s.a arkadaşlar hyundai club üyesi olaraka aranıza katılmış bulunuyorum sizlere danışmak istediğim bir şey var ben 2016 ocak ayında hyundai accent blue mode plus cvt araç aldım arabamdan memnunum ama biraz zevk arıyorum strart stop ve anahtarsız giriş olsun istedim bu konu hakkında biraz araştırma yapınca internette işin ehli olan bir firma buldum sizce bu sistem araca zarar verir mi adamlar garanti verdikleri ve kablo kesme olaylarının olmadığını söylüyorlar sizce yaptırmalı mıyım yoksa kararsız kaldım umarım bana bu konuda yardımcı olursunuz
Arabaya bir şekilde sonradan yapılacak önemli uygulamaların tat vereceğini sanmıyorum aracın orjinalliğine Dokunmayın derim şahsi fikrim budur
Anahtarı çevirmek çokmu zor [emoji41] Ne kadar tembel bir millet olduk 2 saniyeni almayacak bir şey için değermi aracın orjnalliğini bozmaya ve o kadar masraf etmeye hem arabana hem cebine yazık SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Konuyu okuyunca youtube'dan araştırayım dedim, elin oğlu çin sayfasından start stopu almış tofaşa takmış Kontak anahtarı çıkartılarak bu sistemin uygulanmasının bence zararı yoktur. Uygun fiyata yapanı bulsam ben de aracıma yaptırabilirim
https://tr.aliexpress.com/item/Ryan..._1&btsid=5b3dbf3c-68e7-44a5-8216-de003addb5c8 https://tr.aliexpress.com/item/Hot-..._1&btsid=5b3dbf3c-68e7-44a5-8216-de003addb5c8
Merhabalar, esasen bu işi sabah -15/20 C soğuk sabahlarda evden aracımı çalıştırmak için araştırdım. Maliyeti nedeniyle vazgeçmiştim. Konu açılınca yazayım dedim. İş heves değil ihtiyaç olunca, işin ehli birine yaptırmak lazım.
Ben lüks peşinde değilim ama bu aracı 5 yıl kullanacağım için biraz zevkini de yaşamak istiyorum ama tabi aracın orijinal özelliğini bozmak da istemem bana bu garantiyi vereceklerini söylediklerini için isterseniz sitesini vereyim http://www.ledrononline.com/Accent-Blue-2011-2016,PR-44.html biraz YouTube ve aliexpres sitesinde güvenmediğim için bu siteyi buldum
aracımda orijinalden var. anahtarsız giriş güzel ama anahtarsız çalıştırma olayına ısınamadım ben. zevki falan yok yani düğmeye basıp bekliyorsunuz araç kendiliğinden çalışıyor.
Forumda uzaktan kumanda ile çalıştırılan bir tane fx coupe vardı konusu nerdeydi ki? o da bunun gibi birşey anahtarsız çalıştırma yerine uzaktan kumandalı çalıştırma da olabilir kışın iyi olur motor ısınır erkenden.
arkadaşımda clio 4 var benzinli 1.2 75hp atmosferik olanından çok soğuk havalarda düğmeye tek basışta çalışmıyor ikinci kez düğmeye basmak gerekiyor bizzat şahidim bu olaya. Anahtarlı çalıştırmayı her zaman sevmişimdir bir keresinde benim hidrolik direksiyon kayışına kedi sıkışmıştı kayışı attırmıştı hidrolik direksiyon iptal halde tamirciye gittim tamirci şarj dinamosunu hafif gevşetti sonra kontak anahtarı ile motoru yavaş döndürmek suretiyle ''tıklama'' yaparak kayışı kolayca yerine oturtmuştuk eğer anahtarsız çalıştırma olsaydı arabayı lifte kaldırıp ön sağ tekerleği söküp triger kapağınıda söküp uzun lokma anahtar ile motoru oradan döndürmek gerekecekti. Anahtarsız çalıştırma sistemleri emercensi durumlar için ideal özellikte değildirler. Anahtar yerine algılama yapan kartta bir tane pil bulunur bu pil biterse adamı yolda bırakır çünki bizim insanımızın çoğunluğu kullanma kılavuzuna bakmadan arabaya biner ve kumanda pili biterse o motoru çalıştırmak için ne gibi ekstra şeyler yapmak lazım bilemeyebilir bu çok doğal onları yadırgamıyorum. Öte yandan yolda ilerlerken motordan tuhaf sesler gelirse motoru hemen stop etmek gerekebilir lakin anahtarsız çalıştırma sistemi olan araç yolda giderken stop düğmesine basıldığında stop etmeyebilir, araç tam durmadan motor stop edilemiyordu yanlış bilmiyorsam. yine karda kışta dizel motorları çalıştırmak için bazı kullanıcılar buji ısıtıcısını birkaç kez kontak aç kapa yaparak fazladan ısıtma yapıyorlar start stoplu sistemde bunu nasıl yapacaklar? aracınızın aküsü bitti diyelim elinizden birşey gelmiyor dağ başında kaldınız motoru vurdurarak çalıştırmaktan başka çare yok start stoplu araba nasıl çalışacak? Vurdururken aynı anda düğmeye mi basacağız? Yakın gelecekte bir far ampülü patladığında bile yetkili servise gidin kendiniz ellemeyin diyen kullanım kılavuzuna sahip otomobiller türeyecek.
