Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

amortisör boşluğu ses yapar mı??

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda Halil ŞAHİN tarafından 1 Aralık 2008 tarihinde açılan konu

1. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    selam arkadaşlar

gecen servise ugradım özellikle alt takımlardan engebeli yoldan gecerken ses geldiğini ancak bu sesin frene basarak aynı yoldan bir daha geçtiğimde gelmediğini söyledim..servis bir kaç pabuç değiştirdiğini sol ön amortisördede hafif bir boşluk olduğunu ilerde değişmesi gerektiğini söylediler...sizce bu ses amortisör sesi olabilir mi??

2. Misafir

Misafir Guest

Bana sallamışlar gibi geldi, benim bildiğim amortisör ya patlaktır yada sağlamdır, boşluk ne demek bi anlam veremedim, anca "bağlantı yerlerinde" var'sa vardır, yani lastik takozlar aşınırsa boşluk yapar...bu arada direksiyon tıkırtı burçlarınıda kontrol ettir felaket ses yapar...

3. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    valla abi tam bilgim olmadığı için bişi diyemedim...bu seste dikkatimi ceken nokta frene basınca sesi kesiyor acaba balatalardan olabilir mi benim aklıma fren takımından gibi geliyor ama servis amortisör boşluğu diyince aklım karısmıştı..

4. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu arada saolasın coskun abi hızır gibi yetiştin yine https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifsesin üzerinde pek durmuyorum çünkü düzgün yolda ses yok ancak suan bulunduğum yerde yollar çok engebeli..izmire gittiğimde de söylemiştim ancak sesi duyamadılar sanırım izmirin yolları paris gibi buranın yanında https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

5. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Üstadım anlattığınız sorun benim getz'dede var.Rotçuya sordum tıkırtı burcundan yapıyor dedi.Nekadardır dedim taş çatlasın 15-20liradır dedi.Şuan masraf yapmak istemediğim için elletmedim öle duruyo.Coşkun abimin dediği doğrudurhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

6. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hımm bu işi rotçular yapıyor mu??? yani iyi bir rotçu bulsam halledebilir miyim??
    Düzenleyen : karaefe

7. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aslında bu iş rotçuların ilgi alanı rotçuya girip şu arabanın ön takımına bak dediğinzde bakar size lazım olan parçaları söler.Git bunları al tamircide taktır öle getir ayar yapalım kontrol edelim bidaha der.Ön takımla ilgili herhangibir sorununuz oldğunda direk rotçulara gidin derim.Tamircilerden daha fazla tecrübe ve bilgiye sahipler arabanın yürüyeninde.

8. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    tesekkur ederim bilgilendirdiğiniz için....

9. ezop_yil

ezop_yil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bu amortisörle iligili benimde bi sorunum var geçen bayrama giderken tecrübelerinizden yararlanarak değiştirmiştim arka amortisörleri tekrar teşekkür ederim bunun için ama değiştirdiğim amortisörlerden birisi kitlemiş ve usta bunu fabrikasyon hata olduğunu söylüyo parçayı da servisten aldım ama orda taktırmadım garantisi yok diyolar genel merkezi aradım 3 haftadır geri beni arayacaklar benim bi hak iddia etme gibi bi durumum olabilirmi bilgilendirirseniz sevinirim :)

10. Misafir

Misafir Guest

Dişarda taktırdıysan servis olarak değil ama malzeme olarak hakkını arayabailirsin...ancak yanlış takılmış deyip uğraştırabilirler..

11. atakan_arikan

atakan_arikan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım o gelen ses ön fren kaliper pimlerinden gelmektedir.
    servise gittiğinizde belirtin değiştirsinler .aracınız garantide ise garanti kapsamına girer.

12. atakan_arikan

Alınan Beğeniler:
    0
    aynen abi şahsen ben dışarıda takılan bir parçaya garanti vermiyorum ve garantiye almıyorum.sebepleri yanlış takılmış olabilir yanlış sıkılmış olabilir.
    gevşek bırakılmış olabilir bir sürü şey olabilir hatta o dışarıda aracınızın parçası değişmiş bile olabilir(yani servisten aldığınız parça takılmamış olabilir)bu sebeple garantiye girmez.

