Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Almanya'ya Gitmek Istiyorum Ne Yapmalıyım ?

'Sohbet' forumunda EmreFirat tarafından 29 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

1. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Abilerim arkadaşlarım hayırlı geceler hepinize öncelikle :) Kısaca hayatımı bir özetleyeyim 24 yaşındayım liseyi bitirince vakit kaybetmeden kendim işe girmek istedim. Devamlı çalıştım , yaşıtlarım gezerken aile yönünden maddi durumumuz iyi olmasına rağmen devamlı kendi kazandığımla birşeyler sahibi olmak istedim kimseyi kıskanan biri değilim herşeyin en iyisi bende olsun takıntısıda yoktur. Ama arkadaşlarım ailelerin aracı ile hava atmaya çalışıp babalarının arabalarını yıkarken ben kendi aracımı alıp kendi aracıma istediğimi yapıyordum. İstediğim şeyi yapma konusunda ailem hep destek olmuştur fikirlerime sağolsunlar . Son 3 yıldır bir alman mağazasında personel olarak çalışıyordum fakat ülkenin durumundan kaynaklı firma türkiyeden çekildi işsiz kaldık , ben işsizlik maaşı almayı felan istemedim direk işe girdim yine çalışııyorum fakat satış danışmanı olmak beni yordu . Avm sektöründe de zaten iş yok , müdür olsanız sadece sorumluluk artıyor hafta sonu yada bayram tatili yok , bölge müdürü olsanız yine aynı sadece sorumluluk artıyor ve yeni işle birlikte malesef maaşlar asgari düzeyde. Bu maaşa ne yapabiliyorum ? Aracımın ve motorumun kredisini ödüyorum kalan kartlara gidiyor yani sıfıra sıfır dönüyor her ay , hepsinden öte çok fazla gelecek kaygısı duymaya başladım ve geleceğimi daha iyi şartlarda kurmak istiyorum. 100 bin liralık bir aracı görüp o para bende olsa 2. 3. eve krediye girerim değilde o parayı bir arabaya verebilceğim bir geleceğimi kurmak için gitmek istiyorum , rahat huzurlu bir yaşam için istiyorum.

Şuan satış danışmanıyım çalışıyorum , askerliğim 2020 yılına kadar tecilli , istanbul üniv açıktan 4 yıl okuyorum . Hiç yurtdışına gitmedim , pasaportum dahi yok , almanyada akrabalarımız var davet gönderme felan işini yapabilirler fakat orada ayrı bir eve çıkacağım çünkü kız arkadaşımla birlikte gitme planımız var konuyu ailelerimize anlattık , ilk fırsatta o olmasa bile sonradan yanıma götüreceğim kesin. Askerliğim engel olur mu ne gibi işlemler yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim. Almanya istiyorum çünkü bir nebze daha yakın , bol miktarda türk vatandaşımız var. en kötü ihtimal 2 sene çalışıp dil öğrenip ülkeme dönmek istiyorum orada çalışıp burada harcamak istiyorum ne yapmamı tavsiye edersiniz abilerim ?

Tilki bunu beğendi.
  2. ayzek11

ayzek11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    178
    Ad Soyad:
    murat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Askerliği dövizi yatır kurtul...2020 ye kadar biriktirir ya da krediyle taksit taksit ödersin...hani bir laf var,doğduğun yer değil doyduğun yerdir memleketin...fırsatları değerlendir,bir daha aynı şansı yakalamayabilirsin...
    UZ-AY' dan Gönderildi

cenker_baba ve EmreFirat bunu beğendi.
  3. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Kardeşim canını sıkmak istemem ama yurt dışından zamanında araç getirme konusunda çok işimiz oldu. Orada Türk bir vatandaş bizlerin işini takip ederdi. O zaman yanılmıyor isen 50 avro kadar bir para ile adam sabahtan başlar akşama kadar bizim için gezmediği yer kalmazdı. Bir gün Türkiye geldi ve epey muhabbet ettik. Adamın söylediği Türkiye de asgari ücret ile çalış ama orada iki katına çalışma oldu. Neden? Orada o kadar para kazan ama hayat orada da pahalı kazandığın anında buhar oluyor oldu. İyi düşünmek doğru karar vermek gerek. Birde ALmanya da Türklere bakış açısı ortada.

