Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Amortisörleri ve kapak contasını değiştirdim (Accent)

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Mete_han tarafından 30 Ocak 2013 tarihinde açılan konu

1. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Aracımın amortisörleri aldığımda testte %70 falan çıkmıştı. Üstüne 40 bin kmde ben kullandım. Ve artık vakti geldi dedim. Zaten uzun yolda en ufak engebede arabanın kontrolden çıkmaya meyletmesi vaktim geldi diyordu.

Yaza muhtemelen aracı satacağım ama duramadım değiştirdim zaten satarken söylerdim içime sinmezdi.

Aracı servise götürmüştüm bir tanıdık vasıtasıyla a dan z ye baktırdım liste halinde sorunlarını aldım tabiki yaptırmadım orda ama hepsine el attım :D O listede de ön amortisörler vardı tespitim doğru çıktı.

Servis 460 lira fiyat çıkardı işçilik parça dahil ön iki amortisöre.
    Hemde maysan mando kullanacaklardı.

Bende;

200 liraya netten otosupermarket.com dan 2 adet Monreo marka amortisör aldım ön için
    20 liraya Akparçadan orjinal amor. toz körüklerini aldım.
    Aracı özel servise bıraktım o da 110 lira. (Pahalı ama sağlam yer bedavadan motor kapağı contasını da değiştirdiler) 30da rot balans.

Toplam: 360 liraya maloldu bana. Maysan mando kullansam 300e falan malolurdu. 160 lira gibi bir fark var servisle yani. Ve de maysan - monroe farkı.

İlk izlenimlerim;

Keşke daha önce değiştirseymişim engellerde tak tuk tepkiler gitti. Sert dönüşler yaptım harika. Birde frene basınca öne eğilen araç dimdik duruyor. Cuma akşamı uzun yolda keyifle bir yolculuk yapacağım.

Ek olarak motor kapağından yağ sızıyordu çok az koku ve kötü bir görüntü oluyordu. Conta sipariş ettim Akpardan 20 TL.
    Usta onu da ücretsiz olarak taktı. (Servis parca artı iscilik 120 tl demisti kapak contasına)

İşte böyle...

Şuan tek sorun rotda bir hata olmuş direksiyon 2 cm filan yamuk duruyor onuda yarın hallettircem tekrar gidip ufak bir hata olmuş.

<<bülent>> bunu beğendi.
  2. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    gayet iyi.. güle güle kullanın:RpS_thumbup:

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçmiş olsun güle güle kullanın. Monreo iyi amortisördür.

Bu Sayfayı Paylaş