Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Alfa'cı Dostunuzdan selamla:-)

'Otomobilinizi Tanıtın' forumunda Tayfun UCA tarafından 2 Şubat 2015 tarihinde açılan konu

1. Tayfun UCA

Tayfun UCA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Selam dostlar, adım, Tayfun. İstanbulda yaşıyorum.30 yaşındayım. alfa romeo hastası ve kullanicisiyim . bizim tabirimiz ile Alfisti 'yim :) 10 senedir italyan arabalardan şaşmadım. sırası ile 1.2cc palio, 2.0, stilo , 2.0 alfa 147selespeed , 2,0 alfa 156 mk1 manual ve son olarakta 1,6 , alfa 156 mk2 ile yoluma devam ediyorum. yıllardır alfa romeo kullanıyorum ve hiç bir zamanda tutkum eksilmedi . fakat evlendikten sonra artık bir dizel arabaya geçme vakti geldi. çok sevdiğim alfam satılık. sedancı bi kullanıcı olmama ragmen, fiyat,performans olarak degerlendirdigimizde yolum i20 'ye çıkıyor. kismet olur ise en yakın zamanda bende i20 ile aranızda aktif olarak forum'a daim olmak istiyorum. 2012/2013 30.000 ,60.000k, km arası, minimum jump paket i 20, sini satan dostlarım var ise talibim. artıları ve eksileri ile bilmediklerim konularda bana yardımcı olacak dostlarimada şimdiden teşekkür ederim. keyifli forum'lar:) benim Evlat'dan birkaç kare sizler ile.
    Tayfun UCA
    saygılar...

Ekli dosyalar:

2. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aramıza hoşgeldiniz. Umarım temiz i20 bulup alırsınız.

3. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    aramıza hoşgeldiniz

4. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Hoşgeldiniz.

5. Tayfun UCA

Tayfun UCA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    sıcak karsilamaniz için teşekkürler dostlar:) i20 dizel için onerilerinize açığım. elbet alfa'da bulduğum konforu ve gücü i20'den beklemiyorum ama siz tecrübeli dostlarımdan i20 alırken nelere dikkat etmem gerektiği hakkında bilgi ve öneri bekliyorum.

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,948
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  7. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Hoş geldiniz hakkınızda hayırlısı olsun inşallah temiz bir i20 ile aktif olarak aramızda olursunuz :)

8. Tayfun UCA

Tayfun UCA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    teşekkürler. alfa şu an kullandigim aracım. satılık. sattığım taktirde i20 ile devam etmeyi düşünüyorum. :)

9. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    abi, o güzelim Alfa satılıp i20 binilirmi ya.... :)

10. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yani bence o konforu ve sportiflik ağırlığı en yakın sonata veya i30 da anca

11. Tayfun UCA

Tayfun UCA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kardeşim çok haklısın. d segmenti bi araçtan inip,b segmenti bi araca geçmek zor olacak benim için. hele birde bu araba alfa olunca dahada bi zor. şükür aracimdan çok memnunum fakat, evlendikten sonra işler deyisiyor . satmayada kiyamiyorum . ilan koydum, 3. hafta geri kaldırdım ama takip eden arkadaşlarla gorusuyorum. çift egzantrik, 8adet bujili , varyatörlü ts motorun gücünden ve sesinden vazgeçmek benim içinde zor. kısmet bakalım.

12. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Konfordan yaşayacağınız kaybı ekonomi ve ufak arabanın şehiriçindeki rahatlığıyla telafi edersiniz. B segmenti dizel araç bakıyorsanız en mantıklı seçim i20 olacaktır. Dizel araç baktığınız için genel anlamda dizellere dair dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat ederseniz ciddi bir sorunla karşılaşmazsınız. Aynı kasa Alfa'dan işyerinde yanımda oturan arkadaşta da var, evet Twinspark motorun 8 bujisini ve o hırıltısını i20 de bulamayacaksınız ama şunu da söyleyeyim i20'nin arkası bir nebze daha geniş bile gelebilir Alfa'dan, arka tünel şaft yükseltisi yok çünkü.

1.4 CRDi 90 Hp liklerden almanızı tavsiye ederim, 6 ileri vites şehiriçinde biraz fazla vites değişimi gerektirse de uzun yolda tam bir keyif ve tasarruf sağlıyor :)

Dizel i20 lere dair sorularınızı her zaman sorabilirsiniz, iyi günler :)