Tilki ve EmreFirat bunu beğendi.
  4. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Abi askerliği zaten bir aradan çıkarabilsem çok iyi olucak , belki benim kadar Atatürk'çü , vatanının her karışını ayrı ayrı seven bayrağına saygı duyan genç yoktur ama yaş ilerledikçe kaygılarım artıyor , çocuklarımıza nasıl bir gelecek bırakacağız düşüncesini bir kenara bırakıp geleceği görebilcekmiyim ne yapacağım mevzuları başladı. Ülkemi seviyorum ama millet uzayda muz yetiştirmeye çalışıp bilimi delerken biz hala 3 parti isminin gündemden düşmeyen bir ülkenin içinde hala ' gaz çıkarmak orucu bozar mı , müslüman noel kutlamaz , yeni yıla girmeyi kutlamayla noel'i bir sanan düşüncelerden öteye gidemiyoruz... Gençken gidip çabalamadım mı yarın öbür gün söz nişan evlilik oldumu herşey standarta oturdumu dahada zor olacak. Aracı zaten ailemle kullanıyoruz tek araca düştük yeni aldığım da motorum var ekipmanları felan satsam 10-11 bin elimde nakitim olur zaten kullancak başka kimse yok motoru orada beni işlerimi oturtana kadar idare eder . vize almayı umarım başarabilirim :/
    Merhaba abim , amcamda orada bahsetti aşşağı yukarı oda yedek parça götürüyormuş orada belirli yerlere günde 400- 650 km yol yapıp evine dönüyormuş hergün , artık nasıl bir yolsa 8 saatin içerisinde yapıp mesaiyi bitirebiliyor anlamadım , biz eyüpten beykoza git gel 70 km toplam yola tüm günümüzü veriyoruz :) Müşteri ile konuştuk baya 2bin euro maaş en az diyor ama yaşam oradada pahalı ev kiran 800 euro diyor , domates 5 euro diyor.. Orada çalışıp burada harcaman lazım diyor ki bende öyle yapmayı düşünüyorum . Almanya olması şart değil tanıdıklarım için orayı istiyorum , kız arkadaşımla birlikte gitme planımız var . 4 sene önce biz 5 arkadaş amerika planı yaptık , sonra ben salak gibi işe girdim geri kalan 4 kişi amerikaya gitti düzene oturttular kendilerini 3 4 sene gelemediler , bu sene mayısta geldiler temmuzda gideceklerdi darbe olayından amerika geri kabul etmedi , adamlar herşeyini satıp burda yeniden başladılar . Başka ülkelerde olabilir almanya olması şart değil , almanya yakın olduğu için istiyorum birazda

5. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Kardeşim ulaşım konusunda şunu net söyleyeyim. Bizim ülkemiz gibi değil adamlar kmlerce yol yapıyorlar. Bizim en az yaptığımız yer 150 km idi. Oda bir kere oldu zaten :)

6. U.F.U.K

U.F.U.K Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    127
    Ad Soyad:
    ufuk gunaydin
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Emre davetiye ile gidersen 3 aylik misafir vizesi alarak gidersin ve o vize ile de calisamazsin.Calisir ve yakalanirsan ceza odersin... misafir olarak gidersen lisan ogrenmen lazim(almanca) .....Veya dil okullarina kayit yaptirarak orada kalma sureni uzatabilirsin...

Son düzenleme: 29 Aralık 2016
  7. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Vaay abimm benim :) Telden dönüş yapıyorum abi hemen sana çok iyi oldu yazdığın vallahi

8. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Parayı Türkiyede kazanmaya bak kardeşim. Orada kazanıp burada yeme işi çok zor.

9. cenker_baba

cenker_baba Guest

kardeşim yaşın genç keşke senin yaşında olsam
    ben kendimden yazayım sana akıl vermek bana ters :)
    ben yanlış meslek seçmişim masa başı iş o masaya oturunca ne oluyorsa işte
    git bir sanayide oto boyacısı ol tamircisi ol araba ile uşraşan bir iş yap kafasız ben işte
    he temiz iş mi arıyorsun git kuaför ol bayan erkek hatta evcil hayvan kuaförü ol
    el ustalığı olan hiçbir kimse eğer doğru meslekteyse ve işini güzel yapıyorsa aç kalmaz

halamın kızı bundan 18-20 sene önce ben abim ve kuzenimi istedi gelin sizi bayan kusförü yapıcam diye
    bizde aaa erkekten bayan kuaförümü olur vs dedik erkeğiz ya salak kafamız
    şimdi o dükyan sahibi halamın kızı bodrum yazlık senin, sarıyer villa benim hesabı altında jeep ler 2 dükyan vs
    allah daha çok versin ona keşke zamanında bende akıllı olsaydım bende o mesleği yapsaydım

