Arkadaslar iyi günler. 1.2 style + pan. Model aracımda alarm olduğunu yeni keşfettim. Bilmeyen arkadaslar var ise bilgileri olsun. Aracın camını açık bırakın, kapıları kilitleyin, 10-15 dakika sonra elinizi içeri sokup, iç taraftan kapınızı açın ve korna sesli alarmınız çalmaya başlıyor ) Herkese iyi forumlar
Aaa.. securty system sticker ı var ama alarm olduğunu bilmiyordum. Sagolasin SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2012 elentra da bu scurity system nasıl devreye giriyor yada devrede oldugunu anlamamiz icin kumanda ile kitleyip anahtar ilemi acalim bu systemin devrede oldugunu gosterir bir uyari isigi vb yokmu?
Bende rastgele bir gün farketmiştim. Bir gün arabada eşimin gelmesini beklerken arabayı kilitledim. Tabi araba yeni olduğu için kurcalıyorum... Sonra eşim geldi ben kapıyı içerden açtım (kumanda ile kilitlemiştim) benim kapıyı içerden açmamla korna bir basmaya başladı. Elim ayağım titredi ben bile korktum. Hırsızı düşünemiyorum. Anahtarın herhangi bir düğmesine basmadan da susmuyor galiba.
Arkadaslar değişik birşey olunca sizlerin de hemen bilgisi olsun istedim Yenilikler her zaman araçlarımıza güzellik katar İyi forumlar
Hocam aklıma takılan bir konu var. Aracı park edince direksiyonu bir yönde cevirip kilitleyemiyormuyuz? Normalde çıt diye bir ses gelir daha da direksiyon kimildamazdi önceki araçlarımda.. SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alarm çaldıktan sonra 2-3 dk arac calismiyo yani starexte öyleydi LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende 2013 i20 var , stop ettikten sonra direksiyonu bir hayli çevirip sonra kontağı çıkartmak lazım direksiyon kilitleniyor , yani bu kilit makamizması byağı ötelerde bir yerde örneğin ex aracım astrada kontağı çektinmi hafif bir harekette simit kilitlenirdi ve ben bu aracımda deneme amacı dışında o kilitlenme noktasını bir daha aramadım arabayı stop ediyorum ve öyle kalıyor direksiyon , sanırım Hyundaide bu kilit makamizması oldukça farklı.