Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Akü Uyarı Işığının Kontağı Çevirince Yanması

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda uA_Utku tarafından 26 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

1. uA_Utku

uA_Utku Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Utku
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Merhaba,

Bugün aracı (2012 i20 Otomatik Vites) durdurduktan sonra tekrar çalıştıramadık yani marş basmadı. Göstergeler, farlar çalışıyordu yani göstergeler birşeyler gösteriyordu, farlar da ışık veriyordu. Arabadan anlamadığımdan aküye ihtimal vermemiştim. Sağ üstte bulunan Akü Uyarı Işığı sürekli yanan ışıklardan biriydi.

Aküye takviye yaptık, araba marş aldı. Ancak şu durum devam ediyor. Aracın kontağını çevirdiğimizde "Akü Uyarı Işığı" yanıyor. Marş basıp arabayı çalıştırana dek ışık yanıyor. Marş basıp çalışınca ise bu ışık sönüyor. (Aracı bugün 5-6 kez stop edip tekrar marş basıp çalıştırabildim) Bu durum normal mi? El kitabında "akü uyarı ışığı"nın kontağı çevirince yanması ile ilgili birşey söylenmemiş, sadece çalışırken yanarsa yapılması gerekenler söylenmiş. Aracın garantisi devam ediyor ama servise gidip akü uyarı ışığı başlangıçta yanıyor gibi birşeyle gitmek doğru mudur bilemedim. Daha tecrübeli arkadaşlarımıza danışmak istedim. Şimdiden teşekkürler.

2. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Akü ışığı değil o, bahsedilen ışık şarj ışığıdır. Kontak açıkken yanıp, marşa basınca da sönmesi normal çalıştığını göstermektedir. Fakat; sönmüyor ise, alternatör aküyü yeterince şarj edemiyor, alternatör bozuk, v kayışı gevşemiş veya akünüz ömrünü tamamlamış olabilir.
    Eğer aracınızda ABS sistemi mevcut ise akünüzün zayıf olduğunu şu şekilde anlayabilirsiniz;
    Marşa basar iken ABS ışığını kontrol edin. Marşa basma esnasında ABS ışığı yanıyor ise, akünüz zayıf demektir.
    İlk çalıştırma esnasında, ABS sensörleri aküden yüksek güç alır. Akü zayıf olunca ABS sensörleri gerektiği kadar enerjiyi çekemez ve hata uyarısı verir. Bu esnada kadranda ABS ışığı yanar.
    Arızayı kolay ve masrafsız bir şekilde çözmeniz dileğiyle..

Adanus ve ndipi bunu beğendi.
  3. uA_Utku

uA_Utku Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Utku
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Teşekkürler, akşam söylediğinizi deneyeceğim.

Arabayı servise götürüp aküyü orada mı değiştirsem acaba, hem diğer ihtimalleri de denemiş olurlar. Servisteki akü değişimi ile dışarıdaki değişim arasında çok mu fiyat farkı oluyor?

4. Adanus

Adanus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    Efe
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Yanan isikla birebir benzerlik olmasada kisa sure once buna benzer mars basmama olayi benimde basima gelmisti.Sitede konu acimistim.Aku garantiden degisti fakat bir hafta sonra ayni arizayi tekrar yasadim.Kendim farkettimki aku sase baglantisi gevsekti ve bi gun serviste de kalmasina ragmen bunu farkedememislerdi.Ingizliz anahtariyla sikilastirdim ve o gunden sonra problem yasamadim.Ilk once aku sase baglanti kablonuzu kontrol ediniz.Herhangi bi grvseme varsa sikilastiriniz.Sorun bundan ise duzelecektir.

Bu Sayfayı Paylaş