Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Akü sıkıntısı

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda FreQueency tarafından 24 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu

1. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar 2 gün önce çalışır vaziyette bayır aşayı inerken arabamdaki müzik sistemi kesme yaptı ve teyip kendi kendine 1 2 defa açılıp kapandı ve motor istop etti.vurdurarak çalıştırıp yoluma devam ettim bir benzin istasyonunda benzin almak için durdum.ve benzini aldıktan sonra marja bastığımda marj almadı. Günlük 2 saat çalıştırdığım arabanın 5dk içersinde aküsü ful boşalmıştı.
    takviyeyle çalıştırdık ve akü dolsun diye üstüne yarım saat bir dolaşmadan sonra tekrar stop ettim ve kontağa bastım yine çalışmadı vurmdurmak zorunda kaldım.
    Kaçak var düşüncesiyle tüm müzik tesisatını söktüm akü kutup başlarında oksitlenme olup olmadıgına baktım sarj besleme kablolarına baktım bir sıkıntı göremedm.sarj dinamosuda araba çalıştımı oda çalışıyor.
    Bunları yaptıktan sonra arabayı vurdurarak çalıştırdım gaza bastıkça araba kendini silkeliyor sanki benzin bitiyor.
    Ve farları açtığımda araba istop ediyor rolantiyi düşürüyor.
    Acaba sigortalarmı attı veya aküdemi sıkıntı var araç hala kapı önünde yatıyor..
    Not : Akü yeni.

2. merol06920

merol06920 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Mehmet EROL
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Aynı olay dün benim de başıma geldi. Aküyü daha bu sene değiştirmiştim. Dün marş basmadı. marşa bastığımda akü bitmiş gibi gösterge ışıkları sönüyordu. Vurdurdum çalıştırdım ve 15-20 dk çalıştırdım. şimdi gayet iyi basıyor. aynı olay geçen sene başıma gelmişti, akücü getirdim akünün öldüğünü çok yıllık olduğunu söyledi. yeniledik. ama şimdi niye yaptı anlamadım. kaçak mı var acaba.
    araç 98 1.5 gls

3. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    şarj dinamosuna baktırmanızı tavsiye ederim. büyük ihtimal şarj etmiyordur.

4. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kış ayında şarj dinamosunu sökü tüm bakımlarını yaptırtmıştım kayışına kadar . vurduruyorum araba çalışıyor ve park ları yaktığımda araç stop ediyor.
    Sigorta filan atmış olabilirmi acaba..

5. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    aküde sorun yoksa eğer şarj dinamosundan kaynaklanır. akü zaten bitmeye yakın kendini belli eder. öyle şak diye kesmez yani. şarj dinamosu eğer şarj etmiyorsa sizin dedikleriniz gerçekleşir. akü şarj olmadığı için araç aküdeki enerjiyi hemen bitirir. herhangi bir elektrikçiye giderseniz şarj dinamosunun sağlam olup olmadığına bakabilir. ya da sizde ölçü aleti varsa kontrol edebilirsiniz. araç çalışırken 13-14 volt civarı olması lazım. araç çalışmıyorken 12 volt civarı olur.

6. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bugün gidicem artık elektirikçiye inş büyük bı sıkıntı çıkartmaz.Dip gaz yaptıpımda benzini bile yemez oldu araç motordan tekleme sesleri çıkmaya başladı

Bu Sayfayı Paylaş