Amfi için 12 volt kablosunu önden nasıl araba içine geçirebilirim. Kaput açma telinin orası çok ilerde elim girmiyor. Yada bu göğüsün sürücü tarafını nasıl sökebilirim. Kapıya bakan kısmını. Çeken arkadaşlardan yardım bekliyorum yada bilgisi olan arkadaşlardan. Araç 2014 model orta kasa i20
göğüsü sökme, geri topladıktan sonra ses yapabilir birçok arabaya amfi kablosu çektim ama i20ye hiç çekmedim. yine de bir yer mutlaka bulunur. göğsün torpido tarafında klima borularının geçtiği yerlere de baktınız mı? orası daha geniş
Orası iyice kapalı geçirmişler. İyi izole etmişler. Sadece kaput açmanın telini gördüm o da ön amasör bağlantının arkasında kalıyo. Ordan nasıl sokarım içeri bilmiyorum. Soksamda göğüsün altında sökmem gerekecek kabloyu bulabilmem için. Yok mudur çeken hiç acaba. Bilgin için saolasın bu arada
sac içinden kablo geçirince oraya lastik bir parça takarlar, gromet denir bu parçaya, herhangi bir grometi delebilirsin, ya da Eren'in dediği gibi matkapla delebilirsin.
Bn de delmek istemiyorum. O dediğiniz parçayı kaput açma telinin yerinede takmışlar plastik parça. Ordan geçiricem artık
merhaba debriyaj pedalının arkasına gelen kısımda iki somunlu bir plastik kapak var aracın içeriden motor kısmına giden kablo hattının bulunduğu yer. Delip biçmenize gerek yok o hattın geçtiği yerin etrafında sızdırmazlık için lastiğide var. Ben oradan iki amfi için iki ayrı kablo geçirdim gayet rahat
Bayram arkadaşım amfi tam güçte ne kadar akım cekiyor, mutlaka aküden mi hat çekmek gerekir? Torpidoda sigorta tablosu var ona aküden ana hat gelir. Kontak açık değilken aküden gelen hatti kontrol kalemi ile bul Gelen hat senin amfi gücüne yetecek güçte ise enerjiyi oradan al. Eksi kutup için zaten hat çekmen gerekmez amfiye en yakın yerden şase alman yeterli. Ayrıca aküden direk hat çekmek her zaman risklidir. Hat üzerinde mutlaka sigorta olmalı mazallah bir kontak durumunda yangını önleyecek hicbir şey olmayacaktır. Ve de mümkünse birde anahtar konulmalı, amfisi olan çok gördüm aküsü bitip takviye ile arabayı çalıştırďıklarını.
İsmail Bey, aracın normal elektrik hattı amfi için tasarlanmadığından sigorta kutusu üstünden hat çekilmesi çok büyük hatadır. risk demiyorum, doğrudan çok büyük hatadır. en kötü amfi 10 amper güç çeker, günümüzdeki kullanılan amfilerin çoğunluğu yaklaşık 20 amper güç çeker. bu nedenle en az 4mm2 kesitli kablo kullanarak aküden çekmek doğrusudur. zaten bu kablonun aküden ayrıldığı yere hemen sigorta koyulmalı. piyasada sigorta aparatları var. genel olarak bu işlerden çok anlamayan arkadaşları profesyonellere yönlendirmek lazım. sonuçta araçta önemli bir değişiklik oluyor.
Dikkat ettiysen amfinin ne kadar akim cektigini sordum ve yetecek güçteyse dedim ayrica bende doğrudan dedim. Hani sizin bilipte bizim bilmediğimiz doğrudan çok büyük hata olur elektrik bilginiz nedir. Sigorta tablosunda 20 amperi taşıyacak güç almak mümkünse neden olmazmış, bizim bilmedininiz bir elektrik bilgisine mi sahipsiniz, bilginizi paylaşır mısınız. Bir şeyleri paylaşmak isterken ezici tavır takınmaniz yerinde olmadi.
Lafim meclisten disari. Forumlarda en sevmedigim olay bu. Nasil yazarsan yaz. Yanlis anlasilabiliyor bazen.
Çekeceğim kabloyu kesip araya sigorta takıcam. Bunun için kendi özel kablosu ve sigortası mevcut. Aracın kendi elektrik tesisatından çekmek istemiyorum. Dediğiniz yere bakıcam inşallah
İsmail Bey, ben mühendisim, benim aldığım eğitim bunu gerektiriyor, ayrıca geçmişte otomobil müzik tesisatıyla "para kazanmak için" bir süre uğraştım, sigorta kutusundan alınan amfi elektriğinin bir çok hataya sebep olduğunu gördüm, bazı kabloların yanma ihtimali oluşabilir, ayrıca amfinin çektiği elektrik aracı normal elektrik aksamını bile etkiliyor. normalde 12-14 volt gelmesi gereken elektrik, aracın önemli parçalarında 10 volta kadar düşüyor. tavrım yanlış anlaşıldıysa kusuruma bakmayın ama konu sahibini uyarmak istedim.