S.a arkadaşlar. bu gün işten dönerken bu resimde gördüğünüz çift duylu ampul ve yatağını aldım: ancak ben bunu yumurta kasa accent in ön sinyallerine nasıl takıcam. bağlantısını sormuyorum. sadece nasıl takıcam. geçen zar zor açmıştım ama hani bunun oturacağı tarzda bir ortam yoktu :S
merhabalar.. forumda yeniyim ve oyle dolanırken yazınızı gordum. bende gecen hafta aynı urunden aldım 2 takım. fakat benim ampuller turuncu boyalı. zannedersem sizinkiler bildigimiz stop ampulu. bu cokta onemli degil isterseniz boyayabilir isterseniz de kaplayabilirsiniz. ancak seffaf ampulle amerikan park sinyal cok hos goruneceginden emin degilim. tabii ki karar sizin. montaja gelince. sinyalleri sokup, ampulun takıldıgı sinyal duyunu cıkarıyorsunuz. duyun icindeki bakır + tellerini sokunuz. daha sonra duyun icini, dış kasa duyun icine sıgacak kadar yanlarını yontunuz. dış kasa duyun icine sıgdıktan sonra, dıs kasanın altından cıkan kabloların, duyun dısına cıkabilmesi icin, duyun alt tarafından(sokete zarar vermeyecek sekilde musayt biyer bulup) ince matkap ucuyla deliyorsunuz. sonrasında zaten is kablolalrı baglamaya kalıyor. benim mekanizmanın kabloları kımızı ve mavi. o yuzden sizin kabloların hangisi sinyal hangisi park bilemiyorum. montaj asamasını tamamladıktan sonra makaron kullanarak kabloları baglamanızı tavsiye ederim. püf noktası : ampulun dışındaki kasa - , kablolardan biri sinyal + sı, digeri park +sıdır. okurken kolay gelebiliyor bu islemler ancak arabanın sinyal duyunu kaybetmekte var isin ucunda. ben o yuzden henuz baglamadım. 1 cift sinyal duyu alıp, onların uzerinde calismak istiyorum. fakat henuz vaktim olmadı sanayiye gitmeye. aklınıza takılan bisey olursa sorunuz elimden geldigince yardımcı olmaya calisirim..
Benim arabanın arka stop duyusunu ( cift duyu) sinyale denedım olmuyordu senınkıde bı dene ıstersen eger uyuyorsa arka stop duyusundan bı cıft alıp oyle yapman daha saglıklı olur . he ugrasmayayım dıyorsan ben duyu bıle almadım. AGittim aldım ıkı tane sınyal ampulu lehımleyıp parktan elektrık cekıp attım sınyalın ıcıne park ın voltajı dusuk oldugundan dolayı zaten sınyal kadar yanmıyor. 3. 4. 5. secenek suankı duyuyu suankı sınyal duyusuna montajlayarak tek ampullu ıstedıgın parkı yapabılırsın . Arkadas zaten anlatmıs hem gormeden yazdım.
Secenekler cogaltilabilir tabii ki. Stop duyunu deneme firsatim olmadi ancak o da b plani olarak aklimda. Dedgim gibi heves var vakit yok en temizi bir cift osram kaliteli sinyal ampulu ile ayarlanabilir amerkan park modulu baglanabilir. Istegidinde switchle kapatip acabiliyorsun. Park watini istedigin gibi yuksek dusuk ayarlayabiliyorsun. Ama ampul kaliteli olmazsa yakin zamanda hrm boyalari sokulecektir hemde asiri isinmadan patlayacaktir. En zahmetsiz yontem bu bence. Hem montajida cocuk oyuncagi.
sinyalin üstündeki orjinal duy kapaklarını eline al.. içindeki metal aksamı boşalt.. kabloların geçeceği şekilde alttan 2 delik aç ve kabloları ordan geçir, ampulü de içine yerleştir ,
İyi anlatmışsınız güzel anlatmışsınız da yani niye sürekli şu orjinal duya zarar veriyoruz ki? ya deliyoruz ya içini boşaltıyoruz? ben farklı bir yöntemle yaptım. oldu da. herhangi bir sorun yaşamadım. bu da yapım aşaması: https://www.hyundaiclubtr.com/aracin-dis-modifiyesi/29488-yumurta-kasa-amerikan-park-yapimi.html
o bant ne kadar sağlıklı olur ki çift duylu ampulü orjinal sinyal duyuna uydurmak için içini boşaltman lazım.. bant zamanla atma yapabilir
bantlı yontem benim yontemim degil acıkcası uydur kaydır isi pek sevmem orjinalligi de bozmayı hic sevmem. en guzeli o duydan 1 cift bulabiliyorsak cikma, bulamıyorsak yenisinden cin mali alıyoruz. onu dagtiyoruz. boylece orjinali elimizde sapasaglam kalıyor. muayene ye giderkende eski duyumuzu takıyoruz. soketleri keserek mi kabloları bagladınız yoksa soketin icine kabloları sokarak mı yaptınız onların resimlerini goremedim de.
Güncel derken? hala aynı yani sorun yok araçta aynı parklarda aaa ama bak bu gün sis aldım takıcam inş hafta sonu. umarım altta tesisatı vardır