Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Alt takım gürültüsü..

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda formator tarafından 25 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar,

Forumda nerdeyse bütün üyelerimizin şikayetçi ya da menuniyetsiz olduğu "lokurtu" diye tabir edilen alt takımlardan gelen gürültü konusunda araştırma yapmaktayım.Coşkun Bey'inforumda hyundai yetkililerine bu tip sıkıntıları aktaracağınız şeklindeki yazısı üzerine hem yaşadıklarımı sizinle paylaşmak hem de size elde ettiğim sonuçları danışmak istedim.

Defalarca Hyundai servisine gidip geldikten sonra sonuç alamayınca, cumartesi günü Eskişehir Speedy'e gittim ve sorunumu anlattım. Bir servis elemanıyla teste çıktım. Sesleri duyunca tam anlayamadı ama ben yem atmak açısından amotisör sesi diye tahmin ediyorum dedim. "Bana amortisör sesi gibi gelmedi" diye bi yanıttan sonra lifte aldılar aracı ve başladılar incelemeye bana dedikleri çok ilginç: "ben denge çubuğundan şüphelenmiştim ama arkalar bağımsız, önde denge çubuğu var o nedenle sorunun kaynağı amortisörler ve üst takozlar. "

Bu arabanın arka süspansiyonunun bağımlı ve denge çubuklu olduğunu herkes biliyor önde çubuk var mıdır yok mudur bilemem ama bunlara olan güvenimi tamamen yitirmeme sebep oldu bu yanıt. Zira hyundai servis yetkilisi sesin bağımlı süspansiyona sahip araçlarda olduğunu bunlarsa süspansiyonun bağımsız olduğunu ve sesin amortisörlerden kaynaklandığını söylüyor. Hangisinin doğru olduğu ortada da daha uygun amortisör kullanılarak bu sorunun çözülebileceği ya da güçlendirmeyle yok edilebileceği aşikarken hyundai'nin bu konuya kayıtsız kalmasının nedeni merak etmekteyim.

Gördüğüm kadarıyla hyundai bu soruna bi çözüm bulma zahmetine girmeyecek bu durumda amortisörleri monroe gazlı ya da yağlı amortisörlerle değiştirmek sizce yeterli olur mu? İlla üst takozları da değiştirmek gerekli midir? Bu konuda bi araştırmanız varsa benimle de paylaşırsanız çok sevinirim.
    Düzenleyen : formator

2. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Coşkun Bey bu konuya da bi el atırversiniz başta ben olmak üzere neredeyse eracıların tamamı duacınız olucak..

3. Misafir

Misafir Guest

Üstadım, daha önce bu konuyu detaylı bir şekilde araştırdım, öncelikle bu bir problem değil, aracın yapısından kaynaklanan bir durum, yani "memnuniyetsizlik" şeklinde değerlendirilecek bir olay, bu durumda yapılması gereken şey "iyileştirme" olacaktır, bunun için yaptığım araştırmalar ve deneyimlerin sonucu yapılması gereken tek şeyin uygun "yaya - amortisör" grubunun değiştirilmesi şeklindedir, yani sırf amortisör değiştirmeklesonuç alınmıyor,ancak %50 verim alabilirsiniz...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

4. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle ilginize teşekkürler Coşkun Bey, sizin tezinizden anladığım kadarıyla memnuniyetsizliği oluşturan şey yay-amortisör uyumsuzluğu. O zaman yapılacak 2 şey var ya üzerindeki yay'a göre bi amortisör/amortisöre göre yaybulmak-güçlendirmek veyabirbirine tam uyumlu bi kombinasyon oluşturmak. O zaman bundan muzdarip üyelerimiz tam sonuç almak için ne yapmalı ya da bazı yetkililere durumuileteceğnizi belirtmiştiniz eğer belirttiyseninz bununneticesinde bi iyileştirme yapılması gündemde var mı?

5. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    herseyden önce aracınız kaç model..
    bende bu sesten rahatsızdım ancak sorun balatayı tutan tellerdendi disklerle beraber komple değiştirdim ses azaldı sadece sonradan edindiğim bilgilere göre amortisör olabilir dediler o an aklıma geldi 10 senedir hiç amortisör değişmedi bu sesin kesilmesi için amortisörün değişmesi gerektiğini o an anladım...baska neler değişebilir coskun bey..yaya nedir mesela? yay mı değişmeli?ayrıca bunlar değişirse aracın konforunda ve yol tutusunda da değişiklik olur mu?

6. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2010

7. Misafir

Misafir Guest

İyileştirme konusunda bir çaba gösterdiklerini sanmıyorum, bu aracın daha pahalı hale gelmesine sebep olacaktır, sonuçta yatırım yapılması gereken bir konu, ikinci bir neden olarak da firma yetkilileri süspansiyonun yumuşak olması daha önce AR-GE tarafından müşteriler arasında yapılan araştırma sonucu tercih edildiği söyleniyor, bildiğiniz gibi süspansiyonun iyileştirilmesi sonucu araç daha sert olacak, bu arada asıl sebep yayların yumuşak olması, eğer sadece amortisör değiştirerek çözüm aranırsa yayların zayıf olması amortisörlerin üzerine daha çok yük bindirecek, sonuç olarak amortisörlerin ömrü yarıya düşecektir, yani orjinal yayları değiştirmeden bu sorunu çözmek zor bana göre...

8. Misafir

Misafir Guest

Konfor bir miktar düşecek, yani araç sertleşecekancak yol tutuşu artacak...yay aracın konforunu ve yol tutuşunu sağlayan eleman, amortisörde yayların yerinden çıkmasını ve salınım yapmasını engelleyen diğer bir eleman..

9. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tekrar sağolun Coşkun Bey, ben sorunun araç üzerindeki kalitesiz gazlı amortisörlerden kaynaklandığını düşünüyordum. Sadece daha kaliteli ya da daha sert bi yay(helezon) ile çözmek mümkün anladığım kadarıyla. Doğru mudur?
    Son bi sorum olacak, biliyorum vaktinizi aldım ama gerçekten önemli, 2010 eralarda mavi lamba(aracın ideal ısıya geldiğini gösteren) yok. Dolayısıyla 2010 araç sahipleri aracın anlık ısı değerini bilmedikleri gibi ideal ısıya(araca güvenle yüklenmek-yüksek devirlere çıkmak için) ne zaman ulaştığını da benim gibi tam olarak kestiremiyorlar. Bu konu çok önemli oldğu için sizce min kaç dk. ve max. hangi devre çıkarak aracı kullanmak gerekir?

10. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Anladım teşekkurler coskun abi saolasın...
    kaliteli bir marka kullansak konfor artmazz mı? mesela monroe kullansak yay içinde kaliteli bir marka..yine de düşermi konfor..

11. Misafir

Misafir Guest

Konforun düşmesi kullanılan malzemeye bağlı olduğu kadar yapısal olarak kaynaklanıyor, yani araç sertleştiği için bir miktar konfor kaybı oluyor, bunu kaliteli malzeme kullanarak en aza indirebilirisn...

12. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Arkadaşım,
    Milenyum Accent GL niz var.
    Bu araçların süspansiyonları yumurta kasa ve Era lara göre daha yumuşaktır.
    Amortisörleride malesef dikkat edilmediğinde çabuk bozulmakta.

Yani sorun sadece sizin aracınızda değil :) Bende de aynısı var.

13. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

14. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    teşekkurler https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Bu Sayfayı Paylaş