Arkadaşlar merhaba, Aracımın arka sağ amortisöründen yarıya kadar yağ çıktığını servis bakımı esnasında ustamla birlikte gördük... Ustam sert bir çukurdan dolayı olabileceğini ancak servisin amortisörleri garantiye sokmadığını bildirdi... Fren balata temizleyicisi ile güzelce temizleyip 1 ay sonra kontrol edelim dedi... Sizce anlık olarak bir yağ kaçağı olmuş olabilir mi yada patlama çatlama gibi bir durum... Araçta herhangi bir farklılık yok, ses yapma yok, lokurtu vs yok... Sizin yorum ve tavsiyeleriniz nelerdir? Kazasız belasız sürüşler...
Mevcut yag miktarinin azalmasi bile farklilik yaratir gibi geliyor bana. Tekrar kontrol ettiginizde durumu daha rahat yorumlayabilirsiniz tapatalk ile gonderildi.
Murat Bey bana da amortisör değişimlerinde hep karşılıklı 2 si de değişmeli yada 4 ü de aynı anda değişmeli gibi bir düşünce oluyor... Sanki 1 tanesi değişince doğru değilmiş gibi geliyor... Bakalım izlemeye aldık... İnşallah patlama çatlama yağ kaçağı yoktur...
Ya simdi mesele km den ziyade aklima benim esp abs vs sistemler geliyor. Simdi bir amortisor farkli olunca araba nin dengesini etkilermi diye dusunuyorum. Siz biraz bekleyip ay sonunda kontrol edin baktiniz sorun yok binersiniz. Ama degisim olcak ise cift degismim garanti olur tapatalk ile gonderildi.
Benim aklıma da aşınmış amortisörlerde az da olsa daha basık olacağı için yeni takılan amortisör sanki daha yüksek kalacakmış gibi gelir... Bilmiyorum teknik olarak doğru mudur bunun mühendislik hesabı yapılmalı yada uzmanından öğrenmek gerekir doğruluk payını ama bana öyle geliyor...
Amortisor darbe emicidir. Yuksekligi alcakligi yay saglar Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bizim demek istediğimiz darbe emici olup olmaması yada yükseklik verip vermemesi değil... Yay da aracın ağırlığını taşıyan amortisörün üzerine birden aşırı yük binmesini engelleyen bir sistemdir... Bizde sanayide makine tasarlarken zımbaların üzerine yay takarız ki müre zımba hamili çabuk deforme olmasın diye... ve yayın direnci ona göre seçilir... ne çok mukavemetli ne çok yumuşak... Herneyse... Eğer sadece darbe emici olarak düşünürsek tek bir amortisör değiştirmek yetmez mi Ersin ?
Arabadan amortisörleri çıkarın yükseklik olarak bişey değişmeyecektir. Ama ilk virajda zıp zıp zıplayıp takla atacaktır. Araba alçaltmak isteyenlerin yaptığı şey spor yay almaktır yada daha dandirik basit tabirle yay kestirmektir. Amortisörün biri yıpranmışsa daha kötü çalışacaktır haliyle yenisine göre daha işlevsiz kalacaktır.