13. atakan_arikan

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif
    aracınız ile ilgili herhangi bir şey olursa servise gidin derim
    herhangi bir şey içinde olsa orjinal olmayan bir parçamı kullanmak istiyorsunuz iş emrine yazı yazılır imzanız alınır ve sizin getirdiğiniz parça araca takılır en azından doğru işlem yapılır.getirdiğiniz parçanın olmasada yapılan işçiliğin garantisi olur.

14. ezop_yil

ezop_yil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum aslında haklısınız servis ve garanti konusunda ama servislerde de fiyat farkı ortada sadece amortisörlerin çiftine 250 ytl ve işçiliğe de 100 ytl isteyince adamlar zoruma gitti ben de mecburen sadece parçayı ordan aldım birde bayram dönemi olduğu için sanırım uçuk bi fiyat çektiler kayseriden aynı amortisöre çiftine 120 ytl demişlerdi aradaki fark gerçektende zoruma gitti.

15. atakan_arikan

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı amortisör değildir benzeri diyelim aynı marka olsa bile aynı amortisör değildir kesinlikle.
    hyundainin orjinal amortisörü maysandır.ancak o aynı dediğiniz amortisörün 4 farklı çeşidi var kalite bazında dışı aynı ama dediğiniz gibi https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    ayrıca arka 2 amortisör işçiliği 1 saattir. yani 44 ytl + kdvdir.buda çok değil yapılan işe göre bence

16. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Şu amortisör konusunu gördüğüm iyi oldu.Benim eski kasa getz'in arka süspansiyonlarından nefret eder oldum.Arabanın arkasına kimseye oturtturmıycağım en sonunda.arabanın arkasında 2veya 3kişi otursun arabanın arkası acayip zıplıyor.Sizede bu konudan şikayetçi olanlar gelmişlerdir mutlaka.Bu amortisör veya yay sistemi için biraz daha sert veya daha az zıplayan bi alternatif seçeneğimiz varmıdır acaba?

17. odee

odee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba,

arkadaşlar bu konu benim yeni başıma geldi ve araç bu konu ile ilgili yeni servisden çıktı..bendede lokurtu sesleri geliyordu hatta bunla ilgili bir başlık açmıştım..servis bunalrın amartisörlerden gelmediğini rotların ordaki burçlardan geldiğini bunun kronik bir ses olduğunu istersek servis kendi imkanlarıyla burçları söküp kliperleri sanayide başlarına birşeyler yaptıkalrını söylediler..bende tamam dedim dört teker söküldü neyse yapılan işlem yapıldı..şimdi sanki yok gibi ama var gibide..ama servis bunun kronik bir hata olduğunu söylüyor o kadar rapor yazdıklarını söylüyorlar ama özelikel amartisiörlerin yerli yapıldığını ve fabrikadan bu konuda servisler olarak iyileştirme beklediklerini söylediler..çok kafanızı takmayın..

18. atakan_arikan

Alınan Beğeniler:
    0
    orjinal olarak ne yazıkki ancak sport bir takım yay ve amortisör takabilirsin örn. koni amortisör ve helezon taka bilirsin ama bu seferde çok sert olur rahatsız olursun.bööle iyi :)

19. atakan_arikan

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım benim öle bir şeyden haberim yok hatta ööle kronik bir sesde yok neyi sanayide yapmışlar bu konu hakkında bilgi verebilirmisin?
    amortisör konusuna gelince ewet keşke hyundai monröe amortisör kullansa

20. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Atakan bey gerçekten çok sıkıntılıyım bu konuda.Spor yay düşündüm ancak alacağım yay'lar takım olucak ve aracımın yol tutuşunu arttırırken birde konforu çok alt seviyelere indirecek.Tabi birde bunun yanında arabaya takıcam en uygun yay 3cm zannedersem ama dediğim gibi konfordan vazgeçemiyorum.Ancak bu arkanın zıplamasınada gerçekten çok korkuyor beni.Boşken acayip konforlu gel gelelim arkaya 2kişiden fazla oturunca lanet okuyorum arabaya.

Bu Sayfayı Paylaş