Mrb İyi Akşamlar Bende 2008 model santafe var 4500 kmbu araçta ön sağ amortisöründe ses geliyor bu ses lokurtu sesi ve bu ses yavaş stabilize yolda yapmıyor fakat asvaltta ses lokuttu yapıyor hafif tümseklerde bende tucson vardı oda yanısıydı acaba bu sesler normalmi yoksabenmi fazla dinliyorum çünkü bende 2008 passat vardı jeep e yeni uzun süreli binmeye başladım İnternette araştırdım monreo amartisör takıldığı zaman sesi kesiyormuş fakat bu seferde yol tutuşu düşüyormuş bizde 2008 captiva var onda o şekilde ses yok 2 aracında internet sitesine girdiğim zaman aynı marka amartisör kullanılmış bana bu konuda teknik bir bilgi veren arkadaş olursa sevirim
daha öncede konu acmıştınız aynı sorunla ilgili.. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=7157 bende de ses var ama bu sesler beni çokda fazla rahatsız etmiyor belkide gelen ses sizin seslerden değildir..eger bir era kullanabilirsem anlıycam..
Arkadaşım sen bu konuya fazla takmışsın belki de kafa olarak lastik sesine yoğunlaştırıyon kendini bence bir sorun teşkil etmez o ses çünkü normal santa fe zaten çok sessiz ve o seste dikkat edilirse duyulabilir ve sonuçta 4X4 e biniyorsun bak söylediğin gibi arazi şartlarında sorun yok stabzede felan asvaltta da çok dikkat edersen kasislerde ufak sesler duyman normal bu o kadar büyütülecek bir şey değil,keyfini çıkar.
O Ses benim aracimda da var O yayların vermiş oldugu bir sirkülasyondur. Zamanla geçiyor 2 ay kadar ben o ses ile yaşadım. ama sıkıntı olmadi amortisör felan değil yaylar yapıyor o sesi Saygılarımla
sanırım 4 çekere geçişte debu tür sesler yapıyor. ben de hız geçişlerinde alttan tek vuruşluk bir kütleme duyuyordum. ama tamircim bir hafta önce aldığım ikinci el santafede hala kar lastiği takılı olduğunu ve bunun akslara-amortisörlere yük bindirdiğini aksların gevşediğini söyledi. belki sizin sesler de lastik seçiminden olabilir. bir danışın isterseniz.