askerliği yaptım geldim amcamın damadı beni çok severdi
    şirket açıcam sende benle çalışıcan dedi bende tamam dedim
    gümrük hizmeti yapıyor benim adım vekalette bile geçiyordu
    bir öğrendim şirket yenibosnadaymış
    ben kavacıkta
    ooo çok uzak ben gelemem dedim
    şuan o şirketin 70 kişi personeli var bende bir müdür kıvamında olacaktım
    o şansıda teptim
    evlendim iş yeri açacaktım hanım ya gece geç gelicen ben burada kimseyi tanımıyorum sıkılırım vs dedi vazgeçirdi beni
    benim yapmak istediğim işi bir başkası yaptı eğer ben yapsaydım şuan 3 dairem vardı
    hanımda pişman ama iş işten geçti.

mümkünse el emeği olan bir işe geçiş yap
    yada gözü karartıp kendi işini yapıcan

he illa yurt dışı diyorsan ekonomisi hayat şartları düzgün biryere bak tüm ülkeleri araştır norveç işviçre danimarka vs vs hepsine bak almanyaya saplanma sadece
    oralarda hayat çok pahalı sigara 7 euro civarında olması lazım kız arkadaşın olmasaydı evlen git derdim ama oda olmaz

Muzzyy ve Köksal bunu beğendi.
  10. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,289
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Emre ilk önce 3 aylığına bir git, ortamı, yaşam şeklini, iş imkanlarını vs. bir gör istersen. Cesaretini ve hevesini kırmak istemem. Bizim akrabaların anlatmasına göre euro'ya geçişten sonra hayat pahalılığı başladı şeklinde anlatıyorlar. Eğer evde tek kişi çalışıyorsa elimize harcamak için 300-400 euro para kalıyor diye anlatıyorlar.

Ayrıca yaşam-yerleşim şekli Türkiye'den biraz farklı. Genelde 3000-5000 nüfuslu kasabalar şeklinde yerleşimler var. Çoğunlukla her kasabada 1 fabrika var. Güzel düzen kurmuşlar.

Daha önce benim birader liseden sonra 1 yıllığına dil kursuna gitmişti. Dayım istek yapmıştı. 1 yıl almanca öğrenip dönmüştü.

Bir de hatırladığım kadarıyla Almanya'dan biriyle evlenip gitmek isteyenler için sınav gibi bir şey yapılıyordu sanki.

11. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Hayat Almanya'da pahalı. Orada işin hazır değilse şansını yükseltmek için büyük şehirlere gitmek zorundasın. Gıda hariç herşey pahalı. Sigara 5€, büyük şehirlerde ev kiraları 800-900€ dan başlıyor. Küçücük 30 yıllık evin kirası 800 €. Araba almak çok kolay, elde tutmak çok zor. Vergileri, sigortası vs. pahalı. Orada çok iyi bir şirkette çok iyi bir maaşa iş bulamayacaksan yine karın tokluğuna çalışırsın. Öyle 20-30 yıl önceki gibi değil artık. Davetiye ile gidersen 3 aylık vize de garanti değil. Annem 25 yıl Almanya'da yaşadı. 2 yıl önce abimin gönderdiği davetiyenin kapsadığı tarihler için vize vermişlerdi sadece. İlk defa vize alacaksan davetiyedeki tarihler arası 15 günse 15 gün, 27 günse 27 günlük vize alırsın büyük ihtimalle. Orada doğup büyüdüm. İşim gereği de son 7 Yıldır, yılda 1-2 defa mutlaka gidiyorum. Çalıştığım şirketin oradaki ofisine adam lazımdı, beni istediler. Oranın iş ve işçi bulma kurumu gibi çalışan iş ajansı var, transferime taş koydular "bizde kaydı olan, aradığın nitelikleri taşıyan işsiz EU vatandaşı var, EU dışından personel alamazsınız" diye. 3 yıl kadar once Suriye krizinden sonra böyle bir yasa çıkartmışlar sanırım. Moralini bozmak istemiyorum ama büyük beklentiler içine girip sonra hayal kırıklığı yaşamamak için her şeyi iyice araştırıp harekete geçmen senin için daha iyi olur. Neticede hayatınla ilgili çok önemli bir karar veriyorsun. Maalesef oralar eskisi gibi değil artık. Yabancılara bakışları da her zamankinden daha kötü durumda. Evet Türkiye'de de hayat eskisi kadar Güzel ve güvenli değil, her yıl bir öncekinden kötü geçiyor. Karar senin, hayal ettiğin hayatı yaşamak için elinden geleni yapmanı takdir ediyorum ama dediğim gibi iyice araştır, senin yürüdüğün yolu yakın bir geçmişte yürümüş birilerini bulup konuşursan, önlemlerini alıp yola daha hazırlıklı çıkmış olursun.

