl harcamak istiyorsanız tabii ki daha kaliteli ve güçlü ses alırsınız.
phonocar almistim component sistem, taktim ama pek memnun degilim. hoparlör direk teype bagli. ama sert bir bass geliyor önlerden. orjinal ses sistemi daha iyi sanki daha yumusak idi. sanki kickbass dedikleri aletlerden almisim gibi, benim tek istedigim orjinallerden biraz daha fazla bass olsun.
Amfisiz sony cdx-gt500us (4x52Watt)model oto teyibi erama taktırdımve arkadaki ovalleri de pioneer ts-a6963e (max: 300W, nominal: 40W )model hoparlör ile değiştirdim, sony teyip çok ama çok güçlü neredeyse hoparlörleri patlatacak, keşke arka tarafa daha güçlü oval alsaydım.Bu tarz teyibi tafsiye ederim fakat arkaya daha kaliteli oval bulmalısın.
tavsiyeleriniz için teşekkur ederim, jbl bass tercih edicem sanırım anfi olarakta uygun fiyatli jamesonlar falan var ama ısınma sorunu basımı agrıtırmı acaba ?
amfiyi normal bir yere koyarsanız ısınma sorunu yaşamazsınız. mesela bass kutusunun üstüne monte edip bagajda bulundurursanız ısınmadan dolayı bir problem olmaz.
bass ı cıkarmak ıstedıgınde yada ıhtıyac duydugunda nasıl olacak bence koltugun arkasına monte et altına 1 cm kalınlıgında tahta gıbı bısey koy amfının tabanı ıle koltuk arasında mesafe kalsın bende JBL GTO 1004 AMFİ+ JBL 1000 W (275 RMS) Bass+PIONEER DEH-7350 BT teyp,ön kapılar Pioneer TS-G1312i 13cm + Arka pondızot ta Pioneer TS-G1711i 17cm + TS-S20 Twiteer var gayet tatlı ses cıkıyor ama bıraz tuzlu tabi Bagajdaki hoparlör rüzgarı amfıyı sogutmata yeter saçları bıle havaya kaldırıyor ki... Düzenleyen : clgnsdt_55
anfi ve basstan önce önemli olan sey bence teyb. marka olarak iyi olabilir bende pioneerin üst seri bir teybini kullanıyorum. kesinlikle anfi ve basstan tatmin olmak istiyorsan teybinden gereken ses temizliğini ve iyi performans alabileceğin en az 6 bant ekolayzırlı bir teyb alman gerekir. bunun haricinde ön arka ve bass için ayrı ayrı 3 çift dijital çıkış olan bir teyb alman hem hoparlörlerini hemde bassı anfiye girerek tüm hoparlörlerdeki ses dengesini ve oranın ayarlamanda yardımcı olacaktır. teybin çıkışlarından ses alınarak bir aparatla anffiye girişde söz konusu ama . teyb gerçekten önemli. bunu ses sistemin artık yetmez gibi gelmeye basladığında anlayacaksın. bunun için bendeki sistemin incelemeni öneririm. 4 ovalim var arkada iki tane 330 luk 2 tane 400 wattlık pioneer. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=32020 açıkcası tatmin edici bir bass ve anfisi, birde önlere companent takım alındığında eksiksiz temiz ve yüksek ses alabileceğim, amatörden sınıf atlamıs bir sistem kıvamına gelecek Düzenleyen : magenta
kesınlıkle arkadasımın dedıgı gıbı teyp cıkısı cok cok onemlı tanınmıs kalıtelı markadakı urunler tercıh edılmelı amfı baglanmadan bıle kolonların orjınal markalı ıse tatmın edıyor bas konusunda .ama ınsan oglu doyumsuz ıste zaman gectıkce daha fazlasını ıstıyor.bıraz daha sıkabılırsen ıyı bır amfı ve teyp al derım ılerde ne demek ıstedıgımı ıyı anlarsın