19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

anadolu sigorta ve yükşelişin akılalmaz ayıbı

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda microteam tarafından 10 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. microteam

microteam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar aracımı 1 bucuk ay kadar once ıstanbuldan alıp ızmıre geldım gereklı plaka sıgorta ıslemlerını yaptıktan snra en son olarak kasko yaptırmayı dusundum ve braz arastırmadan snra anadolunun bu konuda ıyı oldugunu duydum 2007 model team modelı era ıcın 20.700 kasko bedelı karsılıgında 1.170 tl ye kaskoladım.. aradan bır hafta gectıkten snra bır pıknık donusu aracımın kotu yollar sebeıyle ve yollarında camurlu olasından dolayı aracımın kartelını bır kayaya surttum bı kac km den snra yag lambasının yandgını gordum durup baktıgımda kartelden yag gelıyordu motora yag takvıyesı yaparak aracı sehır merkezıne kadar getırdım orada da anadolu sıgortayı aradım durumu anlatıp bır cekıcı ıstedım ve cekıcı yarım saat snra yanıma geldı aracımı yukselıse cektırttım exper kontorllerınden sonra aracımın ıslerının 5 gun surecegını soyledıler bende tamam dıyıp yukselısten evıme geldım kasko sırketını arayıp ıkame arac talebınde bulundum ve 4 saat snra 5 gunluk bır arac tahsıs ettıler buraya kadar hersey normal ve ıyıkı anadolu sıgortayı tercıh etmısım dıyede sevınıyorum.. 5 gunun sonunda yukselısı aradım aracınız hazır gelıp alabılırsınız dedıler yukselıse gıttıgımde bahcesınde aracımı gordum aracım onarılmıs hazır vazıyette benı beklıyordu ufak bı ıncelemeden snra on tamponu gereksız yere kopmle boyadıklarını arka tampondakı kucuk bır surtmeyıde kamufle etmeye calıstıklarını gorunce ıyı calısıyorlar dıye sevınmıstım ısın kotu yanı ıcerı gırdıgımda basıma geldı.. hasar bolumu sefı aracınızı ekper teslım etmemızı ıstedı dıye soyledı dıye bahane uydurdular gerekcesı neymıs dıye sordum kasko yapıldıktan 6 gun snra olay oldugu ıcın bı arastırma yapacaklarını ve bu arastırmanın sonucunda faturanın odenmeyecegının anlasılacagını soyledıler.. ne kadar surer dıye sordum yarın aksama alırsınız dıye belıttıler bende tamam deyıp servısten cıktım gıttım ertesı gun bılgı almak ıcın yukselısı aradım saat 4 te hala experden hbr gelmedıgını soyledıler experı arıyorum benlık bısey deıl anadolu sıgorta arastırma yapıp onay verıcek dıyor.. anadolu sıgortayı arıyorum bu ınceleme ıslemı 15 gun kadar surecektır dıyor servısın aracınızı verıp vermemısı onların ısı bız aracı vermeyın dıye bısey soylemıyoruz dıye soyluyorlar.. servısı arıyorum aracınızı teslım edelım ancak 2.500 tl lık senet ımzalamanız gerekıyor dıyorlar... kardesım ben bu kaskoyu yaptırıp aracıma bındıgım anda kasko gecerlı olmuyormu zaten sanane 6 gun snra kaza olmussa madem sıgorta sırketı hasarı karsılamama durumu var exper nıye yapılsın onayı verıyor.. e yaptınız nıye yukslıs aracımı teslım etmıyor bu adamların bu sıgorta sırketıyle anlasması yokmu banane yapmasaydın kardesım aracı exper yapılsın dedıgınde kasko sırketının bu parayı odemesı gerekmıyormu zaten aklımı kacıracagım 3. gun oldu arac hala yukselıste o senedıde ımzalamak ıstemıyorum sızce ne yapmak gerekıyor.. aracımı teslım alayım kaskoyu hemen bozduracagım anadolu sıgortadan baska bı sırketten yaptıracagım ve kesınlıkle bırdaha yukselısle calısmayacagım...

2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    olayın sigorta şirketi ile ilgisi yok..tamamen servisin işi sigorta şirketinden parayı almadan aracı teslim etmiyorlar..eger sigorta şirketi ile servisin anlasması yoksa bu durum normal ama varsa hatalılar..size aracı vermek zorundalar...gecmiş olsun..

3. microteam

microteam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sıgorta sırketı kazanın onceden oldugunu ve hasardan snra kasko yaptırdıgımı dusunuyor arastırma yapıcakmıs beyler..

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bu sizi baglamaz..eger öyle bir kuşkuları vardı o zaman sigorta yapmadan önce aracı kontrol etmeleri gerekirdi..

5. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçmiş olsun. Bu işler insanın canını çok sıkıyor gerçektende. İnsanı et ile tırnak arasında bırakıyorlar.

6. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benim bildiğim kadarıyla yok..ağustosta yoktu..

sorun yasayan arkadaşa tavsiyem korkmayın sigorta parayı öder ama zaman gecer..keşke önce arastırsaydınız anlaşma olup olmadığını..orazın anlaşması vardı..neyse geçmiş olsun..

7. microteam

microteam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynen bende sızın gıbı dusunuyorum ama bunu yapmadılar benım sucum ne bunda..

8. microteam

microteam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ne yapmak lazım sımdı pekı 2.500 tl lık senedı ımzalamam mı gerekıyor aracımı teslım alabılmek ıcın

9. yunafaniem

yunafaniem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Yunus İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Geçmiş olsun.......

10. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    89
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    anlaşma oup olmadığını servisin söylemesi gerekiyordu kanımca.bende kapıyı sürttüğümde götürdüğüm servis anadolu sigorta ile anlaşmalarının bulunmadığını söylemişti.

11. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle büyük geçmiş olsun..ne kadar zorve can sıkıcıbir durumda olduğunuz apaçık ortada..açıkçası eğer sigorta şirketinizden paranın geleceğini düşünüyorsanız senedi imzalamaktan başka bir seçenek gözükmüyor..yok bu para gelmez beni oyalarlar diyorsanız o zaman başka bir çözüm bulmayı deneyin..kolay gelsin

12. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Geçmiş olsun....

13. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    anlasması yoksa bişey diyemem

14. Tanyol

Tanyol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle geçmiş olsun. Size empoze etmek istedikleri prosedür sigorta şirketlerinin 2-3 sene önce uyguladıkları standart bir işlem. Yetkili servis anlaşmalı olsun olmasın sigorta şirketiniz ile görüştükten sonra size tahmini tutar kadar senediimzalatmadan işe bile başlamıyorlardı. Çünkü eksik prim, değiştirlmiş araç gibi olaylarda sigorta şirketi ödemeyi reddediyor olan da yetkili servise oluyordu. Ben de busenetleri2-3 kere imzaladım üzerlerinesadece kasko teminatı içindir-devredilemez, ciro edilemez vb. ibarelerini koydum. Ve 2-3 ay sonra sigortanın parayı ödemesini müteakkip senetlerimi geri aldım.
    Ama şimdi yöntem bu değil, arabayı teslim ediyorsunuz, hasar dosyası otomatik açılıyor ve tamirden sonra arabayı teslim alıyorsunuz. Bence hatalı olan sigorta şirketi, yetkili servis parasını alamayabilirim endişesi ile size bu senedi imzalatmak istemiş. Eğer şimdiye kadar hiç kaskonuz olmadıysa yani tramerde birkaydınız yoksa böyle bir araştırmayıyapmaya hakları var diye düşünüyorum ama Allah aşkına hangi sürücü akıllara ziyan bir hareketle 1170 TL ödeyip arabanın altı yenilensin diye 6 gün sonra arabasının altını kayaya toslar ve 2500 TL masraf açar? O araştırmayı sizi müşteri olarak kabul etmeden önce yapmaları gerekirdi, şimdi ise sizi mağdur ediyorlar.

Size tavsiyem tanıdık bir avukatla görüşmeniz ve arabayı kullanamamaktan kaynaklanan mağduriyetinizi temin etmiş oldukları kiralık aracı araştırma(!) bitene kadar size tahsis etmelerini talep etmek. Bunu noterden ihtar çekerek de yapabilirsiniz. Hakkınızı yedirmeyin. Sigorta şirketini değiştirmek fayda etmeyecektir,çünkü diğerleri deda aynı uygulamayı yaparlar.İyi akşamlar dilerim.

15. microteam

microteam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu ıhtarı sıgorta sırketınemı cekmem gerekıyor... ??? ayrıca bu arac benım uzerıme olan ılk aracım benden oncekı sahıbıde hıcbırsekılde kasko yaptırmamıs aracı aldıktan bır ay sonra kasko yaptırdım normaldır dunya para odedık 1 ay toplandıktan sonra kasko yaptım bundan daha doal ne var ve 6 gun sonrada yenı aldıgım hesvesle bındıgım aracımın basına bunlar geldı kım ısterkı boyle bıseyı daha keyfını surememısken aracım 10 gundur bende deıl cok canım sıkıldı bu ıse yarın gıdıp ıhtar cekecegım kesınlıkle.. arac sahıbıyım ama aracım yok elımde otobuse bınmek zorunda kalıyorum..

16. Tanyol

Tanyol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet, sigorta şirketine. Daha sonra oluşacak mağduriyetiniz için de bir tarih tespiti olacaktır.

17. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    bende anadolu sigortadan kasko yaptırdım alırken, anlaşmalı servis olduğu için
    şimdi baktım izmirde çakırlar, kalburcu ve yükseliş anlaşmalı servis listesinde
    sanırım sorun anlaşmalardan değilde prosedür sıkıntısı var galiba.
    kaskoyu yaparken araca bakmadılar mı, şimdi sorun çıkarıyorlar.
    üst kademelerle görüşün bence sigorta şirketinden,

Düzenleyen : Coşkun Özcan

18. pelitcikli

pelitcikli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle geçmiş olsun dileğimle ,şikayetinizin daha geniş bir kitleye ulaşmasını istiyorsanız

Şikayet var .com a yazın.

19. microteam

microteam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kaskoyu talı bır sıgorta sırketıne yaptırdım onlarlada bugun gorustum bız kaskoyu yaparken aracı gorduk yuryordu dıyolar ve bızden aracın durumu hakkında bır bılgı ısterlerse hemen bır beyan yazabıleceklerını soyledıler.. yarın bu rastırma suresı ıcın ıkame arac talebınde bulunacagım detayları sızınle paylasacagım..
    Düzenleyen : microteam

20. microteam

microteam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    onuda dusundum bugun ancak gecıcı olarak sıkayet alamıyorlarmıs..

Düzenleyen : microteam

Bu Sayfayı Paylaş