arkadaslar yenı aldıgım aracın plakası 33 ..degısım ıcın trafık e gıttık ancak yenı kanun geregı artık plaka degısımı olmayacagı soylendıı..bılgısı olan varmı ben 34 yaptırmak ıstıyorum ..
yenı kanun mu ..nasıl yapcaz ya aracı almasakmı acaba . https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
nasıl yani çıktımı bu kanun ? mesela ben şehir dışından araç alıcam plakası hep o şekildemi kalıcak 34 yapamıycakmıyım ?
İçişleri Bakanlığı'na başvurarak uygun bir neden (güvenlik, gizlilik) ile dilekçe yazmanız gerekiyor. Eğer amir uygun görürse ki bu keyfi bir neden olacağından imkansız. Bu sebepler dışında artık keyfi plaka değiştirilmeyecek. Hem plakanın İstanbul dışı olması daha iyi. Hem kasko, hem trafik sigortasını ucuza yaptırırsınız.
değiştirirsin kardeş noterde plaka degiişikliği yapacagını belirtmen gerekli satıştan sonra hangi ilin plakası yapacaksan merniste nerde görünüyorsan o ilin trafik tescilinden yeni plaka işlemlerini yürütebilirsin
bu yasaya itiraz edildi.Herkes eskisi gibi plakasını değiştirebiliyor. Fakat eğer masraf olmasın kendi plakası dursun derseniz buda mümkün...Diyelimki plaka zonguldak plakası ama siz istanbuldasınız plaka aynı kalıp adres olarak istanbul yazılabiliyor.yani tercih meselesi....
2.el araç alırken noterde siz plakasını değiştirmek istiyorsanız bunu belirtmeniz gerekiyor.istersenizde aynı plakayı kullanabiliyorsunuz tek farkı plaka aynı olursa noter 70 tl, plaka değiştirirseniz 132 tl notere para ödüyorsunuz
merhaba bende 3 gün önce aracımı aldım. Alırken satış esnasında noterde plaka değişip değişmeyeceğiniz sordular. Çünkü plaka değişmez ise satış masrafı 70 tl, plaka değişirse 130Tl oluyor. Ben plaka değiştireceğimi söyledim ona göre avraklarımı hazırladılar. Pazartesi günüde kısmetse gidip kendim plakalarımı çıkartacağım. burada bir noktayı satış yaparken noterde atlamış olabilir misiniz? aslında çok önemli değilse plakayı değiştirmeyin. Neden derseniz istanbul'da yaşıyorsanız ve 33 plaka araç aldıysanız trafik sigortasını daha düşük ödersiniz. Düzenleyen : m_ertemur
bencede 34 plakada kasko ve sigorta tavan apıyor benim yumurta 09 plaka ve sigortada 130 ödedim.İzmir plaka olsun deseydim 185 ödeyecektim.Kasko ne olur onu bilemiyorum
Benim araç 39 plaka ben değiştirmedim.Sadece 70 lira + 5 tl aps parası ödedim.Eğer plakayı değiştirseydim baya külfetli olacaktı.Bulunduğum Şehirin sigortası 105 Tl.kırklarelinin plakasına sigorta ise 115 Tl yani böylesi daha iyi.lpg taktıracağımda ise nasıl olsa ruhsat ta değişiklik olacak o zaman değişirtirme şansım varsa bunu değerlendiririm:yoksa sorun değil bu şekilde kalıversin.