13. Tayfun UCA

Tayfun UCA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ilginiz için teşekkür ederim:) hernekadar internette birçok bilgi, fabrika verisi vs olsada en doğru bilgi burda yani sizlerde olduğu için , oradan araştırmak yerine sizlerin tecrübelerinden faydalanmayı doğru buluyorum. gördüğüm kadarı ile, son kasa ile beraber 3 adet kasası var. yaniliyorsam düzeltin. ben son kasanın bir alt kasası olan mk2 6,ileri 90'hp,lere bakiyorum.
    1,şehir içi y akıt tüketimi nedir?
    2,mk2 crd 'lerin tamamı 6,ileri 90'hp,midir?
    3, jump paket standart donanımında neler var. paket içinde opsiyonel değişiklikler varmı, yada misal aynı kasa 2012,jump paket ile 2013/2014 jump paket arasında standar donanım farkı varmidir ?
    4, en kronik sıkıntıları nelerdir?
    5, kaç bin km'de bir hangi deyerlerde yağ deyisimi gerekir, hangi marka yağı sever bu motorlar? bujileri kaç bin km de değişmek gerekir? hangi marka buji daha verimlidir ?
    6,hangi km aralıklarında kesinlikle nelere dikkat edilmelidir ve hangi bakimlar yapılmalıdır?
    baskı balata ile ilgili sıkıntıları olduğunu duydum. gerçi debriyaj kullanım ile alakalı 10.000k km de de bitebiliyor, 200.000k km de gidebiliyor.
    7, ağır bakım tutarları nelerdir bkz, triger, debriyaj ve bunlar değişirken kesinlikle bunlarla beraber deyismesi gereken parçalar nelerdir? bkz, triger ile devirdaim , termosdat ille değişmeli gibi yada baskı balata ile bilye değişmeli gibi.
    liste biraz uzun oldu ama:D son olarak İstanbul avrupa yakasina, Onerebileceginiz güvenilir özel servis hangisidir?
    bunları okuyan arkadaşlar benim kılçık biri olduğumu düşünebilir ama arabalarim benim için hiçbir zaman beni a,noktasından,b,noktasına götüren demir yığını olmadı. araba benim için aile fertlerinden biri gibidir,özeldir:) bu yüzden aileme yeni üye olacak kerata hakkında sizlerin bilgilerinden faydalanmak istiyorum.

14. Tayfun UCA

Tayfun UCA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    NOT,sorunun buji ile olan kısmını, enjektör olarak değiştiriyorum:D dizelde buji yokki yahu:D kendimi atmosverik motora kaptirdim :D

15. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    hoşgeldiniz öncesinde vectra sahibi olarak bende konfordan ödün verdim hyundai ile mutluyum :)
    ama alfa bambaşka bişey :)

16. Tayfun UCA

Tayfun UCA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Teşekkür ederim:) günlük olarak işe gidip,geliyorum.yılda 30.000 km civarı yol yapıyorum. bunu hesaba vurdugumda iki senede arabanın değeri kadar yakıt parası veriyorum buda butceyi sarsıyor tabi. h sonu aracım olsa kesinlikle alfa'yı satmam ama işte boşuna demiyorlar bekarlık sultanlık diye:)

17. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Tayfun tekrardan selam hocam, bildiğim kadarıyla sorularına yanıt vermeye çalışayım.
    1- Şehiriçi yakıt tüketimi tamamen kullanıcıya göre değişebilecek bir parametre olmakla birlikte ben kendi arabamla Ankara'da kışlık lastikler de takılı olarak şehiriçi ortalama 5.1-5.3 lt civarı bir tüketime sahibim. Bazen agresif kullanımlarımda 5.5lt de olabiliyor bu rakam.
    2- makyajlı kasa eski i2o lerin tamamı 6 ileri 90hp ydi sanırım.
    3- jump paket standart donanımı: 2 airbag, abs+edb, 4 cam otomatik, manuel klima, Mp3 CD ve USB girişli teyp, yan aynalar manuel,vb. internetten de bulabilirsin. 2012-2013 jump paket arasındaki fark sanırım direksiyondan teyp kumandası. Yeni kasa Jump la fark ise daha fazla, yeni kasa jump ları daha ucuz olsun diye bayağı bir boşaltmışlar, benim gördüğüm fazladan ESP var ve yan aynalar elektrikli ama arka camlar manuel, kaput altı izolasyonu kaldırmışlar, emniyet kemeri yükseklik ayarını kaldırmışlar vs.
    4- şu ana kadar denk geldiğim çok bir kronik sorunu olmamakla birlikte zaman zaman benim gözlemlediğim plastik aksamdan gelen trim sesleri oluşabiliyor bazı araçlarda.
    5- bakım aralıkları 15.000km de bir olarak yapılıyor. Hyundai'nin Shell ile birlikte geliştirdiği yağ kullanılıyor genelde.
    6- km aralıkları vs bakım kitapçığında ve forumda da mevcut hangi km de nelerin değişeceğine dair, şimdi bende ezberden birşey söylemeyeyim.
    7- bakım tutarları da forumda mevcuttu, İstanbul Avrupa yakasında servis için İstanbuldaki arkadaşlar daha net bilgi verebilirler :)

18. Tayfun UCA

Tayfun UCA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim.yan aynaların maual olması büyük eksiklik. keşke arka camlar manuel olsaymis da aynalar elektrikli olsaymis .bildiğim kadarı ile elite en full versiyonu. jump bi alt paketi. elite paket dışında yan aynaların tamamimi manuel?

19. Tayfun UCA

Tayfun UCA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yada şöyle sorayım, en dolu paketten boşa doğru sıralar isek elite'den sonra hangi paketler geliyor 2013 kasada?

20. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Valla hocam açıkcası bendeki model de jump donanım pakedinde ve benden başka kullananı da pek yok, yani yılda birkaç kez bile ayna ayarları değişmiyor, o yüzden çok ta elzem bir ihtiyaç değil benim için :)

Baz model Jump, bir üstü Sense, en ful olanı da Elite olması lazım. Sense pakette aynalar elektriklidir.

Bu Sayfayı Paylaş