Halil ve cenker_baba bunu beğendi.
  12. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    askerliğini yapıp yapmaman gitmenle alakalı değil, sıkıntı yok.

iş nedeniyle 10 defa almanyada bulundum, toplasan 3 ay kalmadım. ben çok sevdim orayı, hatta orada bir şirketten iş teklifi de aldım, şimdilik Türkiyede kalmaya kara verdim.

sana işin resmiyetini anlatayım:

orada çalışman için çalışacağın şirketin sana özel davet açması gerekiyor, bu durumda bile devlet "aynı işi almanyada yapacak adam bulamadın mı" diye soruyor. şirket bazı belgeleri sağlarsa ve ısrar ederse orada işe girebiliyorsun.

yukarıda söylendiği gibi misafir olarak gidersen çalışamazsın, çalıştığın anlaşılırsa ya da başka kaçak işler yaparsan sınırdışı edilirsin ve almanyaya girişin tamamen kapanır.

yani anlayacağın orada çalışmaya gitmek çok zor. sana tavsiyem yine fırsatları kolla, ama kendini türkiyeye hazırla.

almanyada bulunduğum sürede süpermarketlere gidip özellikle gıda fiyatlarına baktım. hiç de söylendiği gibi değil.

almanyada türkiyeden giden sebze ve meyve çok ucuza satılıyor. burada domates 3,5-4 lirayken almanyada 0,99 euro'ydu. yine antalyadan gelen çilek türkiyeden daha ucuza satılıyordu. et ve süt ürünleri de türkiyeden ucuz. nasıl oluyor da ucuz oluyor bilmiyorum ama biz antalyadan gelen ezik ürünlere almanlardan daha fazla veriyoruz.

evet almanyada kiralar pahalı. 500 eurodan başlar, 700-800 euro normal rakamlar.

ama yaşanabilir, bütün tesisatları güvenli, etrafında yeşilliği olan, çoğunun önünde park yeri ayrılmış evler. yani bu şartlarda istanbulda ev kiralasan o da en az 2000 lira olacak.

ayrıca almanyanın %95'inde ömrün trafikte geçmiyor, hiç otomobil kullanmadan yaşaman mümkün, her kasabadan her kasabaya(abartmıyorum) bizim hızlı tren hızında giden tren mevcut ve gündüzleri 15 dakikada bir gece de yarım saatte bir gidiyor.

oradaki taksicilerin yarısından çoğu türk.

Hakan07 bunu beğendi.
  13. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Aynen katılıyorum. Ama toplu taşıma da çok pahalı. Örnek veriyorum. Çok sık kullandığım güzergah, Frankfurt havalimanı ve şehir merkezi arası 13 km 20 dk lık tren yolculuğu için günlük bileti 4,5€ ya alıyorsun. Evet tüm gün geçerli ama sadece seçtiğin o güzergah için kullanabilirsin. Günde o güzegahı 3er defa gidiş geliş için kullanacaksan ucuza geliyor ama tek gidiş tek geliş için (ki genelde öyle kullanılıyor) 4,5€ pahalı. Ben Frankfurt'un hemen dışında Kelsterbach'tan ev bakmıştım. 3 yıl once en ucuz kira 800€ idi. Bu arada kiralar her şey dahildir (yakıt, elektrik, su). İş imkanlarının daha çok olduğu büyük şehirlerde kiralar böyle. Küçük şehirleri veya kasabaları bilemem (Almanya'nın ortalama kasabaları, düzen, temizlik ve sosyal hayat olarak Türkiye'nin 70 il merkezine 10 basar maalesef).

Halil bunu beğendi.
  14. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    almanyanın hepsini görmedim ama o 70 il merkezini 80 yapabiliriz :)

bu arada Almanyada hiçbir metroda, trende, tramvayda turnike görmedim. devlet size güveniyor ve kartı bastığınızı düşünüyor. arada bir kontrol oluyor.

