Mrblar arkadaşlar, 2005 gls getz aldım. Yavaştan başladım yapmaya. Araç bagajı küçük olduğundan dolayı ve çok yüksek sesi sevmediğim için kaliteli ses verecek ve ağırlıklı olarak pop dinleyeceğim bir sistem kuracağım. Mevcut hoparlör ve teyp değişecek. Yalnız şu konuda bilgim yok. Rms değeri, koaks komponet vb. Bir teyp sony veya pıoner, 2 ön kapı için hoparlör, 2 tane de pandizot için oval almayı düşünüyorum. En verimli şekilde olması için ne önerirsiniz. Kaç watt kaç rms olmalı. 4*55 lik bir teyp 4 hoparlöre yeter mi.
Ses sisteminden çok anlamam ama konu başlığını oluyunca ilk aklıma. " bende 1000cc 350 hp 650 tork veren 2 litre yakan araba istiyorum " Konunuza gelirsek güzel bir teyp kaliteli hoparlör her türlü işinizi görür Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Amfisiz bassız çok zor abim . Şöyle birşey var vw grubu polo , golf vs orjinal ses sistemi ile çok çok iyi çalıyor. Ana ünite olsun kapı kolonları olsun çok verimli fakat bir golf'den teybi kolonu çıkarıp bizim araçlara taksak yine aynı sesi alamayız çünkü alt yapı yok izolasyonu yok ve kapı içi akustikleri farklı direk kolon teyple verim almamız zor bu benim araç 2 hafta kullanabildim , araç döküldü resmen tavandan süngerler üstüme düşmeye başladı fitillerin arasındaki tozlar felan her taraftan ses gelmeye başladı araçtan bassları sattım sonunda fazla yüklendik alt yapı olmadan
ana üniteyi pioneer al, pioneer deh-x3850UI 4 kapı için 2 çift de Sony XS-N1620C al. bu şekilde fazla para harcamadan tatmin edici sese ulaşırsın.
Slm benim arac milenyum kasa accent arka orjinal pandizotu söküp mdf kestirttim 4 adet oval 16×9 Pioneer kolon ön kapılarda da aldığımda roadstar mid takımı vardı teyp de Sony CDX-GT56Uİ indash cd.mp3.aux.usb 7bant EQ 52×4 watt bu şekildedir. Bass ve amfiye hiç ihtiyaç duymuyorum gümbür gümbür
Teyp Pioneer ve sony ikisi dışında başka markalara bulaşma derim kolon tercihin de bence Pioneer olsun Sony nin kolonlarida iyidir temizdir sesleri ama ne bilim bana teypte Sony kolonlarda Pioneer daha tatminkar geliyo tercih ve bütçe meselesi tabiki.
tabi herşey bütçeye bağlı fakat, bende araştırdım bu konuyu düşük bütçeyle 190-200tl arası Pioneer teypler var ön kapılar için yine Pioneer kapıya göre (16 veya 13cm) 2 yollu hoparlörler mevcut ortalama 100tl civarı, arkayada bası arttırmak için kayık diye tabir edilen 2 adet Pioneer hoparlör 160tl civarı toplamda 450tl ye Pioneer set olur...bu fiyata göre gayet temiz ve kaliteli ses alırsınız.. dikkat ettiyseniz hepsini aynı marka tavsiye ettim uyum içinde çalışsınlar diye...tabi kabloları kaliteli ve kalın kabloyla değiştirirseniz çok daha iyi performans alırsınız... herkes faklı düşünceye sahip olabilir benim fikrim bu yönde
Ses sistemi işini hallettim. Ön kapılara sony xs-fb 1630(159tl), arka pandizota sony xs-fb6930(259tl) oval alarak pioneer mhv190ub(46euro) teyp ile çok kaliteli bir iş oldu. Ayrıca arka pandizotu da kendim yaptım. Polyester ve fiber ile çok sağlam bir ses aldım. yakında foto ve videoyu da yükleyeceğim.