Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Amortisör sorununa çözüm...

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Misafir tarafından 12 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar uzun süredir 1.5 Dizel Era için amortisör sorununa çözüm arıyordum. Aracın özelikle tümsekli yolarda kontrolsüz salınımı oldukça rahatsız edici. Yol tutuşu için sert süspansiyon demek, konforsuz sürüş demek değildir... Ayrıca her sert süspansiyona sahip araçtaEra lar gibi hoplayıp zıplamıyor... Era ların bu sorunu yurtdışında da mevcut ve ama adamlar bu modeller böyle abi demiyor. Era nın benzinli modelleri için Kayaba marka amortisörlerle sorunu çözmüşler. Ben bu değişime uğramış era yı yurtdışında kullandım ve sonuç mükemmeldi... Bende değiştirecektim ama aracım dizel olduğundan, ağırlık farkından dolayı takmaya yanaşmadılar...
    konuyu burada daha öncede yazmıştım. Macellan72 arkadaşımın Türkiye Kayabatemsilcisi mail adresine ulaşması neticesinde dün birtakım yazışmalara giriştim... Bunları siz değerli forum üyeleriylede paylaşmak istedim. İlgilenen arkadaşlara duyurulur...

--------------------

<DIV id=mb_0>
    Sayın Yetkili,

2008 model Hyundai Accent Era 1.5 Dizel araç sahibiyim... Aracımın süspansiyon sistemi ile ilgili benim gibi çoğu kullanıcının şikayeti var... HyundaiAccent Era araçlar hafif tümsekli bir yolda bile çok fazla tepki vererek yoldaresmen zıplıyor. Üzerinde şu an kullanılan amortisörler Maysan-Mando firmasının ürettiği amortisörlerdir... Ben, aracımla sık sık Yunanistan'a da gidiyorum. Son gittiğimde oradaki bir Hyundai servisi ile görüştüm... Oradaki kullanıcılarda süspansiyon sisteminde bu hoplama zıplamalardanşikayetçi olup, servis bu sorunuaracın amortisörlerini Kayaba amortisörler ile değiştiriyormuş böylelikle sorun kalmıyormuş...Bende değiştirecektim ama aracım dizel olduğu için değişimi yapmadılar. Ağırlıktan bahsettiler. Sizden öğrenmek istediğim, Hyundai Accent Era 1.5 Dizel için Kayaba nın geliştirmiş olduğu amortisörler var mıdır? (Eğer varsa satış rekorları kırarsınız tanıdığım bütün kullanıcılar Maysan Mando dışında amortisör arıyorlar fakat yok) Varsa nasıl ve nereden temin edebilirim... Cevap verebilirseniz çok sevinirim...Saygılarımla.

Okan Özkan

----------------------

Sayın Okan Özkan,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Eğer Benzinli için tavsiye edilen KYB referansı elinizde var ise iletebilir misiniz? Ayrıca dizel versiyonunu da araştırıyorum. En kısa zamanda sizi arayacağım.

Saygılarımla,

Tuğsal Baloğlu

---------------------

Tuğsal Bey Merhaba,

Bir önceki iletimde söylediğim gibiYurtdışında da Hyundai Eraaraçlarınhafif tümsek yolda bile bunu aşırı hissettirmesi durumundanşikayet konusu olduğunu öğrendim. Fakat buradakinin aksine, oradaki servis bu modeller böyle demek yerine bir çözüm bulmuş ve şikayeti olanların amortisörlerini Kayaba ile değiştirerek sorunu çözmüş... Hyundai Assan ise tamamen yerli üretim olan bu araçların amortisörlerinden gelen şikayetlere karşı tamamen duyarsız kalmakla birlikte konu ile ilgili tek söylediği, aracın yol tutuşununiyi olması, dolayısıylasert süspansiyon gerektiğidir.Üzerinde başka marka kullanılması aracın yol tutuşunu bozar...Tek söyledikleri budur... Sanki sert süspansiyon bir tek Hyundai Era da var ve sert süspansiyona sahip araçların hepsi zıplıyor gibi... Hyundai Assan ın kullandığıamortisörlerBursa da Maysan - Mandoüretimiolup gazlı tiptir ve Kia - Rio amortisörleri i

