arkadaslar hayırlı aksamlar aliexpresten airbag zemberegı soyledım bugun elıme ulastı 30 liraya geldi türkiyede fiyatı 150 200 arası bundan sonra cogu kucuk parcaları yurtdısından getirtircem gayet mantıklı geldi bana
mustafa bey zembereği taktınızmı benim zemberekte gitti aliexpressten sipariş vericem nasıl çalışıyormu sıkıntı varmı
direksiyonun içinden döner soket var onun içinde fleks kablo var o nun üzerinde direksiyon tuşları korna airbag bağlantıları var benim airbag olan kablo koptu aliexpress sipariş ettim geldiğinde takarım
Geldiğinde ayrıntıları bekliyoruz. Benim bacanağın aldığı santa fe de de direksiyondaki bazı kontrol tuşları çalışmıyormuş. İhtiyaç olacak gibi görünüyor.
Serkan bey takmadım daha duruyor zemberek yani kıme goturcem bılmıyorum bu parca ıcın elektrıkcı anlarmı
Hocam direksiyon simidini oto elektrikçi söker , simit sökülmeden önce akü kutup başını sökün airbag zarar görmesin diye kitapçıkta da yazıyor. Simit çıktıktan sonra airbagin fişi çekliyor ve bir kenara konuluyor. Artık göbekte kalan sarı renkli fişli yuvarlak parça zemberek , bunun nasıl söküldüğünü bilmiyorum ama söküm işleminin de uzun olmadığı düşüncesindeyim değişim yapılır ve en son kutup başı takılınca düzelmesi lazım. Ben yakın zamnlarda i20 nin simidini söktürdüğüm için burya kadar olan kısımı gördüğümden anlatıyorum.Açtığım konularda anlattığım olayın fotoları da var.
benim santa fe'de lehim çatlağı vardı. tuşları söküp lehimleri yeniledim ve çalışmayanlar çalıştı. yani zemberekten olmayabilir.
Aracı henüz görmedim. Büyük ihtimalle tatilde marmarise gittiğimde araç tamiri ile uğraşacağım gibi görünüyor.
ben kendim direksiyonun yanında bulunan airbagi bağlayan civataları sökmeye çalıştım fakat sökülmüyor zorlamakta istemiyorum wd40 sıktım tepesine vurdum vidanın herşey yaptım. milim oynamıyor yalama olmasından korkuyorum airbagciye gidicem sonunda