mrb arkadaşlar bugün arabama anfi taktım. anfi 4 kanal çıkışlı 1800 watt. benim arabada arkada iki tane oval hopörlör var. anfiyi bu hopörlörlere bağladım. benim aracımda önceden anfi varmış ve sökülmüş yani kabloları filan hazırdı. kablo filan çekmedim. şimdi sorularıma gelelim. 1. aracı çalıştırınca ve gidince hoparlörlerden motor sesi geliyor. ne yapmalıyım? 2. ben anfiyi normal şekilde rear left rear right yazan yerlerden bağladım. teypten gelen kablolarıda rear left right olarak taktım. ben birde subwoofer koysam bunun bağlantısını nasıl yapmam gerekir. anfi üzerinde bir düğme var. bu düğmeyi açınca hoparlörler subwoofer gibi ses veriyor. kapatınca normal ses veriyor.
Aracın tesisat baglantılarına bakın motor sesi alıyorsa biyerde yalıtım hatası yada eksigi vardır.Soketlerinizi kontrol ediniz.Anfinin girişinde in put yazar çıkışlarda out put onlara dikkat etseydiniz.O dügme anfinin maximum seviye çalışmasına neden olur.Haliyle çok ısınan anfi iyide hava almıyorsa giriş ve çıkışları yanabilir.Aracınıza anfi baglamak için Teybinizde subvofer çıkışı olmalıdır.Tabi iyi verim almak istiyorsanız.Yoksa normal çıkışlardan getirsiniz.Anfiniz teyipden beslenemeyeceginden anfinize akünüzden bir power hat getirmeniz gerekir.Bunu profösyönele bırakın role felan war yapamazsınız. Düzenleyen : Koruycu
aracın tesisatı zaten hazırdı aküden bir kablo geliyor sigortası filanda var. daha önceden anfi varmış benim aldığım adam sökmüş heralde. teybin normal çıkışlarından anfiye girmiyorum. yani teybin anfi çıkışı var. rca kablo deniliyor sanırım ondan. o kablolarda bagaja kadar geliyor. arabayı çalıştırmayınca sorun yok ama çalıştırınca ve gaza basınca hoparlölerden de aynı ses geliyor. teypde subwoofer çıkışı sanırım yok çünkü benim gördüğüm 4 kanal ses 2 tana aux girişi 1 tanede video girişi vardı.
Ses Kablolarını Aracın Sağ Tarafındanmı Alınmış ? Anfide HPF(High Pass Filter) Low Pass Filter Diye Bir Ayarlar Olması Lazım...Anfinin Model Markası Nedir ?
parazit ses gelmesi bildiğim kadarı ile teypten amfiye gelen ses kablolarınızın kaliteli olmamasından , amfi ve teyp şaselemelerinin iyi olmamasından , amfinin kendisinden yada son olarak buji kablolarınızdan yapıyor. Hepsinin sırayla kontrolünü yapmalısınız.
buji kabloları yeni onlarda bi sorun olacağını sanmıyorum. ama tesisatı çeken usta bütün kabloları bir yerden geçirmiş sanırım bundan kaynaklanıyor. yarın hoparlör ve rem kablolarını sağdan geçireceğim. inşallah çözülür. anfi biraz dandik markası bosman gibi birşeydi sanırım. karaköyden 90 liraya aldım 1800 watt yazıyor. 4 kanal çıkışlı. birde subwoofer konusunda yardıma ihtiyacım var subwoofer alsam hangi çıkışlara takacağım. hoparlör çıkışlarından birine paralel bağlasam nasıl olur?
Aslında saçma geliyor fakat yeni bile gözükse buji kablolarından yapabiliryor.Ben de ilk amfimde bu problemi yaşamış ve çözememiştim. Eğer kullandığın amfi köprülemeye uygunsa (ki bunu hoparlör çıkışlarının olduğu yerde şematik olarak gösterir ) köprü bağlarsın. Ama amfi çok güçlü değil ise eğer subwooferdan ses alabilmek için amfi üzerindeki potlar ile ses ayarlarını yükselttiğinde parazit sesinde artacaktır bunu unutma.
Evet Bende Size Onu Demeye Çalıştım..Güç Kablosu İle Ses Kablosunu Ayrı Taraftan Getirin...Wooferide Normal Kolon Bağlar Gibi Bağlayın Anfinin Üzerinde Ayarlar Var Ordan Ayarlıyorsunuz..Bass Filter Falan Oluyor..
