Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

amörtisör sistemi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda salihpetek tarafından 16 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

1. salihpetek

salihpetek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    arkadaşlar bildiğimiz gibi bizim eralarda tam bağımsız arka süspansiyon yok yani ortada bir dingil var ve amortisörler buna bağlı araba yolda çok sallanıyo bir çukura dalıp çıkınca bütün araba etkileniyoama ford focus tam bağımsız şaseye bir parça bağlı ve o parçadan çıkan kollar amörtisöre gidiyor şimdi benim bunu yapma amacım bende bu sistemi kendi eramda yapıcam çünkü ben eramı uzun süreli kullanmayı düşünüyorum ben bu işlerin meraklısıyım ben sizin düşüncelerinizi almak istiyorum ama kalkıpta bana yok arabayı değiştir vb gibisinden laflar demeyin darılmayın ama ben sonuçta bunu yapıcam şimdiden fikirleriniz için teşekkürler
    Düzenleyen : salihpetek

2. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Tasarım dışında modifikasyon mu yapacaksınız yani?

3. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    yapılabilir ama masrafı baya tuzlu olur.

4. salihpetek

salihpetek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    fikirlerinize teşekkür ederim ama sonuçta ben bineceğim dimi masraf önemli değil ewet kardeşim tasarım dışında modifikasyon gibisnden oluyor galiba

5. salihpetek

salihpetek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bu kadar mı arkadaşlar benim için fikirleriniz önemli

6. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu araçta nasıl bir sonuç verir galiba ilk siz öğreneceksiniz. İşe yararsa buradan paylaşın da şikayeti olan eracılara da önayak olsun... Bol şans...

7. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Valla bildigim kadarıyla o dediğiniz rahatsızlıgın sebebi sadece sistemin bagımsız olmaması değil. Era-Getz de ön-arka yarı bagımsız diye biliyorum. Tam bagımsız sistem elektronik denge sistemi (ESP) olan araçlar da uygulanıyor. Bu sistem de eralar da yok.

Orjinalini böyle yapmalarının sebebide bu bence. Cunku viraja girdiginizde tam bagımsız sistemi kontrol ve ayarlayan bir sistem olmazsa virajı alamazsınız. Bu yarı bagımsız sitem hem konfor hemde yol güvenliği acısından yapılmıs olabilir. Virajlarda dısa etki yapan baskıyı iç tarafa dagıtmak için. Esp olan araclarda bunu sistem yapıyor.

Cukurlara girdiginizde rahatsız olmanızı sebebi süspansiyon sistemini sert olmasından kaynaklanıyor. Gerci ne tam sert ne tam yumusak bir sistemmiş bunlar. Bu sayede hem optimal seviyede hem rahatlık hem de yol tutusu saglıyormus. Siz cukurlardaki rahatsızlık için bence süspansiyonu veya amortisorunuzu değiştirin.

Düzenleyen : qaan88

8. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    gaan bırak bu ıslerı . eralarda cukara gır kafan tafana carpıo :D

9. tanko78

tanko78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ertan bilir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    1.5 aydır bende era kullanıyorum boyum 1.85 ve daha hiç kafam tavana çarpmadı.
    yalnız akşam 5 yaşındaki kızımla birlikte bir yere gidiyordum yanımda ön koltukta oturuyordu ve dediği cümle aynen bu
    baba bu arabanın arkası çok zıplıyo https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif(forumlardan mı okudu ne)
    nasıl yani önceki araba (samara) bukadar zıplamıyomuydu dedim onu unuttum ama bu arabayla bi çukurdan geçelim çok zıplıyo dedi. hiç arkada yolculuk yapmadım daha önce de uzun yoldaarkadaşlara sormuştum çok mu zıplıyo ne diye yok yoldan falan demişlerdi.
    şunu da belirteyim öyle zıplamadan yana bi şikayetim de yok aslında forumnlarda okumasam arkadaşlara da sormiycam. kasisten geçince durmadan zıplama falan olmuyo sanki, önde olduğum için mi bu sorun arka koltukta mı hissediliyo

Düzenleyen : tanko78

10. rsm-17

rsm-17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifbence hiç uğraşama git focus al...

11. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

aynı paraya gelir zaten.karoserinin tabanı bu uygulamaya müsait mi acaba.iyi netice almak çok zor olur.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

12. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    bu işlemi yaparsınız fakat çok aşırı maliyetli olur bence en hızlı ve kestirme yol
    yay ve amortisör uygulması ki yay özel olarak yapılır amortisörüde darbe emme şiddetine uygun takarsınız olur bu yaylanma iki sebepten olacağı kanaatindeğim mantık olarak amortisör patlak olsa içinde hiç yay kalmasa bu yaylanma olur fakat hem amortisör hemde yay yumuşak karakterde ise bu olur bunun çözümü yay ve amortisör kombinasyonu ile çözersiniz
    hem fiyat hemde zaman açısından kazanırsınız
    geleliim arka burulma demirine yaylanmayı bu yapmaz sadece viraj alırken bu demir işlevini görür buda burayı boşuna söktürüp yerine tam ortaya bir balantı merkezi kaynattırmanız lazım oda zor iş bence yay amortisör kombinesini deneyiniz
    hatta ilk olarak güngören bağcılar sanayi sitesinde amortisör tamircisi var oraya bi danışın en azından sıfır amortisör almadan size uygun şekilde darbe emici bir amortisör toplarlar

13. arslanefe60

arslanefe60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba ertanna bana bu bağcılar güngören sanayideki amertisörcünün adını ve adresini verebilirmisin

14. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC

buyrun vereyim önce burayla bi gidin görüşün sıkıntınızı iletin bi cevap mutlak bulacaksınız
    http://www.namistain.com/subeler/subelerimiz

15. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar yanlış bilgi vermeyin 2001 model milenyum kasa hyundaimde arka amortisörler tam bağımsızdı ve arabada esp in e si yoktu. İnanılmaz yol tutuşu vardı. Era ya bin basar. Bende arkadaki amortisörleribağlayan demir cubuğu kesmeyi düşündüm de sonuclarının ne olacağını kestiremediğimdenve yenisini alamayacağımdan vazgectim :) sağlam bir usta bulursan ve maddi gücün varsa ve çözersen sorunupatentini al arkadaşım.

Bu Sayfayı Paylaş