Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Alpine typeR 4+4 ohm..Hakkında..

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda FreQueency tarafından 25 Nisan 2012 tarihinde açılan konu

1. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sound magus h500 amfime hala bir bass alamadım kabinsiz 200 lira civarı bütcem var ve 2.el apline typeR 4+4 çift bobin bass buldum 1500waat 500rms diyor.. Amfi 2ohmda 500rms verdiği yazıyor ama bazıları bu değeri vermez sadece kağıt üstünde diyor.. Ben bu bassı 2ohm da besleyebilirmiyim.. kaliteli tonlama ve bassı yaymasını istiyorum pioner kicker tarzı bilindiği gibi kafa ağrıtıyor.. Yorumlara teşekkürler..

Düzenleyen : Kaya02

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bu diyenlere katılıyorum anfi var besler anfi var besler illaki besler ama nasıl besler bir boru gibi ses çıkartır biri kütük gibi ses çıkartır birinde ise bül bül gibi basdan müzik dinlersiniz. soundmagus ve türevi anfiler genelde aynı anakartı kullanan anfiler ben kaliteli olduklarını düşünmüyorum ama beslermi besler..

4. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    5kanal amfi araştırırken parasının hakkını veren bir amfidir diye yazıyordu her yerde.2el orta düzey bi fiyata aldım ama üzerindeki croos'lar ve ayarları beni beklentimin altında tuttu.300rmslik bir bassı anca besliyor 2ohmda bağladıgım halde oda son ayara getirip teyipdende bass+6 da olacak sekilde.. ayrıca kanal sayısı arttıkca rms degerlerıde düştüğüne inandım. zaten amfiyi cuma günü satıyorum artık 4kanal sağlam bi marka amfi almayı planlıyorum. Audioson helix tarzı hem sterio hem bass yönünden güçlü tavsiyeniz olursa sevinirm.. yorumlara teşekkürler.

5. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ben bunu daha öncede yazdım.. mono ve streo aynı anfiden olmaz bu işlerin anfileri ayrıdır çünkü işlev ve görevleri ayrıdır.. 5 kanal anfiler nedne üretliyor yada 6 kanal ne yazık ki şahıslar tesisat yaptıranlar iki anfi kullanmak istemiyorlar masraflı yer kaplıyor araçdan çok enerji emer v.b gibi nedenlerden firmalarda bu yüzden çok kanallı anfiler üretiyor.. ama gerçek müzik dinlemek istiyorsanız bakın tesisat yapmakdan bahsetmiyorum sadece müzik dinlemekden bahsediyorum mono ve streo anfi ayrı olmalıdır..

ayrıca kabloda çok önemlidir kabloda bile müzik kalitesi çok fark eder..

4 kanal anfide benim önerebiliceğim çok anfi var pionner jbl kicker audioson helix digitaldesign v.b kaliteli markalar bellidir zaten kime sorsanız size sözleşmişcesine aynı markaları sayarlar..

orta sınıf markalardan ise benim favorim maqustic güzel anfi yani bin tl lik anfiye güç yetmiyorsa aynı değerlerde 500 tl ye maqustic alınabilinir.. bunların dışında en son can simidi tabiki edisondur.. kötünün iyisidir ama iyidir yolda bırakmaz en azından..

benim tavsiyem bir 4 kanal streo birde mono anfisi typer alıcaksanız 4 ohmde 500 rms veriyor o bas ona denk güzel bir mono anfisi almanızı öneririm misal maqustic 1000.1d mk2 4 ohm de 500rms değeri var sizin bası doyurur 1 ohm de 1000 rms fazla fazla uçurur..

bunuda şöyle düşünün bu tesisat işini aslen kaliteli toplarsanız bir defa aslında uzun yıllar götürür mesela arkadaşımda audioson var lrx anfi arkadaş 6-7 yıldır aynı anfiyi bütün araçlarında kullanıyor.. yani bir defa kaliteli bir yatırım yapılırsa uzun yıllar götürür ve yatırılan paranın hakkınıda fazlasıyla verirsiniz..

genelde sistem yetiştirme telaşesiyle hazır şipşak sistem toplayan arkadaşlar sonradan beğenmeyip 1 defalık tam yapılıcak işi 3 defada yapıyorlar yani sistemi devamlı bozup bozup yeniden yapıyorlar farkında olmadan aslında birdefada yapıcakları o kaliteli sistemden çok daha fazla para harcıyorlar..

Düzenleyen : panzer

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    dediğin bası yayma işi nerdeyse tamamen kabinle alakalı, kabin litresi, port ölçüleri, kabin malzemesi ve kabin yalıtımı çok şeyi değiştirir.
    eğer wooferın sert vurmasından şikayetçiysen, bir de silindirik kutuları dene, ya da prizmatik kabinde port ölçüsünü uzat.
    bu işin aslını ya üreticiden öğrenebilirsin ya da deneyip gördüğün ölçüleri kullanırsın.

Bu Sayfayı Paylaş