2007 era dizel aracımın aküsü motor çalışmaz durumdayken 1 dakika kalorifer calıştırınca bitiyor ve marş basmıyor. Kütahya'da Servise götürdüm adamlar ölçtük bir şey yok garanti kapsamından değiştiremeyiz dediler. Hatta serviste araç yıkanırken görevli birkaç dakika müzik açmış akü yine bitti adamlar hiç bişey yokmuş gibi getirdiler başka bir akü bağladılar çalıştırıp sorun olmadığını, şarjın bitmiş dolar dediler. Ancak sabahları çalıştırırken akünün yetersizliği fark ediliyor. Bu konuda herhangi bir fikri olan varmı? İllaki yolda kalıp servisi aramam mı gerekecek ve bu gerçekleşirse sizce akü garanti kapsamına girer mi? Forumda genelde garanti konusunda Hyundai'nin sorun çıkarmadığına dair birçok yazıya rastlamıştım. Acaba yakın diğer servisleri mi denemeliyim? Tavsiyelerinizi ve bilgilerinizi paylaşmanızı isterim. Saygılar.
sonucta 2007 model araba, akünün bu derece erken tükenmemesi gerekir.. aküde var bi şey demek ki.. akünün boşalması değil de teknik bi sorunu varsa garantiye girer sanırım.. ama boşalmasını garantiye sokmayabilirler.. sonucta kullanıcı da bitirebilir rahatlıkla aküyü.. Düzenleyen : semerkaw
şarj dinamosunda bir problem olabilir.... yeterli besleyemediği için bitiyor olabilir. bir onu gösterin isterseniz
akü ilk boşaldıgında değiştirmezler..aracı calıştırırlar şarj olmasını beklerler..eger şarj tutmaz ise garanriden değiştirirler..yalnız benim bildiğim akünün garantisi 2yıldır..
akünün kendi garantisi var sanırım,sonucta hyundai üretimi bi akü değil.ama dinamo 5 yıl garantiiçinde olsa gerek.. Düzenleyen : semerkaw
Tekrar merhaba, Sayın Eracılar, mesajı yazdıktan sonra aynı sorunları tekrar yaşadım. Anlayacağınız "şurama kadar geldi" dedikten sonra ocak ayı başında aynı servisten ücreti tarafımdan ödenmesi karşılığında yeni akü takılmasını istedim. Ancak ellerinde "Tudor" marka akü varmış ve de çıkıntılı denen türdenmiş. Malum bizim akülerin üst kısmı düz yani hiçbir girinti, çıkıntı veya yükselti yok. Haliyle takacakları akü uymuyor. Neyse birkaç çıkma vida, parça felan kullanarak yükseltme yaparak bi şekilde uyduruluyormuş ama o zamanda 2 yaşındaki araba kaputunu açınca 10 yaşındaki kaputu kaldırınca gördüklerinizle benzer şeyler göreceğinizi tahmin edebiliyorsunuz. Velhasıl araştırdım Mutlu'nun düz aküsünü buldum, servise danıştım; uygun olduğu teyidinden sonra 149 tl vererek aldım. Bir kullanıcının şarj dinamosuyla ilgili önerisini de göz önünde bulundurmuştum. Bu yüzden cevap yazmak için 30-40 gün bekledim ki aynı sorunu yaşayacak mıyım yaşamayacak mıyım değerlendirdim. Şarj mekanizması sorunsuz çalışıyor. Sonuç : Yeni akü tıkır tıkır marşa da kalorifere de elektrikli ne varsa hepsine gayet verimli şekilde karşılık verdiğine göre sorun eski aküdeydi ve vaad edilen garanti (akü de 2 yılmış) dolmamış olmasına rağmen şimdilik Hyundai 149TL'ye Sıfır Tl öne geçti Ne diyelim top yuvarlaktır. Geçenlerde EPS arızası yaşadım. Garanti kapsamında değiştirdiler. Sanırım öne geçmiş oldum. )
2 yılda orjinal akünün sürekli boşalma arızası vermesi hatalı olduğunun işaretidir ve kesinlikle garantiden değişmeliydi... ama uğraşmamışlar kolaycılığa kaçmışlar yazıklar olsun hyundaiye...
Aracınız teslim tarihi 2 seneyi geçtimi, yani 2007 olabilir ama2006'ın sonunda'mı aldınız, bu çok önemli aksi takdirde değiştirmek zorundalar, neden peşini bıraktınız...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
yok teslim tarihi iki yılı doldurmamıştı. hatta yeni aküyü aldığımda eskisinin garantisinin dolmasına yaklaşık 10-15 gün de vardı. peşini bırakma konusuna gelince, bıkkınlık verdiler, nasıl diyeyim amiyane tabirle üç kuruşluk mal için adamlarla papaz olmak istemedim. malum ne desek yapıyorlar. vardır bi bildikleri havasında birkaç uğraştan sonra kapattım gitti. varsın olsun sağdan soldan duyduklarıma göre diğer araç markaları garanti konusunda kılı kırk yarıyormuş. tabi kimse töhmet atında kalmasın bu sadece duyum. velhasılı yedik bi gol
akü garantisi 2 yıldır benimkide biraz zayıflamıştı garantiden değişti.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif şu anki akümde 2 yıl garantili...
böle bişi yazılı olarakda varsa ve sizde bıraktıysanız yazık olmuş ama tabi kendimi sizin yerinize koyuyorum insan bazen lanet olsun detirtiyolar.
Hocam malum karda akümün yeşil ışığı siyaha döndü bir aydır o şekilde kullanıyorum aracım yaklaşık 500 km yol yaptı normalde şarj olup yeşile dönmesi gerekmezmiydi