Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Alt takım sesine çare

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda Deluxesurh tarafından 15 Haziran 2013 tarihinde açılan konu

1. Deluxesurh

Deluxesurh Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    öncelikle merhabalar, malumunuz alt takım sesi duyan birçok arkadaş var. işi bilmeyen usta da çok. Aracın dünyasını değiştirirler ama kullanıcı aynı sesi duyar. Özellikle ön takımdan ses duyuyorsanız tüm parçalarınız değiştiği halde ses devam ediyorsa şu dediğimi uygulayın. Amortisörünüzü söktürün, üst kuleyi çıkartırın bakın eğer kule çok aşınmış ise mutlaka yenisini alın söktüğünüz kulenin iç kısmına yani amortisör ile buluşma noktasına kalın olacak şekilde lastik kestirin ve kulenin yani takozun içerisine güzelce oturturun, daha sonra amortisörünüzü yerine takın ve araca montajlayın tüm vida aksamlarını iyice sıktırıp test sürüşüne çıkın önden gelen seslerin yarı yarıya azaldığını göreceksinz.

Not: Bu işlemi uygulamadan önce orjinal yağlı tip amortisör kullananlar var ise benim tavsiyem yeni geliştirilmiş gaz teknolojili maysan mando veya monreo marka amortisör taktırıp uyguladıkları taktirde daha başarılı sonuç alacaklardır.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    aynen katılıyorum gazlı amortisörler daha sert aldım yağlı bakıyorum keyfime tıs tıs :D

4. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Yağlı iyi ve konforludur..

5. Alperen

Alperen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Alperen AYTEKİN
    maysan mando mu?1 ay dayanmıyo eraya 90 kilo 4 kişi binin, cukurlarda biraz hızlı girince amortisör nasıl vuruyo sanki ateş ediyolar dersiniz..monroe kullanmadım bişi diyemicem, amortisör konusunda bende yağlıdan yanayım...

6. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    valla dediğinizi deneme imkanım olacak bi bakayım ancak orjinal mando amortisör mü almak daha iyi olur yoksa yağlı mı şimdi bunu bilemedim işte... :)

7. Deluxesurh

Deluxesurh Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    konuyu saptırmışsınız bence ben gazlı veya yağlı amortisör tartışması açmadım. sadece yukarıdaki dediğim işlemi gazlı amortisörde uyguladığınız taktirde daha net sonuç alırsınız dedim. Alttan gelen takır tukur sesler ile ilgili konu açan ve şikayeti olan bir çok arkadaşa bakın hepsinde yağlı amortisör vardır. Hatta garantiden değişim yaptıran fakat 3 gün sonra yine tıkırtıların geldiğini söleyende çok. Yağlı amortisör kullanan kişilerde bu şikayet araç ilk hareket anında daha çok hissedilir ki bunu kimse inkar edemez. Eranın yağlı amortisörlerini kullandığınız sürece alt takımdan ses gelmesi çok normal. Nedeni ise yağ basıncının tamamen dibe çökmesi ve araç ilk hareket anında tıkırtı ve lokurtu çıkarması bu yüzdendir nezamana kadar amortisör tam yağlama yapana kadar.. Ama gazlı da bu olay yok işte. Aynı lokurtular bendede vardı oradan biliyorum. Ben şubat 2013 te 4 amortisörüde değiştirdim gazlı yaptım ön kısma da anlattığım bu olayı 1-2 ay önce uyguladım şuan aracımı keyifle sürüyorum. Ha diyeceksin ki ses tamamen gidiyormu? Asla... türkiye yol şartlarında aracınızdan ufak tefek ses gelmesi çok normal ki bende de var ama hiç rahatsız edici sesler değil, yukarıda anlattığım işlemi yaptıktan sonra sesler epey azaldı. Ben açıklamasını yapayım da ister yağlı kullanın ister gazlı. Ama yağlı amortisöre uygulayıpta kardeş hiç birşeye yaramıyor derseniz o cevabı ben kabul etmem.. Deneyin test edin ondan sonra yazarsınız

8. Deluxesurh

Deluxesurh Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    yukarıda yazan arkadaş direk maysan mando beş kuruş etmez demek yerine amortisörü aldığın yere götürüp durumu anlattın mı??? maysan mando nun müşteri memnuniyetinden haberin varmı? verdiği talimatı biliyormusun? varsa sorunun aldığın yere götürürsün yenisi ile değişim yaptırırsın yinemi ses geliyor, yada aldığın yer değişim olmaz mı dedi ozaman ararsın maysan mando'yu bak nasıl çözüm buluyorlar sorununa. Benim önlere aldığım amortisör de sağ taraf arızalı çıkmıştı olabilir kul yapısı bu aldığım yere gittim herif bana amortisör bozuk değildir arabana iyi baktır sen diyince direk aradım maysan mandoyu hem satıcı güzel bir fırça yedi hemde amortisörü paşaa paşaa değiştirdi.... Bunları araştır önce tavsiye sana

9. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Neden konunun saptırıldığını düşünüyorsunuz, konu SES değil mi? Gazlı her zaman daha seslidir, siz gidip uyduruk dandik markaların yağlısı ile kaliteli gazlıyı kıysalarsanız haliyle sessiz dersiniz. 1-2 ay önce foruma üye olmuşsunuz, ben bayadır buralardayım maysan hakkında iyi şey söyleyen tek sizsiniz :)

10. Deluxesurh

Deluxesurh Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    bilader takma ozaman sana zorlamı taktırıyorum ben. orjinal mando diye aldığınız amortisörü hiç incelediniz mi siz? üzerinde kabartma yazıda ne yazıyor bakın bakalım, ondada maysan yazıyor mando neresinde gösterin bana ? hayret birşeysiniz ya size bir formulden bahsettim yok yağlıydı yok gazlıydı banane arkadaş ne kullanırsanız kullanın. isteyen uygular istemeyen sesi dinlemeye devam eder.