Cyhn bunu beğendi.
  2. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    walla iyi cevap wermişler..
    :)

3. AR147

AR147 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Enteresan olan cevabında gazlı amörtüsörlerin hidrolikten iyi olduğu belirtmişneden acaba?
    Bizdeki gazlılarmı sorunlu acaba

4. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar Tuğsal Bey ile dünkü telefon konuşmamıza istinaden yeni yeni şeyler öğreniyorum. Otomobil üreticileri artık yağlı yerine gazlı tip amortisörleri tercih ediyorlarmış çoğu yeni araçların hepsinde gazlı tip amortisör kullanılıyormuş...
    Tuğsal Bey e forumdaki Era sahibi bir arkadaşın, amortisörlerini Kia Rio amortisörlerini taktırdığını söyledim. KendisideKia ve Hyundai servisindearaştırmış ancak Rio ile sadece önler aynıymış arkalar tasarım farklı olduğundan era ile uyuşmuyormuş. Daha öncede dördünü değiştirdiğini söyleyen arkadaşta yardımcı olursa iyi olur...
    Son olarak, bu hoplama zıplama konusunu büyük ihtimalle çözeceğiz ama helezonlarında Kayaba ile değiştirilmesi çok daha iyi olacak. Tuğsal Bey, accent Era için Kayaba dan onay bekliyor. İlk deneyen ben olacağım heyecanlıyım. Doğrusu, aracımdan süspansiyon sistemi dışında oldukça memnunum ama bu mevcut süspansiyonlarla doğru düzgün sürüş konforu elde etmek mümkün değil...

5. AF2947

AF2947 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Gazlı amortisor aile otomobillerinde en iyi seçimdir. Ben niye herkesin yağlı amortisore takıldığını anlayamadım. Gazın refleks hızı yağdan daha iyidir yani daha hızlı darbe sönümlemesi yapar daha az titreşimoluşturur sert çukurlara girildiğinde lang lung diye ses yapmaz. Lüks araçlara bakarsanız zaten ya yağlı-gazlı yada gazlı amortisor kullanılır. Yağlı amortisorler spor kullanım için iyidir. Yağlı Amortisorun içindeki yağ kalınlığı ve subab açıklığı ile oynanarak istenilen sertlik ayar edilebilir ama normal sedan bir aracın buna ihtiyacı yoktur zaten.

6. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    bende ne kadar luks arac gorduysem hep gazlı amortısor takılı bozuk yoldan gecerken tıs tıs ses cıkarıyor o seste hosuma gıdıyor benım o-403 gıbıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

7. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Raven hayırlı haberlerini bekliyoruz. İnşallah hep beraber bu soruna bir çözüm bulacağız.

8. abay

abay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Abay SÖNMEZ
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    arkadaşlar benim kafama takılan bi hususta daha önce 2006 dizel eramda bu amortisör sesini hiç duymamış olmam... Şu an 2008 dizel eram var ve bu amortisör olayı kafayı yedirecek bana. acaba 2006 yılında kullanılan ile 2008 de kullanılan farklı bi markamı.....

9. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şimdi eralarda gazlı mıymış bu zıknabutlar.. ben daha benimkinde hiç fıs fıs gibilerden bi ses duymadım da..

10. Misafir

Misafir Guest

2008 de kullanılanlar iyileştirilmiş amortisörmüş... Daha öncesinde vuruntu sesi geldiğinden bu iyileştirme yapılmış ama özellik olarak aynı... Amortisörlerinizi servise giderek iyileştirilmiş olup olmadıklarını kontrol ettirebilirseniz ettirin...Daha önce sitede Hyundai nin teknik bir bülteni vardı onu kağıda döküp giderseniz daha faydalı olur...

11. style plus

style plus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    iyiki iyileştirmişler 2006 da ses gelmiyomuş 2008 herkez şikayetci

12. AR147

AR147 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kardeşim era kullandın mı hiç yorum yapıp duruyorsun anlamadım da

13. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Serviste bana 15.000'e kadar idare etmemi sonrasında bakımda amortisörleri değiştireceklerini söylediler... Şimdi iyileştirilmiş amortisör kullanmıoyrlar demekki. Şikayet ettikçe değiştiriyorlar herhalde. Hyundai amortisörden ettiği zararla neler neler yapardı Türkiye'de...

14. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    tatilden döndüm..2500 km yol gittim..gazlı amatisörler dendiği gibi tıs tıs ediyor..ş.içi kullanımda araba bagajı boşkende fos-fos birazda vurma sesi gibi ama bilemiyorum bu durum beni hiç rahatsız etmedi..son 250 km yi ölçmedim ama 2250 km yi 235 krş tüketimle gittim..uzun yol artı biraz ş.içi kullanım..hız 100-110 ortalama..tırmanışlarda 3. veya 4. vites 3000-3500 devir..klima açık..5 kişi 3 ü çocuk artı full bagaj..araçtan tek şikayetim sollamalarda torkunun zayıflığından atak olamaması..kritik sollama yapılmaz..belki buda iyidir sizi temkinli sollama yapmaya itiyor 1.4 benzinliler..aracım 2007 yapım..1 ağustos 2007 trafik çıkış..eps problemi hiç yok şükür..aracımızın en önemli iyi tarafı camları..camlarıma film taktırcam diyenler neden taktırıyor acaba..zevk se birşey demiyeceğim ama güneşten korunmaksa hiç gerek yok..izmirden ankaraya öğlen 12 de çıktım..hiç kimse güneşten şikayet etmedi "kolum yanıyor vs.." camların geçirgenlik oranı iyi ayarlanmış..ön cam en az %75..yanlar %70..arkaya bakmadım..buda güneş ışınlarını iyi filtreliyor..hatta cama sıkıştırırız diye t-shirt falan hazırlamıştık, kullanmadık..klima güzel yol tutuş güzel köpeğe çarpmayım diye yaptığımı bir ben bilirim gece 03 de..buda izmir tarafına giderken oldu..arkaya elektrikli dolap koydum..yol boyunca soğuk içeceğimizi içtik..tavsiye ederim..real de satılan ezelit marka, alman markası..dolap italyan malı..2 de buz aküsü koydum..çakmağın yanındaki sokete taktım dolabı..kısaca genel anlamda aracımdan memnunum..verdiğim parayı fazlası ile hak ediyor..yollarda en çok passat, golf, mercedes, bmw, ford focusdan sonra bizim era lar var..herkes aracı ile uzun yola çıkmıyor ..birde pirelli p6000 i beğenmezler..izmir de golf te vardı..artık orjinal mi sonraki seçim mi bilemiyorum..
    Düzenleyen : mdx78

15. Aksungur Türk

Aksungur Türk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Kia Rio Amortisörler Arka ve Önler birebir uyumlu..Tığsal Beyin o konuda hatalı görüş içerisinde olduğunu veya aldığı bilgilerde bir yanılma olduğunu düşünüyorum...
    Çok basit hem arka hem ön Kia Rio Amortisörleri elinize alın , gidiniz Hyundai Servisine bizzat siz orijinallerine bakarak uyumlumu değilmi görünüz..Servisi de teyit ettiriniz.
    Bu konuda hatalı cevap vermişler.Maalesef..

16. Aksungur Türk

Aksungur Türk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Çok güzel bir cevaptı..Bunu Hyundai Servislerine okutmak lazım vallahi...

17. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar bu soruna hala çözüm bulunamadım değil mi?

18. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Biraz önce Monroe amortisörlerini ithal eden İzmir'den Yıldırım Amortisöz firması ile görüştüm. Şu anda stoklarında bu amortisözlerden bulunmadığını, yurtdışına soracağını ve varsa getireteceğini belirtti. İsteyen konuyu takip etsin arkadaşlar... Umarım bişey çıkarsa kurtuluruz bu maysan dan

19. AR147

AR147 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hadi hayırlısı kardeşim bir gelişme olursa paylaşırsan sevinirim.

20. Misafir

Misafir Guest

Aynı yeri bende aradım. monroe nun katoloğunda Era geçmiyor bile ne yazıkki. Bildiğim kadarıyla monroe Era için amortisör üretmedi yalnız çalışma içersinde olduğunu okumuştum. O da ne zaman üretirler belli değil... Umarım piyasaya çıkmıştır. Yalnız sadece amortisör değişimi ile bu sorun çözülemez yaylarında değişmesi gerekli diye düşünüyorum...

Bu Sayfayı Paylaş