slm arkadaşlar yumutaya pazardan pazara biniyorum.. oda sağolsun fazla sorun çıkarmıyordu.. hatta yıkayıp hiç binemeden tekrar kirleniyordu.. aksilik ya bu sefer kontak çevirince hiç tık yok.. iteledik falan çalıştı yaptık birşeyler.. 2 sorum olcak.. acaba akümü bitmiştir... sarj falan oluyormu yada tad veriyormu.. bide volt akü varmış arkadaşta yeni kullanan bilen varmı?? ayrıca marka tavsiyesi olabilir.. Düzenleyen : ido
KONTAGI ÇEVİRİNCE HİÇ BİR TIK YOKSA AKÜDEN KAYNAKLANYODUR. VOLT AKÜ TAVSİYE ETMEM. VARTA MARKA AKÜ AL BENCE
akü den gibide..geçen ay benim araçda aynisi olmusdü akü dedim gitim 170 tl aldım..6 gün sonra yine çalısmadı.. takviye ile çalıstırdım..servise soktum 63 tl ye bi parça deyiştirdiler..akü sarj etmiyormus..ne olduğunu ben de bilmiyorum..olan benim sağlam aküye oldu..30 tlye yenisi takılırken düşürmüslerdi.. akü markaların dan...ben mutlu veya inçi seviyorum..saylam geliyor bana.. ben mutlu aldım..mutluyuz. halamın oğlunda palio var 7 ay konak açmadı..bigün deneyelim dedi çalışıçakmı diye tek kontakla çalıstı araç..aküsü inçi di.demeki sağlam akümüş demiştim. Düzenleyen : peace
Aküden olup olamdığını anlamak için aracı çalıştırıp bir süre kullandıktan sonra erteis gün tekrar çalışıp çalışmadığını yerinde test edin. Çalışırsa 5-10 dk yerinde çalışıp stop edin. Bunu 1 hafta yapın. 1 hafta sonra eğer araç çalılmaya devame derse akü şarj tutuyor sadece araç şarj olamdan stop ettiğinziden akü boşalıyordur.
1: önce aracınızın şarjını ölçtürün. herhangi bir oto elektrikçi ölçebilir. 2:araç uzun süreli yatıyorsa şarjın tükenmesi normaldir, akünün öldüğü kesin değildir. oto elektrikçiye akünüzü bırakın 24 saat şarj olsun, sonra takın kullanın, kısa sürede yine tükenirse aküden şüphe edebilirsiniz. 3:akünün yaklaşık ömrü 5 yıldır, 5 yıldan sonra "tad vermez" 4:daha ucuz akü daha iyi akü olmuyor, üstelik aradaki fark da sadece 10-20tl oluyor. hem de bu bilinmedik markalar kesinlikle garanti gibi bir terimi bilmiyorlar, benim aküm 4 ayda bozulmuştu(Akas marka). adamlar garantiye girmez demişlerdi. nasıl bozduysam aküyü.
benimde 2 yıllık aracımı müşterin evinin önünde park ettim.işimi bitirdim döndüm araç marş basmıyor.bir arabadan yardım istedik.adamın aküsü 62 ampermiş takviye almadı(cahildik o zaman).usta uyardı ben gelemiyorum,akün bitmiş sen gel dedi.kaskodan çekici çağırdık.on dakkada akü değişti.170 lira mutlu akü takıldı.ustanın uyarısı araba yarın çalışmassa şarj dinamosuna da bakmalıyız dedi ama çok şükür daha tık demedi.
merhaba arkadaşlar. aracımın aküsü bitti değştirmem gerekiyor. hangi marka tavsiye edersiniz? ayrıca netten araştırdım çeşitli aküler var aküler hakkında bilgi sahibi olan varsa blgilendirebilir mi acaba? netten araştırdım biraz değişik bilgiler var kuru gümüşlü v.s. selametle
Dün de benim başıma geldi böyle bir olay. Mutlu akü tavsiye ettiler servisten. Zaten Hyundai'nin orijinal aküsü çok pahalı olduğundan yetkili servisler de Mutlu akü kullanıyormuş. Ayrıca Mutlu akülerde kampanya varmış aklınızda olsun. Benim 90 amperlik akü değişti, Eskisini verip üzerine 165 TL ödedim.
Akün bitmiş geçmiş olsun ben babama okadar ısrar etmeme ragmen bakım gerektiren akü aldı mutlu nun bakım gerektirmeyen akülerinden istiyordumda şimdilik memnunuz.Kaç sene gider bilemiyorum fabrikasyon aküm geçen yaz 6. ayın 17 sinde yola çıkmadan 1 gün önce bitti.
ogün bey in dediği doğrudur arkadaşım.aracı vurdurarak çalıştırdıktan sonra birazdolaş veya araç olduğu yerde çalışsın 10dk kadar.(yokuş aşağı park et) stop edip marşa bas.çalışırsa şarj olması gerekiyodur.yoksa bitmiştir.en garantisi oto elektrik.iye gidersin ölçer ve söylerler.
Benimde akü 3 aylık. fakat geçen ay başka bir araca takviye yaparken farkettim gözü kararmış. Hemen aküyü aldığım yere gittim, satan adam biraz dolaş düzelir demişti. Fakat 1 hafta falan dolaştıktan sonra hala düzelmemişti. Bende elektrikçiye gittim, ölçüm yaptı şarjı çok iyi dedi. Birer hafta arayla 2 kere daha ölçtü. Her ölçümde de şarjının çok iyi olduğunu söyledi. Fakat göz hala kara?
Göze fazla takılma, çoğu zaman doğru göstermiyor. Önemli olan akünün ölçüldüğü zaman, voltaj değeridir.
hiç göze bakmam hocam ne olduğunu da göremiyorum açıkcası. ben aracımı hergün kullandığım için akü de sorun varsa hemen gösteririm zaten işim sanayide...yani gözü boşver baktır aküye bence..benim görüşüm akün sağlam şarj edemiyor..
mutlu akü avsiye ederim 2004 yılında aldım milenyumu üzerinde geldi ve eski sahibi nezaman taktı bilmiyorum.. 7 yılı devirdi ama şimdi zor basıyo.. pazartesi değiştiricem...