Eren start stop düğmesi kademeli fotoğraf makinesi gibi ilk kademe elektrik açıyor ikinci marş. Bizim insanımız genelde düğmeye abandığı için araba direk çalışıyor. İkinci ısıtma işi şöyle. Bir kere ilk kademeye basıyorsun ışıklar yanıyor hazır olanlar söndü diyelim. Tekrar ilk kademeye basıyorsun elektrik kesiyor sonra tekrar ilk kademeye bastığında ısıtıcı sönünce ikinci kademe için biraz daha bastırdıgında senin dediğin olay gerçekleşiyor. Vurdurma kısmı artık yeni araçlarda daha sakat. Çekici çagırmak daha öantıklı Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
vallahi müthiş bir rahatlık, arabamda olsun isterdim, anahtarı cebine koy unut, hatta pantolonun iç tarafına özel cep yaptırır oraya koyar unuturdum. yok cebinden anahtarı çıkar, tuşa bas, kapıyı aç, anahtarı tak, çevir. bir de araba çalışırken arabayı bırakıp gidemiyorsunuz anahtar üzerindeyken, anahtarsız da bu mümkün oluyor. diğer türlü garaj kapısını açmak için bile stop etmek gerekiyor. kadın kullanıcılar için çok daha önemli, çantasının içinde anahtarı bulana kadar oooo. şöyle bir dezavantajı var, diyelim anahtar yanınızdaki kişide, birlikte giderken anahtar sahibi araçtan indi siz devam edeceksiniz, eğer dikkat etmez farkına varmazsanız geçmiş olsun
arabadan hangi ses gelirse gelsin giden bir araçta "stop" konumuna almam, frene basıp tamamen dururum, sonra alırım. bence verdiğiniz örneklerin bir kısmı otomatik araçta yapılamayan fakat manuel araçla yapılan şeylere benziyor. sonuçta otomatik araç hiç vurdurulamıyor ama bu sistemin sakıncalı olduğu anlamına gelmiyor. bence accent blue gibi bir araca böyle bir sistem yaptırmak iyi olmayabilir, hangi şirket ne garantisi verirse versin, lpg sistemine de garanti veriyorlar ama arıza olduğunda onlarca km yol gidip kapıda bekliyorsunuz aracıma baksınlar diye. güvenlik ve ısıtma amaçlı uzaktan çalıştırma sistemi belki zorunluluktan gerekebilir. ama zorunluluk yoksa böyle bir modifiye arıza riskini artıracaktır.
i30 da durum şu şekilde : araba manuel. bu yüzden çalıştırmak için debriyaja basmak şart. otomatiklerde de frene basmak şart. debriyaja basıyoruz. sonra start stop düğmesine bir defa basıyoruz. o kendiliğinden bujinin kızdırma yapacağı süreyi hesaplıyor ve o süre boyunca ekranda sistem kontrol ediliyor yazısı beliriyor. yazı hava durumuna göre kısa yada uzunca süre kalabiliyor bu sürede de buji kızdırma yapıyor. Sonra kendiliğinden marş yapıp gaz veriyor ve çalışıyor. Debriyaja basmadan düğmeye basarsak ta ilk basışta aracın elektrik aksamı aktif oluyor ikincide kontak açılıyor. bu şekilde iki defa basıp sonra debriyaja basıp bir daha düğmeye basarsak manuel olarak ısıtıp marş yapabiliyoruz ama pek bir farkı olmuyor. otomatikte de aynı süreyi bekliyor