Herkese selamlar arkadaşlar.. Yaklaşık bir haftadır Avşa'nın toprak ve tozlu yollarında koy koy gezdik yeni i20 aracımla.. Her gün toz bulutları içinde gitmek durumunda kaldık bilenler bilir karadut , çınar Gibi koylara.. Araç bir hafta daha avşada kalacak. Sizce istanbula dönünce alt yıkama tavsiye edermisiniz yoksa riskli olur uzak durmu dersiniz...
Tozun bir zararı olmaz. Yakında yağmurlar başlar doğal yöntemlerle temizlenir Alt yıkama bana göre sadece araç altında biriken çamuru temizlemek için uygulanır. Çamur metal kısımların paslanmasını hızlandırır ve ağırlık yaparak yakıt tüketimini az da olsa arttırır.
Tozun zararı olmaz anacak çok su çamur vs. varsa yıkamada basınçlı su ile kenarlar dan bir geçilir Ben lifte iyice temizleyip koruyu vernik atmıştım kaplandı yıllarca korur
Genelde karlı buzlu yollarda kullanırsanız yola tuz atıyorlar ve bu da araç altına zarar verir. öyle bir yolda kullanırsanız yıkatın iyi olur şuan bence gereksiz.
Hava filtresi ve polen filtresi değiştirmek gerekebilir. Radyatör ızgarası ve klima radyatörü aralıkları toz dolmuş olabilir soğutmaya negatif etkisi olur ön taraftan dıştan su püskürterek yıkarsınız. Aslında kullanım kılavuzunda ağır kullanım şartları diye belirtilen durumlarda sıklaştırılması gereken bakımlar var onlara da göz atabilirsiniz. Alt kısım keyfe keder yıkanabilir.