Evet Bende Size Onu Demeye Çalıştım..Güç Kablosu İle Ses Kablosunu Ayrı Taraftan Getirin...Wooferide Normal Kolon Bağlar Gibi Bağlayın Anfinin Üzerinde Ayarlar Var Ordan Ayarlıyorsunuz..Bass Filter Falan Oluyor..
bütün kabloları bir yerden geçirmiş sanırım bundan kaynaklanıyor. dedigin gibi aynen motor sesi bundan ibaret geliyor... aküden gelen ve rca kabloları ayrı yerlerden geçmesi lazım yoksa motor sesini içeri alır
Motor sesini kolonlardan duymamak için aküden amfiye gelen ana kabloyu sol taraftan ses kablosu olan rca sağ taraftan geçirin anfinin yanına kadarda olsa birbirine yakın olmasına özen gösterin ses o yüzden geliyordur olduki ses yine geliyorsa ki bu ses azalacaktır kesin az olan seside parazit gidericiler var onlardan alıp bu sorunu çöze bilirsiniz subwoofer bağlayacaksın bu anfiye 2 kanalı köprüleme yoluyla subwoofer baglarsın ama şunu hiç bir zaman unutmayınki mono amfinin verdiği o tok bass sesini stero amfiden tam randımanlı alamazsınız diger 2 kanalada isterse oval 2 kolon ister bu 2 kanal çıkısıtan çogaltarak 4 kolon bağlarsınısız kolay gelsin. Düzenleyen : oisguzar
kaliteliipek buji kabloları onlardan al bde parazit devresi satılıyor.kaliteli olanlarından alıp teype tak derim
Merhabalar ben aranıza yeni katıldım. Aynı sorun bende de vardı. Hiç öyle kabloyu sağdan soldan geçireyim diye uğraşmayın ve bujilerinizle oynayıp boşuna masraf etmeyin. Bunlarla uğraşarak motor ve parazit sesini asla kesemezsiniz. Acemilik zamanlarımda bunların hepsini denedim boşuna zaman ve para harcadım. Verdiğim linkteki üründen alın sorun kökünden biter. Çünkü ben aynısından aldım ve hala kullanıyorum parazit ve motor sesinden kurtuldum. http://urun.gittigidiyor.com/aracinizdaki-motor-sesi-parazit-kesici_W0QQidZZ22247704 Sakın reklam yaptığımı düşünmeyin amacım sadece yardımcı olmaktır. Düzenleyen : rmzn1654
benim sağ kapı hoparlörü çok ses yapıyor...sanki yerinden çıkacak gibi gıcırtı yapıyor Düzenleyen : hndnrcp
Büyük ihtimalle hoparlörün körüğü aşınmadandolayıyırtılmıştır. Kapının pandizotunu söküp ya hopalörün körüğünü değiştireceksin ya da yeni hoparlör alıp takacaksın. Kapı hoparlör çapı genelde 13 cm çapında olur. Düzenleyen : rmzn1654
yarın kabloların yerini değiştirip deneyeceğim. kitapçıkta köprülü bağlama hakkında şema var ama biraz karışık bir olay gibi. şimdi şöyle sorayım benim anfi 4 kanal çıkışlı. teypten 1 adet kablo geliyor iki tane ucu var ben bunları rear left rear right olarak taktım. şimdi anfinin arkasında da 4 tane çıkış var ben iki oval hoparlörü yine rear left ve rear right a taktım. subwooferı ise front yazan yerlere taksam ses alırmıyım acaba. yada bu bağlantıyı resimli anlatacak birileri varmı acaba
mrb arkadaşlar anfi kablolarının yerini değiştirdim ama ses halen devam ediyor şaselerini filan kontrol ettim bir sorun gözükmüyor. ama ses önceye göre biraz azaldı sanki tam bilmiyorum. şu parazit gidericilerden bulmam lazım sanırım.
resimli açıklama için teşekkürler. benim anfide 4 adet giriş vardı. ben teypten gelen kabloyu ikisine taktım. diğer iki giriş boşta oluyor. yani rear yazan yerler çalışıyor ama front yazanların girişi boşta olduğu için çıkışından da ses alamıyorum. bu iki girişi tek girişe çeviren rca kablolardan alıp anfi üzerindeki 4 girişi iki girişe çevirsem ve bu iki girişe teypten gelen kabloyu taksam acaba arkadaki çıkışların hepsinden ses alabilirmiyim. ya da front çıkışlarından ses alabilmem için ne yapmam gerekir. yardımcı olursanız sevinirim.