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  12. Alperen

Alperen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Alperen AYTEKİN
    Deluxesurh arkadasim serdar abi'nin dedigi gibi konusmayi ogren ilk once, ben ogretecek degilim ama cok zorlarsan onuda yaparim, adamin asabini bozma adam akilli seyler yaziyoruz trip atiyosun kiz gibi...maysan mando dedigin aptal amortisoru arka iki takimi 3 kere degistirdim, ayni amortisorden..musteri memnuniyeti isterse dunyanin en iyisi olsun ne yazar! 3 'ude patladi, maysan mando sirf senin icin uretmedi heralde bunu baska kullananlarda var, bizde yasadiklarimizdan ders cikariyoruz...sen yagla gazla gule gule bin, bole trip atacaksan ne oneride bulun ne de baska bisi yaz.

Tapatalk saolsun..

13. Deluxesurh

Deluxesurh Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    konu başlığını googleden bulunca üye olmak istedim daha önce duymamıştım bu forumu, alttan gelen sesler için bende çözüm arıyordum çünki, Neyse yazılanları okudumda sadece konuyu açan arkadaşı suçlamak yanlış olmuş çünki arkadaş sizlere ses sorunu için neler yapmanız gerektiğini yazmış ve amortisör konusunda fikrini söylemiş ben haklı buluyorum çünki verilen cevaplar gerçekten alakasız olmuş. Konu ile cevap arasında ciddi tutarsızlık söz konusu siz yağlımı gazlımı diye tartışmaya girmişsiniz ama konu o değil dikkatli bakarsanız eğer. Neyse arkadaşın dediği gibi yarın bu işlemi yaptıracağım bakalım nekadar faydası olacak iyi veya kötü dönüş yaparım buraya.

14. Deluxesurh

Deluxesurh Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    arkadaşın söylediği işlemi denedim üşenmedim söktürdüm sıfır maysan mando amortisör aldım çifti 160 TL (monroe bulamadım yoksa onu alacaktım) iki adet üst takoz aldım çifti 80 TL toz körükleri çifti 20 TL ve denildiği gibi takozların içerisine iç lastik kestirip 2 kat koydurdum helezon lastiklerini yine iç lastik yardımı ile kalınlaştırdık güzelce montajlayıp teste çıktık ve sonuç gerçekten güzeldi şuan çukurlara girdiğimde sadece amortisörden gelen fıs fıs seini duyuyorum lok lok sesi adeta kayboldu.. Tecrübe sahibi insanı boşu boşuna harcadınız forum yetkilileri.. ben arkadaşa sonsuz teşekkürler sunuyorum

15. Alperen

Alperen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Alperen AYTEKİN
    Maysan alipda bu uygulamalar yerine mobis ya da monroe alsaydiniz belki gerek kalmazdi ;))..bosverin siz o kisiyi tecrube sahibi insan burda yeterince (kendim icin demiyorum) var, burda bulunanlarin coguda kimsenin kotulugunu istemez..ve kimsede o arkadas gibi konusmaz, konusursada en uygun sekilde cevap veriliyor zaten ;)..bu arada, hayirli olsun gule gule kullanin insallah

Tapatalk saolsun..

16. Deluxesurh

Deluxesurh Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    eralar da orjinal amortisöründe pek randuman vermediği gerçek. yetkili serviste birebir orjinali takılmıştı sıfır olarak ama ertesi gün bozuk yolda lok lok sesi yine geliyordu şimdi o sesler hiç yok maşallah diyeyim :)

17. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Era'mın orjinal amortisörlerinin gittiğini öğrenince araştırmaya başladım bu konuyu... Bende gazlı amortisörde karar kılmıştım.... Evet biraz daha sert ancak yağlıya göre dayanıklı... Ben memleketime Trabzon-Rize-Ovit dağı-Pazaryolu güzergahından gidiyorum... Ovit yolunu bilen bilir... Hem köstebek deliği gibidir..Bu yılda bol miktarda kalın taştan stablize var... Kaç kere araba çukura girdi içim acıdı ancak ustaya gösterdiğimde taş gibi birşey olmamış amortisörlere dediğini bilirim.. ki aracımla memleketten dönerken hem tüm koltuklar dolu hemde bagaj dolu geliyorum...

Ses konusunu bilemem ama dayanıklılıkta gazlıyı tavsiye ederim.... Ama arkadaşın dediği uygulamayı durumum müsait olunca yaptıracağım... Sizlerlede sonuçları paylaşırım....

not: aracımda monreo gazlı amortisör vardır... maysan'ın gazlısından biraz daha tuzludur...

18. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Utanmıyor musun?

erenuzel41 bunu beğendi.
  19. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON

Admin'den muhteşem bir gol :)

20. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    işte buna gülünür:)

ben olsam utancımdan başka hiçbir foruma artık yazmazdım:)

Bu Sayfayı Paylaş