Merhaba, hayırlı bayramlar. 1.4 LPG li aracım iki gündür bazen ve hatta bugün daha sıkça kontağı çeviriyorum tık elektrik yok. Kapat aç elektrik yok. Kaputu açıp akü başlarını falan kurcalıyorum düzeliyor. Böyle olunca ancak bu şekilde çalışıyor. Akü başları sağlam gibi geldi. Kutup başlarında mı temassızlık mı yoksa aküde mi sorun var anlamadım.
Yani bunlar kuvvetli ihtimaller. İki gündür yoğunlaştı sadece. Bu arabam neredeyse 2 yıl oldu alalı. Hiç değişmedim aküyü. 60 lık akü mü oluyor bunlara
Akü kaçlık bilmiyorum hocam. Üzerindeki aküye bir bakın. Akü ölçümü de yaptırabilirsiniz. Daha net okur sizin için.
Aküyü değiştirmeden mncr akü başlarını temizleyip kendiniz ya da bir oto elektrikçiye giderek akünüzü ölçğn/ölçtürün.
Ya aslında şöyle bir şeyde farkettim. Benim kumanda ile kapıları acarken zaman zaman hemen almıyor birkaç kez basınca ancak kapılar kilitleniyor veya açılıyordu. Geçen akü böyle yapınca yani elektrik kesilip ben aküyü kurcaladigimda düzelince baktım kumanda şak diye tek seferde açıp kapatıyor. Ne alaka anlamadım.
Evet, çünkü dedim acaba bu akü sürekli kesinti mi yapıyor acaba kendi kendine. Yoksa az kurcalayınca merkezi sistem neden düzelsin.