Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

amortisör yağ kaçırması?

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Önal tarafından 5 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu

1. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    herkese merhabalar.. daha önce konuşulmuştu amortisör yağ kaçırdıysa patlamıştır diye ama yine de size bir danışayım istedim.. benim era nın da arka sol taraftan birkaç gündür çukurlarda falan bir titreşim sesi geliyor sürekli değil ama bazen geliyor acaba park sensörünün kutusu olabilir mi diye düşündün gerçi arayıp bulamadım nerede olduğunu?.. bugün eğilip baktığımda amortisörden bir sıvı akmış gibi bir görüntü gördüm tozluk olduğu için direkt amortisörün içine bakamadım ama sanırım yağ kaçırmış fotoğrafını da ekliycem birazdan..ama aracı bastırdığımda vs gariplik yok sağ-sol eşit yaylanıyor, eşit tepki veriyor zıplama zaten oldu olası var o konuda bir gariplik yok.. değiştirmeye gerek var mıdır eğer bir sorun varsa ne kadar idare eder? canım sıkıldı çok bu arada araç 23.000km'de, 2000km de iken 4 amortisör garantiden değişti son bakımını da serviste yaptırmadım yani garanti söz konusu değildir heralde fikir veriseniz sevinirim,teşekkürler...

http://imageshack.us/photo/my-images/269/20120704105.jpg/[​IMG]

Salvodorcu bunu beğendi.
  2. Salvodorcu

Salvodorcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    148
    Ad Soyad:
    Ata Öz.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    konu takip
    getzımın arka sağ amartisöründe yag kaçırma var

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yağ Kaçırdımı Patlak Demektir. Ama Patlak Olması İçin İlla Yağda Görmek Yeterli Değil. Salladımı Normal Gelebilir Araç Sadece Amortisör Üzerinde Durmuyor Helozonlarda Var . Değişmesi Lazım. Ve Tek Değiştirmeyin Çift Değiştirin.

Maysan Mando Değil Normal Mando Alın. Eranın Arka Amortisölerinde Sağ Sol Ayırımıda Yok.

http://www.akparca.com/Accent-Era-Arka-Amortisor,PR-203.html

Önal bunu beğendi.
  4. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    üzerindeki amortisörlerin aynısından kesinlikle almam böyle gezerim daha iyi zaten.. bu şekilde 1-2 bin km gitsem sıkıntı olur mu ne dersiniz? birde monroe nun gazlısı varmış biraz bakındım ayrıca kyb gördüm bir sitede o da gazlı ömür olarak uzun hangisi giderse onu almayı düşünüyorum o yüzden kyb japon iyidir diye düşündüm toyota da kullanıyormuş, toyotaların amortisörleri çok iyi dayanıyor diye biliyorum ama bulmak mesele olmadı mando alıcaz artık o da iyi diye duyuyorum forumdan.. birde bunun değişimi zor mudur öyle hyundai özel servisi değil eski arabaları götürdüğümüz usta var o haledebilir mi bu işi?

5. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
  6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Monreo Erada Süper Bir Amortisör Değil Abartılıyor. Bana Göre Hiç Bir Marka Modelde Monreo Süper Bir Amortisör Değil. Starexe Başka Marka Yok Diye Aldım Yoksa Hayatta Almazdım.
    KYB Varsa Alınır Güzeldir. Gezmedede Sıkıntı Olmaz Sıkıntı Size Sürüş Olark Yansır Sadece. Rio İle Erada Aynıdır. Dış Kaporta DIşında Herşeyi Aynıdır.

Eralara Her Zaman Tavsiyemdir En Düşügünden (3 CM) Eibach Pro Yay + 4 Tane Orjinal Kore Mando Amortisör .

https://www.hyundaiclubtr.com/showthread.php?23677-Eram-Eibach-3.5-cm-Yaylarına-kavuştu...

Eraların Yayları Çok Yumuşak Darbeyi Ememiyor O Yüzden Patlatıyor Amortisörleri Şu KOnuda Biraz Yazmıştık

https://www.hyundaiclubtr.com/showthread.php?24314-Yay-ve-Amortisör-Bilinmezi

7. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    sağol Ersin yay konusunu forumdan takip ettim takmayı da düşünüyorum ama 3 ay sonra başka eve taşınıcaz garaj da altta rampa biraz dik olucak sanırım yapılmadı henüz giremezse altı sürterse diye çekiniyorum o belli olsun ona göre değiştircem yayları.. amortisörleri de bu şekilde 1-2ay idare etmeyi düşünüyorum bir süre hem bu arada araştırayım piyasayı bulabilirsem orjinalini KYB istiyorum da daha olmadı mando akparda sürekli var zaten... hiç yere canım sıkıldı daha 23 binde amortisör patlattık olucak iş değil allah bu assanı nası biliyorsa öyle yapsın dahada yerli üretim hyundai almayı düşünmüyorum..

8. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İnanın 3 CM İn Alçatlması Yok Denecek Kadar Az :) Maysan Mando Kalitesiz Bir Amortisör + Yaylarda Çok Yumuşak Olunca Darbe Ememiyor.

Bende Bundan Sonra Üretiminde Assan Olan Bir Hyundai Almam. Starexden Çok Memnunum Her Şekilde Çok Memnunum Çok Şükür Kendi Hatam Dışında Hiç Bir Arızası Çıkmadı Ama Malzemeden Çalma Çok Var , + Sadece Kendimden Değil Forumda Görüyorum Assan Üretimi Araç Alanları O Yüzden Artık Assan Üretimi Bir Hyundai Almam.

9. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    aynen arkada iki kişi olunca yaylanmaya bir başlıyor durmak bilmiyor amortisörlerin nerdeyse dibine kadar sıkıştığını hissediyorum bu olay düz kaymak asfalttaki hafif dalgalanmalarda oluyor üstelik, patlamaması garip olur zaten :RpS_laugh:assan hakkında söylediklerine aynen katılıyorum.. peki bu yayları ve amortisörleri elden alabileceğim istanbulda bir yer biliyor musun güvenilir orjinal satan gidince alırım?ilk etapta arka amortisör sonrada yay alıcam dediğim gibi garaja bağlı olarak, önler kalsın patlayana kadar:cool:

10. merol06920

merol06920 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Mehmet EROL
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Benim araçta da bir önden bir arkadan patlak var. takım olarak değişmesi gerekir diyorlar. Tanesi 70 TL den 280 + 4 adet tozluk tanesi 10 TL den 40 daha oldu 320 TL. Usta tamamını değiştireceğim için 150 TL ye işçilik yaparım( normalde tanesini 80'e takıyorlar diyor) diyor.
    Toplamda amortisör değişim maliyeti: 470 TL

sizce nasıl fiyat

aracım 98 accent 1.5 gls

11. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    işçilik biraz yüksek sanki bir de amortisörler maysan-mando olmasın varsa orjinal kore olsun değiştirmişken iyisi olsun

Bu Sayfayı Paylaş