Azami Tamir Süresi Düştü 'Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik' ile 'Sanayi Mallarının Satış Sonrası Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin' bazı maddelerinde, değişiklik yapıldığı açıklandı. “İş günü” kavramına netlik kazandı. Bundan önceki yönetmelikte açık olarak tanımlanmamasından dolayı tüketiciler ile satıcılar arasında uyuşmazlıklar yaşanıyordu. Yeni yönetmelik ile tüm ürünler için 30 iş günü olan azami tamir süresinde de değişiklik yapıldı. Otomobil, motosiklet gibi kara yolu taşıtları dışında diğer ürünler için 20 iş gününe düşürüldü. Çok kısa sürede giderilmesi mümkün olan arızaların 30 iş günü bekletilmesinden kaynaklanan suiistimallerin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Tüketicilerin en önemli sorunlarının başında gelen konuya ilişkin www.sikayetvar.com’a da çok fazla şikayet geliyor. İş günü tanımının netlik kazanması ile tüketici şikayetleri de azalacak. İşte şikayetlerden bazıları şöyle: “Telefon 33.gününde arızalanıp tamir için servise verildi. Arızanın tespit edilip servise verildikten 45 gün sonra dahi ürünüm teslim edilmedi. 30 iş günü tamir süresinin aşılıp beni mağdur bıraktılar. Yetkili ise bana ürünün 45 veya daha fazla gün içinde tamir edileceğini söyledi. Ben ürünün 1 gün süresi kaldığını söylememe ve 30 iş gününün 1 gün sonra dolacağını kanıtlamama rağmen, kendisi 45 veya daha fazla gün içinde tamir edileceğini söylemekte ısrar ediyor. Peki 45 gün geçince de 50 gün, 50 geçince de 55 gün mü diyecekler?” Fatura Artık Garanti Belgesi Yerine Geçemeyecek Piyasada satış esnasında tüketicilere söylenen "satılan mala ait faturanın garanti belgesi yerine geçebileceği" şeklindeki yanlış uygulama ortadan kaldırılacak yeni yönetmelik ile faturalar garanti belgesi yerine geçemeyecek. Mevzuattan kaynaklanan bir zorunluluk olan garanti belgelerinin mutlaka istenilmesi sağlanarak garanti belgesiz ürün satışının engellenmesi amaçlanıyor. Böylece artık garanti belgesi olmadan ürün satışı yapılması da engellenmiş olacak. Birçok tüketici firmaların kendilerine söylenen "satılan mala ait faturanın garanti belgesi yerine geçebileceği" söze inanarak garanti belgelerini onaylatmıyorlar ve daha sonrasında mağduriyet yaşıyorlar. Bu yöndeki bazı şikayetler ise şöyle: “Faturasıyla gönderdiğim ürün yanında gelen garanti belgesi yok diye servise gönderilemedi. Şuan ürün elimizde patladı sırf garanti belgesi yok diye faturası var ancak kabul etmiyorlar. faturanın üzerinde ‘Garanti işlemleri için faturanızı saklayınız’ ibaresini okudum ve garanti belgesinin önemli olmadığını düşünüp yırtıp attım.Ürünün arızalanması üzerine ise garanti işlemlerinin gerçekleşmeyeceğini müşteri hizmetlerini aramamı ve oradan yeni garanti belgesi talep etmemi söylediler.
n8 telefonum şebeke değişimlerinde bazen reset atıyor, araştırdığım kadarı ile bu sorun neredeyse bütün n8'lerde var ve hardware bir sorun. Servis yıldırma politikası kullanıyor, 3 seferden 90 gün serviste yatırıyor. Açıkcası göndermeye çekiniyorum. Şimdi bu haveri okuyunca ağlasam mı gülsem mi?