Her zaman geç saatte yatan biriyim ama dün gece erken yatayım dedim ve gece saat 12 yattım sonra sabah kalktım ve telefona bir mesaj gelmiş. Kredi kartınız sanal alış verişlere kapatıldı uygun olmayan giriş yapılmasından dolayı diye. İlk baş da pek önemsemedim nasıl olsa adamlar kapamış dedim işe geldim banka hesabıma girdim ve anammmm...kredi kartı hesabımdan iki kere pes peşe 69.21 USD oranın da çekim yapılmış. Ve çeken yerde steamgames.com diye bir yer. İşin garip kısmı banka bana sanal alış verişe kapandı demesine karşın adamlar hesaptan bir değil iki kere tırpanlamışlar. Sonra bankayı aradı kredi kartımı iptal ettirdim. Sonra itiraz için bankaya gittim. Dilekçe filan verdim. Giren girdi sanırım... O kadar eşek yükü ile para toplayan bankalar müşteri korumasını sağlamakta hiç umurunda değil umarım paramı öderler. çok canım sıkkın arkadaşlar. Durduk yere iş çıktı sadece o değil netten baktım bazı kişilerin hesaplarından daha yüksek rakamlar çekilmiş. Ve bu olay Temmuz ayı içinde meydana gelmiş. Aman dikkat edin. Ben yandım siz yanmayın.
benim kartlarım internet ve mail order sistemine kapalı olduğu için rahatım. sizlerde o şekilde kullanın internetten birşey alacağınız zaman cep şubesinden kartı işleme açıyorum işim bitince hop kapatıyorum. bir kaç sefer denediler bende de çekmeyi. sms geldi kartınız bu işlem için kapalıdır bankayı arayın yazıyordu güldüm geçtim. bankaya itiraz edin 24 saat geçmeden işlemi durdurabiliyorlar diye biliyorum.
İlk önce orayı aradım ama onlar sadece kart iptali yaptılar. Başka da işlem yapamadılar. Sonrasında bankaya gidin dilekçe verin dendi öyle yaptım. Ama canımı sıkan nokta adamlar banka yani kartın sanal alışverişe kapandığını söylemesine karşın adamlar iki kere çekim yapıyor. Birde sözüm ona sonlandırmış banka ya sonlandırmasa ne olacak idi?
Yıllardır aynı şekilde kullanıyorum abi bende kartları. Cep şubesinden aç kapa, en sağlam yol bu bence de.
Bende işimi çok sağlama alırım arkadaşlar özellikle bu sanal limit mevzusun da limit yok ama adamlar nasıl yaptı nasıl etti ise bu rakamları hesaptan çekti. Durduk yere mağdur oldum hiç alakam olmayan bir konu da. Bir çok yorum da aynı sorunu yaşayan kişilere paralar iade edilmiş ama bakalım bizim para ne olacak?
Evet arkadaşlar şükür bu sorun bugün çözülmüş durumda. Bankadan sms geldi ve hatanın güvenlik açığından kaynaklanmasından dolayı parayı iade işlemi tamamlandı. Buradan dip not sadece ülkemiz içinde alış veriş yapan arkadaşlar kredi kartınız yurt dışından işlemlere açık ise kesin kez kapatın. Kullanmıyor iseniz eğer.
Aynı şey geçen ay benim başıma geldi yabancı bi siteden işlem yapılmaya çalışılmış ve banka hemen iptal etmiş.bana mesaj gelmişti şükür çekmemişler benimkini.
steam dan oyun almışlar , kart bilgilerine nasıl ulaştıkları onemli , daha once orda uyeliğiniz yoksa çok daha buyuk sıkıntı herşeyi iptal ettirerek en doğrusunu yapmışsın
onay için size mesajla şifre göndermesi lazım. Benim banka her işlem için onaylamak için şifre gönderiyor. Ne alırsam alayım böyle yapıyor.
Tam olarak nasıl yaptılar hiç bir şey anlamadım. Dün işte bankadan mesaj geldi tekrar bankayı aradım ve dedikleri güvenlik açımızdan kaynaklaşmış gibisinden bir şeyler söyledi. Ama harbiden daha fazla güvenlik şart işin garip kısmı bana hiç mesaj filan gelmeden direk çekim yapması çok ilginç. Dikkat etmek gerek ama nereye kadar?
Geçmiş olsun.. Vakıfbank'da kendi hatası yüzünden beni uğraştırmıştı. Elin oğlu aylık 5.000 TL'lik otomatik ödeme talimatı vermiş benim hesaptan çekmişler parayı. Maaş yetmeyince eksi hesabımdaki bütün parayı da çekmişler. Savcılığa şikayet ettim durumu, sahtecilik ve dolandırıcılık büroya düştü dosya.. Savcılığa intikal edince yanlışlığı hemen düzelttiler, eksi hesabın faiziyle birlikte iadesini yapmışlardı.. Çirkef olmak lazım bazen
Arkadaşlar konuyu açalı çok zaman oldu. Ama buradan bir çok konuyu paylaştım. Bu işin sonunda banka tarafıma paramı ödeme yaptı. Lakin kısa zaman içinde aynı sorunu yaşayan bir çok arkadaş oldu. Hatta en son arkadaşın birinin hesabından 4400 TL bir rakamı çekmişler adamlar. Sadece o değil bu olay olmuş aradan dört günlük zaman geçmesine karşın banka uyarı da bulundu arkadaşa atı alan çoktan geçti gitti. Şimdi arkadaş da benim izlediğim yollardan gitmeye başladı bakalım sonu ne olacak? Dikkat edin özellikle son zamanlar da bu gibi durumlar fazla olmaya başladı. Durduk yere başınıza iş almayın kendi çaba ve uğraşınız ile güvenlik almaya çalışın derim. İş bankalara kalır ise vay halimize.