Merhaba Aracima Alpine Swe815 aktif subwoofer aldim. Bu cihazin araca baglanmasi icin deck cevirici gerekli midir? Montaji yapan yer almis oldugum halde ceviriciyi kullanmadi, cihazi direkt olarak hoparlor cikisindan bagladi. Ekran sokulmedi. Alpine yetkili servis problem olmayacagini, cihazin 2 sekilde de baglanabilecegini soyluyor fakat subwoofer aldigim yer deck ceviricinin mutlaka kullanilmasi gerektigini aksi halde hem performans kaybi olacagini hem de teyp icin tehlikeli oldugunu soyluyor. Arada kaldim
Bu şekilde bağlantı olur fakat dediği gibi performans alamazsın artı teyp çıkışların zamanla zarar görür, Artı Bassı Anfi ile beslersen çok güzel bi ses alırsın.
Subwoofer icinde dahili amfi mevcut, performansindan da su an icin memnunum ama arabanin veya amfinin zarar gormesinden cekiniyorum
bazı ekipmanlar gerçekten iki şekilde de bağlanabiliyor, yani yetkili servis doğru söylemiş olabilir. ama bu iş için en doğru kaynak aldığınız aletin kullanma kılavuzudur. böyle bir özellik varsa kullanma kılavuzunda yazması lazım, yazmıyorsa bu özellik de yoktur. ama aktif subwoofer amacı fazlam bir tesisat çekmeden woofer çalıştırmaktır, yani özellik olabilir. mesela bendeki amfi çıkıştaki wooferin ohm değerine göre kendiliğinden ayar değiştiriyordu. kılavuzunda da bunu yazıyordu. ayrıca teyp çıkışı nasıl zarar görsün ki?
ürüne ait kullanma kılavuzunu buldum https://www.alpine-europe.com/filea...//car_audio_manuals/SWE-815/OM_SWE-815_EN.pdf kullanma kılavuzunda hem RCA hem de hoparlör çıkışları için bağlantı tipi gösterilmiş, yani böyle bir özellik var, eğer gösterildiği gibi bağlanmışsa hiçbir sorun olmaz. ama birşey demeden bitiremem, kullanma kılavuzu 2 sayfa, lütfen kullanma kılavuzlarını okuyalım,
Vakit ayirdiginiz icin tesekkur ederim. Kullanma kilavuzuna baktim tabi ki. Zaten soru baglanip baglanamayacagi degil, cihaz baglandi ve calisiyor. Ama bunu satan kisi de illa bakmistir kilavuza diye dusunuyorum ve aksini iddaa ediyor. Uzun vadede teybe zarari olur mu artik onu da tecrube edip gorecegiz Tekrar tesekkurler .