Hannover hava alanında uçak rötar yaptı, yemek yiyeceğiz. baktık Mcdonalds var, hem de şehir merkezinde hangi fiyatsa havaalanında da aynı fiyat. bizim havaalanındaki gibi soygun yok yani. biz o zaman şaşırmıştık ve sevinmiştik, sonradan düşündüm de kendi ülkemde havaalanında yemek yerken resmen soygun oluyor, üzüldüm.

Halil KURT, cenker_baba ve Hakan07 bunu beğendi.
  15. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    açıkcası almanya bu iş için çok bir çozum değil , üst düzey gitmediğin surece orda burdakinden farklı bir hayat surebiliceğini duşunmuyorum

avustralya vs desen belki anlarım açıkcası :) , ayrıca türkiyenin durumu malum fakat mağazacılık sektorude şuan piyasada gene en iyi para kazanabiliceğin sektor , aynı sektordeyim uzun suredir

bence en mantıklısı istanbul dışında başka şehirde yaşamak olabilir ben çok uzak değil 3-4 senede komple bodruma yerleşmeyi düşünüyorum

16. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Abilerim değerli yorumlarınızı okudum hepinize ilginiz için çok teşekkür ederim. 2 Ay önce çalışığım mağaza şartları piyasadaki avm şartlarından kat kat iyi , günde 8 saat sabah 10 akşam 18.00 yada sabah 8 akşam 16:00 yada öğlen 14 akşam 22 vardiyası , haftada 2 gün üst üste tatil , diğer mağazalardan yüksek ücret ve huzurlu kaliteli bir ortam ile hiç bırakmayı istemeyeceğim işti , firma türkiyeden gidince araştırmalarım sonucu görebilceğiniz bütün mağazalara neredeyse müdür olmaktansa eski firmamda satış danışmanı kalmak kat kat daha iyi oluyor. Gel gör ki oda gitti ...
    Belirli ödemelerim mevcut şükür hepsini karşılıyorum fakat 3 ay gelirim olmadan pek ara vermek mümkün değil çünkü 1500 lira ödemem sonraki aya 3 bin lira olur direk zor olur. El emeğine gelince takip eden abilerim bilirmi bilmem çok araştırmacıyımdır araba konusunda kaporta boyası işleminden araca ses sistemi kurma , double din montajı olsun , cam filmi çekme , xenon far vs montajı , gösterge renkleri değiştirme vb vb bu tarz şeyleri kendim yaparım hep her zaman bu mesleğe yönelsem piyasada bolca var gibi ne yapsam şaşırdım açıkcası :/

17. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,289
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Emre benim gördüğüm herkes İstanbul'dan kaçmaya çalışıyor. Onur bey haklı gibi. İstanbul dışına çıkarsan yaşamak daha kolay.

Sen en iyisi Tekirdağ'a gel. 500 TL kira, trafik derdi yok, Şehrin bir ucundan diğer ucuna gitmek 8 dk sürüyor.

Halil KURT bunu beğendi.
  18. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Hiç yurt dışina çıkmadım, orada yaşayan akrabam filan da yok, yalnız ben şuna takıldım,
    Türkiye'nin gelecegini güvenli görmeyip, gündeminden sıkılıp, Almanya'ya gitmek bana saçma geliyor. Terör örgütünün yuvası haline gelmiş, Türk/müslüman nefreti ile yaşayan evlerini yakan ve olayların üstünü örten bir ulkede Türk olarak yaşamak çok da kolay olmasa gerek.
    ne diyeyim İnşallah gidersin.

Halil KURT bunu beğendi.
  19. AnılFatihh

AnılFatihh Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    129
    Ad Soyad:
    Anıl Fatih
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Katılıyorum :)

ai_torcuk bunu beğendi.
  20. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

ben de öyle düşünüyordum ama oraya sonradan gitmiş insanlarla konuşunca bu tip kötü olayların gerçekten istisna olduğunu düşündüm.

almanyaya gidip 5 gün kalınca türkiyedeki gündemi unutuyorsunuz. sonra dönüşte uçaktan iniyorsunuz ve televizyonlarda en iyi ihtimalle "karısını sokak ortasında öldüren koca" haberini alıp memleketi hatırlıyorsunuz.

Hakan07 ve ayzek11 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş