2006 era select kullanıyorum memleket bıraz soğuk araba çalıştırıken zorlanıyordu gri mutlu aku taktırıyım dedım 60 lık yanlız gıtııgım akucu akuyu ters bağladı fark ettık ama usta oldugu için fazla dıkkat etmedık akuyu takarken bılıyor dıye neyse sonra duz taktı akuyu bızde normal arabayı alıp gıdecektık ama çalıştırdım arabayı dıreksıyon çok sert kalorıfer+teyp çalışmıyor dedım arabada boyle bır sorun var. dedı bellkı arabanda bır sorun vardı. araba 10dkoncesıne kadar çalışıyordu akuyu ters takınca oldu neyse elektrıkcı geldı dedı bunun marş dınomonus yanmı şarj etmıyor dedı sıgortanın bırsını değiştirdı kalorıfer ve dıreksıyondakı sertlık gıttı ama teyp calışmıyor ve akuyu şarj etmıyormuş ne yapmam gerek tşk
geçmiş olsun diyorum sana, aküyü bağlayamayan ve usta olmuş kazmayı nasıl buldun yaa, seninkide şansın böylesi dedirtiyor ben şimdi alsam yeni akü, gözüm kapalı takarım, bunlarda usta ooluyor ya neyse bence aracı yetkili servise götürün, en iyisi o gözüküyor çünkü dışarda bir yere giderseniz aracı yakan çıkabilir https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
aracın hala garanti kapsamındaysa yetkil servise götür. iyi bir elektrikçi tüm sorunlarını çözer. ama şarj dinamosu(alternatör) yanmışsa değişmesi ya da tamir görmesi gerekir. ciddi bir problem olabilir.
Alla alla ters bağlamak pek mümkün değildir, zira ters bağlanması için akünün ters takılması lazım, bu durumda kabloların boyu yetmez, ancak kutupları ters bir akü olması lazım...
mutlaka ters kutuplu bir akü bağlamaya çalıştılar.. maalesef böyle kazma kişiler çıkıp ustayız diye geçiniyorlar. aracın teybine ve diğer aksamına zarar verdiler şimdi de suçu araç sahibine atar böyleleri. halbuki suç kendisinin kimbilir nerelere hasar verdi
Farzetki Bağlandı..Ters Bağlansada Birşey Olmaz ...BU Arabada Sonuçta Diyotlar Var...Ters Akım Geçirmez...Büyük İhtimal Diyotlar Yanmıştır... BÖyle Ehliyet Sınavı Sorusu Vardı Çok İyi Hatırlyorum... Düzenleyen : Ersin Cerrah
akünn yanında sigortalar var diye biliyorum( sienada vardı ama erayı hatırlamıyorum ters takarsan atmazmı