merhaba arkadaşlar aliexpressten bir ürün satın almak istedik, kart bilgilerini falan girdi alışveriş için teşekkürler falan yazısı çıktı parada kesildi karttan fakat sipariş bölümünde şöyle bir ibare var resimde mevcut , alışverişi tamamladıkmı bilen bi bakabilirmi resimlere,
Aynen hocam alışverişi tamamlamışsın şimdi kargo yapılmasını bekliceksin kargo yapıldıktan sonra 15-20 gün de anca gelir Sent from my iPhone using Tapatalk
peki bu ödeme doğrulama falan yazıyor galiba o ne oluyor. dün gecede böyle oldu banka kartımdan çektim aynen bu şekilde idi sonra kartıma parayı geri iade etmişler bende banka kartı kabul olmuyor diye kredi kartımdan çektim şimdide aynen böyle resimdeki gibi
Ürün elinize ulaştığında onaylıyorsunuz paraniz o zamana kadar satıcıya verilmiyor sorun olursa geri ödeme yapılması için
Ödeme onay aşamasında , 21 saat sonra onaylanır, (daha hızlı da onaylanabilir), 2-3 gün içinde kargo yapılır.(bazen 10 gün filan oluyor hatta fazla bile sürebilir kargoya verilmesi.) 4-5 sonra track numarası varsa track edilebilir. 15 ile 30 gün arası elinize ulaşır. Bankanız kabul etmeyebilir, o yüzen onaylanmaz geri iade edilir. Veya kartınız internetten alışverişe kapalıdır. Bazı kartlarda kabul olmuyor nedense.(internet alışverişine açık olsa bile.)
Aynen onay almadi geri iade gözükuyor ama karttan parayicekmis dogrulamak icin kimlik bilgilerini istiyor simdi bu asamada yapilmasi gereken nedir
Doğrulamak için, kim istiyor kimlik bilgilerini ? Parayı geri iade için herhangi bir şey gerekmiyor olması lazım. Onaylanmadığı sürece, otomatik geri gelir. Bazen bir hafta, bazen aynı gün, bazen 1 ay sonra bile geri gelir. Ne yaziyor tam olarak , screenshot atabilirmisiniz.
tekrar sorun yaşamamak için kimlik bilgilerini ve kart resmini falan yollayın diyor ama karttan para çekilmiş başka karttan tekrar aldım ondanda kesildi yine aynı satış iptal para dogrulanmadı diyor
Bu Çin anakarada bir firma , arkadaşlardan daha önce buradan alış veriş yapanlardan yardım almalısın , ayrıca kart bilgilerini direkt girmesen iyi olurdu , paypal veya 3D Scure kullnsaydınız.
kartın fazla bir limiti yok o yüzden direk çekim yaptım ürünü alıyorum geri iade yapıyor parayı bende anlamadım
Normal, Kimliğininizin Önden Foto sunu çekin, Hangi kredi kartı ile alışveriş yapmak istediyiseniz, onun da adı soyadı gözükecek şekilde önden fotosunu çekin, gönderin. Gerçek kişi olup olmadığınızı veya başkasının kredi kartını kullanmadığınızdan emin olmak istiyorlar, o yüzden refuse ediliyor.
Çok ilginç , hocam kimlik ve kredi kartı bilgileri netten Çine giderse , arkadaş dolandırıcıların kurbanı olmasın. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Üyelik ad soy ad ile kart bilgileri 1 harften dolayi red vermis satisi yeni uyelik acip urunu aldim onaylandi