sağa ve sola dönüşlerde çok az aralıklarala hafif aracın yaylanmasıyla birlikte "log , log , log " şeklinde ses gelmeye başladı. acaba amortisör patlamış olabilir mi?
Öncelikle sağa sola dönüşlerde meydana gelen sesin amortisörlerle bir alakası olduğunu düşünmüyorum, sallanmayla beraber oluşan ses amortisörlerin sağlıklı çalışmadığı anlamına gelebilir, bu durumda amortisörleri test etmek için iki elinizle amortisörün bulunduğu bölgeye bastırın eğer bir mukavemetle karşılaşıyorsanız ve araç beşik gibi sallanmıyorsa amortisör sağlam demektir.
hyundai accent 1.3 97 model araç sahibiyim.benimde amörtisör sorunum var patlak deil gibi gözüküyo yalnız giderken ufak bi sürtme sesi var sanki o kadar baktırdım sesi bulamadık.çok sinir ediyor.en son amörtisörü deiştirmeyi düşünüyorum.
Hocam bu bahsettiğiniz ses bir önceki accent lx aracımda benide hasta etmişti. Servise gittim birşey bulamadılar. Tamirci arkadaşa gittim hem ön hemde arka viraj demir lastiklerini değiştirdik kesildi. Yalnız 6 ay sonra tekrar başlamıştı... Nedenini tam olarak bulamadık. İşin ilginç yanı araçla yeni hareket etmişken yapıyor sonra bir daha yapmıyor.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif Düzenleyen : raven
aynı sorun bendede vardi amortisörleri değiştirdim bence başka sorun arama amortisör hatta tekerler aşğı düştüğü zaman yapıyor
ya bende hafif araç yaylandında arka taraftan geliyor bi ses amortisörlere baktım patlak durmuyor ama bende bilmiyom
o ses amortisorden geliodur benımde basıma gelmıstı . sanırım yagı bıraz eksılınce yapıo. değiştirince gecmıstı .
benim aracında arkadan ses geliyor ama bilerek büyük çukurlara kasislere giriyorum gelmiyor bazen yolda giderken hafif tatlı eğimde kasiste bi ses geliyor yani ben istemeden geliyor istyerek yaptıramıyorum busesi anlamadım neresinden geldini