İyi akşamlar bu android denen mered bizim ios gibi bi işletim sistemi değilmi?bildiğim kadarıyla bu bazı firmalarca kullanılıyor mesela samsung gibi...Arkadaşla iddialasıyoruz, tutturdu nokıa lumnia android diyo, işletim sistemide windows 8 diyo.. samsung s3 demi android diyorum evet diyo, işletim sistemi ne o zaman diyorum yine android diyo kafamı kariştirdı )..android hakkında bilgisi olan varsa detay olmadan genel-geçer bilgi alabilirmiyim?çok fazla bilgi kalabalığı var bu konuda.. İOS = Win. 8 mobile = Android değil mi yani?nedir?
Apple ios nikahli eş Android de bi Rus'a benziyor bence android kendili mıncıklatıyor istediğini yapıyorsun. apple de öyle değil hani elini uzatmaya çekiniyor adam ona izin yok buna yok. sanki ben cihazı değilde cihaz beni kontRoll ediyor. şuan 2 sindende kullanıyorum ama açık olan bişey var ios bu sayede kusursuz çalışıyor.
Arkadaşınızın dediği Lumia Android ama işletim sistemi Windows Mobile 8 iddiası doğru değil.Android bir işletim sistemidir,aynı şekilde IOS ve WM8 de.Lumia da WM8 işletim sistemiyle çalışan bir telefondur.IOS'un WM ve Android'den tek farkı var,o da sadece Apple şirketinin ürünlerinde kullanılıyor.Android ise Samsung,HTC,LG,Huawei,ZTE gibi birçok marka tarafından kullanılan bir işletim sistemidir.Windows Mobile da aynı şekilde farklı markalara ait cep telefonu modellerinde kullanılmaktadır. Dedikleriniz doğru.IOS işletim sistemi kapalı kaynak kodlu olduğu için kişisel hiçbir değişikliğe izin vermez.Ancak bu telefonun optimizasyonunu yüksek tutar.Android ise açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir ve üzerinde her türlü değişikliği yapabilirsiniz.Bu optimizasyonu düşürse de sizde bir tatminsizlik oluşturmayacaktır.Arkadaşım da İphone 4s var,bende de Galaxy S3.İkimizde telefonlarımızdan memnunuz ama iş işletim sistemi,işlemci,ram bellek vs gibi karşılaştırmalara geldiği zaman Galaxy S3 ön plana çıkıyor.Hatta son çıkan 4.1.2 güncellemesiyle İphone 5'ten de daha verimli bir çalışma sağlıyor.Üstelik İphone 5'in Galaxy S3'ten 6 ay sonra çıkmış olmasına rağmen.Bu söylediğim verimlilik konusunu benchmark testlerinde görebilirsiniz.
Bende nokia lumia 920 var , üzerindeki sistem Win phone ve win 8 temelli bir sistem , ikinci telefon olarakta Samsung galaxy I 8160 kullanıyorum oda android OS.li , bence ikisi de güzel ve kullanışlı , win 8 'e eğer bilgisayar kullanımında tecrübeli iseniz daha kısa zamanda uyum sağlıyorsunuz ( Aslında dokunmatik win 7 ye benzetiyorum ben ) Ama androitinde pek çok avantajı var .
Söylediklerinin herbiri bir işletim sistemi. Bendeki telefonda Android işletim sistemi var. İphone lar IOS kullanıyor Nokia Lumia ve HTC nin bazı modellerinde Win8 mobile kullanıyor. Kullandığımız telefonlar artık sadece telefon özelliği barındırmadığı ve çok daha fazla özellik sunduğu için üzerindeki işletim sisteminden donanımına kadar herşeyin extra önemi var. İşletim sistemi ile ilgili en önemli ayrım herhalde hız, şarz süresi ve uygulama çokluğu. IOS işletim isitemleri için Apple APP Store da 700.000 uygulama vardı. Bu sayı Android için 675.000 Win Mobile için ise 100.000 civarı.
Ope,l vw, ve audi birer tane motor yapmış.Opel ürettiği motoru sadece kendi arabalarında kullanıyor ve kendi arabasında da başka motor kullanmıyor.Ama audi ve vw ürettikleri motorun başka arabalarda kullanılmasına izin veriyor.
Hepsi birer isletim sistemi (OS). Arkadasinizin böyle deme sebebi androidlerle birlikte akilli telefonlarin cogaldigi ve cogu kisinin akilli telefonu sadece android sanmalarıdır. Gürcan abinin dedigi gibi tüm OS lerin kendine özgü özellikleri vardir... Lg Optimus Sol cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
İOS= Apple = apple ait işletim sistemidir kapalı kaynak kodludur. Yani sadece apple düzenleme yapabilir ve apple ürünleri haricinde hiç bir cihazda kullanılmaz. Android = Google = Android açık kaynak kodlu bir sistemdir. Üzerinde her türlü değişiklik yapılabilir. Resmiyette google aittir ancak Samsung, htc, huawei vb bütün cihaz üreticileri bunu kendi çok çok çok ucuza alıp kendilerine göre değişiklik yapabilir ve kullanabilirler. WM8 = Microsoft = Microsoft' a ait işletim sistemidir. Kullanım hakkı ve düzenleme Microsoft'a aittir ve Microsoft ile anlaşmalı olan ve kendisinden ücret ödeyip alan firmalar kendi cihazlarında kullanabilirler ancak Android'de olduğu gibi kendilerine göre düzenleme yapamazlar Microsoft'un belirlediği şekilde kullanıma sunabilirler. Android'in yaygınlaşmasının en büyük nedenleri; açık kaynak olması yani herkes ister kullanıcı ister üretici isteyen herkes üzerinde istediği değişikliği yapabilir. Bu yüzden Android 'de yapılabileceklerin bir sınırı yoktur aklınıza gelen her türlü teknolojik işlemi yapabilirsiniz. Yani içlerinde en özgür olanı Android'dir. Bu yüzden çok fazla cihazda kullanılıyor.
ios madem kapalı kaynak neden I open source?açık kaynak manasına gelmiyormu?yada ben mi yanlış biliyorum?
çoğu şirket uygulamalarda ios u neden tercih ediyor? örneğin vw bile sadece ios için araç uygulaması yapmış...
Akıllı telefonlar ın devrim niteliğindeki işletim sistemidir IOS. Dikkat edin IOS tan sonra bir başka deyişle Iphone dan sonra akıllı telefonlar çığ gibi arttı. Tabi Yazılımların IOS a göre üretilmesinin en büyük sebeplerinden biri hedef kitledir. Muhtemelen VW kullananların büyük kısmı Iphone kullanıyordur. Bir araştırma yapılmış olabilir. Ama S3 liderliği ele geçirdiğinden beri Android uygulamalarında ciddi bir artış söz konusu. Nerdeyse IOS uygulamalarına yetişti. Yakında zorunlu olarak her şirket Hem IOS hem Android olarak yazılım üretmek zorunda kalacaklar...