Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

akü bakımı yardım

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda fahrettin tarafından 13 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. fahrettin

fahrettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    aküye nasıl bakım yapılır?ne kadar su eklenir?farlar açıkken marşa basınca farların sönmeye yakın azalması dizel araçta normal mi?

2. oisguzar

oisguzar Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    osman işgüzar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    En sağlıklısı bir akü satışı yapan bir yeregit akünü ölçtür gerek varsa saf su ilavesi yaptır eger akün zayıf ve şarz tutmuyorsa mecburen yeni akü alacaksın kolay gelsin.
    Düzenleyen : oisguzar

3. fahrettin

fahrettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    teşekkürler

4. Misafir

Misafir Guest

Bilgi olarak....su plakaların bir kaç milim üstüne çıkacak kadar ilave edilmeli ve saf su kullanılmalıdır, saf su benzincilerden temin edilebilir, dizel motor benzinli motora göre daha fazla güç çeker ve farları daha çok kısar ancak söndürecek kadar kısması pek normal değil, mümkün olduğu kadar marşa basarken tüm elektrikli alıcıları kapatın, böylece akünüzü korumuş olursunuz..

5. fahrettin

fahrettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    çok teşekkür ederim

6. celal.oguz

celal.oguz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    zayıflayan akü sogukta zor calışır ilk calışma zarzor sonra düzeliyorsa akü zayıflamıştır ölçdürseniz daha garantili olur akünün kutup başlıkları oksitlemiş olabilir sıcak su dokun temizlenir sonra gres sürüp oksitlenmesini engelleyebilirsiniz kutup başlıgı üstündeki vidaları kontrol edin gevşemisse sıkın dikkat edmeniz gereken artı başlıgı elininizle hafif zorlamayla cıkacak şekilde olacak tehlike anında cıkarılabilecek şekilde gevşekde olmayacakaksi takdirde kacırabilir saga sola zorlayınca cıkacak şekilde olacak birde akü sallanmayacak sallanırsa akü içi zarar görür özellikle eskimeye yaklaşmış akünün artı pilakaları dökülme yapar buda akü içininin yapısını olumsuz etkiler arada bir su ile yıkayın üsdundeki dışarı sızan asit aracın kaportasına başka yerlere zarar verir sökerseniz üstünüze degdirmeyin üzerinizdeki elbisenin bir numaralı düşmanıdır akü asiti

7. fahrettin

fahrettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    sağolun.akünün suyunun bayağı eksildiğini fark ettim içindeki plakaların üst köşeleri çıkmış.Benzincilerde bulunan saf sulardan ekledi plakaları bir kaç santim aşacak kadar.Malesef aktaş adında ucuz bir aküydü aldığım.Bu kış atlatırsa seneye mutlu yada inci alırım artık

8. celal.oguz

celal.oguz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet en iyisi inci ve mutludur diger markalarda garantide sorun isim vermeyim bir başka marka akü içinden köprü kesti iki hafta aracsız kaldım 90 amper akü yokmuş ellerinde git git gel yalan dolan zar zor alabildim garantiden birdaha inci ve mutludan başka marka almam hiç bişeyden anlamassan fiyatına bak kalite farkı fiyatı

Bu Sayfayı Paylaş