Arkadaşlar son zamanlarda arabamda dikkatimi çeken bi şey oldu yükseltisi sürekli olarak değişen yollarda yani ani tümsek veya çukurlu yollarda araba gereğinde fazla yaylanıyor gibi geldi bilhassa arabda 5 kişiydik ve bagaj full doluydu ağırlıkla lakası mı var yoksa amortisörleri garantiden değiştirmek mi lazım hatta bu gün hyundai servisi gösterdim orada çok samimi olduğum bir usta var onada durumu anlattım ondada eranın dizeli vardı dediği şey aynen şöyle bu arabadaki tek düzeltemediğim şey bu sorun bende de var dedi bağımsız süspansiyonlar olduğundan dedi ama bana bu açıklma pek tatmin edici gelmedi çünkü eralarda birbirinden bağımsız süspansiyon yok diye biliyorum. Yorumlarınızı merakla bekliyorum ..
B sınıfı bir araç neticede. Aile arabası değil. Süspansiyonları özellikle arkalar en kucuk bir tumsekte zıplatıyor, sanki makaslı gibi. Makaslılarda en azından arkada yuk oldugunda zıplamıyor, dimi.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Bizim araçlar compact sınıf oldugundan hem iş, hem aile, hem sehiriçi, hem sehirdısı vb sekillerde orta düzeyde kullanılabilsin diye bu tür ayarlarında optimal oluyor. Ne cok sert, ne cok yomusak, ne cok kötü ne cok iyi. Aynı anda bir cok kosulda kullanılabilmesi için ona göre imal ediliyormus. Compact, family,suv, business/premium olarak 3 temel optimasyon var. Bu durumu bilerek ona göre araba hakkında fikir sahibi olmak daha iyi olur. Düzenleyen : qaan88