Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aksaray Çağlayan Motorlu Taşıtlar Hyundai Plaza & Servis

'İç Anadolu Bölgesi' forumunda i20 Troy tarafından 28 Ekim 2012 tarihinde açılan konu

1. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Arkadaşlar merhaba,

Aksaray Çağlayan Motorlu Taşıtlar Hyundai Plaza & Servis hakkındaki düşüncelerimizi buradan paylaşalım.

İyi paylaşımlar...

2. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    İlk olarak düşüncelerimi ben paylaşayım...

Aracımı Aksaray Çağlayan Hyundai Bayiisinden aldım... Murat Bey ve Hüseyin Bey gayet tatlı dilli ve güler yüzlüler... Şu ana kadar bir problem yaşamadım... Merak ettiğim bir kaç soruyu öğrenmek için gittiğimde çok yardımcı oldular... Aracımın kışa girmeden kontrolünü (antifriz) yaptırıp eksik varsa tamamlatmayı düşünüyorum. İlerleyen zamanda 15000 bakımını da burda yaptıracağım. Bakalım memnuniyet düzeyimiz nasıl olacak...:RpS_sleep:

Herkese kazasız sürüşler dilerim...

3. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Arkadaşlar merhaba,

Bugün havalar çok soğumadan aracımın antifriz miktarını ve aküsünü kontrol ettirmek için Aksaray Çağlayan servisine gittim.

Aracın antifrizi -15 civarlarında çıktı... 6 aylık araçta -15 çıkması gerçekten çok düşündürücü... Herneyse aracın içindeki motor soğutma sıvısının L çizgisinin altına düşünceye kadar boşalttılar. Ardından üzerine antifriz doldurdular. Yaklaşık 3LT kadar bir miktarı da arttı... Hatta F çizgisininde 2 parmak üzerine çıktı diyebilirim.

Agrofriz 3LT 21.18 TL
    İşçilik 8.45 TL
    KDV %18 5.33 TL

TOPLAM 35 TL ödedim.

birde aracı yıkadılar... Servisteki Bayram ustama teşekkür ederim.Ancak ısrarla iş emri açtırmaya çalışan personele de teessüf ederim. Nisan çıkışlı aracın antifirizi bu kadar düşük olmamalı idi.

Ayrıca PO orjinal 4 LT antifrizli cam suyu aldım 15 TL

4. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Sanırım Sizin Kısaca Tabirle Radyatör Değilde Su Kabını Belli Bir Miktar Boşaltıp Antifirizi Oraya Eklediler Yeni Araçta Antifiriz Sıvı Değerini Bilmem Ama Kendim Ustama Antifiriz Değiştirince Radyatör'ü Boşaltıp Yeni Su Ve Antifirizi Eklerim

i20 Troy bunu beğendi.
  5. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125

Hocam aracı lifte alıp kaldırdılar... Sonra alttan tapa gibi bir yeri gevşettiler... Aşağıya doğru mavi sıvı aktı... Bir müddet sonra akış azalınca aşağı indirdiler... Taşma kabının oraya üfleyerek F çizgisinden L nin altına kadar inmesini sağladılar... Sonra bir tekrar aracı kaldırıp sıvının aktığı yeri kapattılar... Aşağıya inen aracın hem radyatör kapağından hemde taşma kabının bulunduğu yere antifrizi koydular... F çizgisinin 2 parmak kadar üzerine çıktı... Sonra kutuda kalan antifirizde bana verdiler :)
    İşlemler bunlar.

Hocam siz saf su mu ekletiyorsunuz yoksa musluk suyu mu... Birde karışım oranını ne kadar yapıyorsunuz ?

6. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    İ20 Hakkında Bilgim Yok Kendi Aracımdan Yola Çıktım
    Ustam Musluk Suyu Ekliyor Değişimi 2 Senede Bir Yaparım Daha Aracım Çalışmamazlık Yapmadı
    Karışım Oranı Sanırım Kutu 4 Litre Oldugunu Varsayarsam 3 Litresini Radyatöre Bir Litresini Genleşme Kabına Boşaltıp Sonra Musluk Suyu Ekliyordu

i20 Troy bunu beğendi.
  7. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    saf antifiriz -66 derecedir. soğutma sistemi sıvısı değişiminde, aracın soğutma sıvısı kapasitesi 6 lt ise normal şartlarda 3lt antifiriz, 3lt su konur. -33 derece elde edilir ve çoğu yer için yeterli derecedir. (sibirya vs. hariç.)

8. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Faruk abi kullanım kitapçığında 5.8 LT yazıyor... Kutudaki miktarı düşersek 2.75 LT kadar ilave edilmiş oldu... Ancak içersindeki tüm sıvı boşaltılmadı... Benim takıldığım nokta şu; 6 ay önce 0 km alınmış aracın antifriz miktarı neden bu kadar az çıktı ve bu değişim için benden neden ücret isteniyor... Neticede ben aracı Antalyadan alıp Erzurum soğunda kullanabilirim... En azından -25/-30 aralığında olması gerekmiyor mu ?

9. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    sıfır alınmış araçta -15 derece çıkması ilginç. dediğin gibi -30civarı olması lazım. acaba daha önce eksilme olduda, su ilave edilmiş olabilirmi. sıfır aldığına göre olsa zaten haberin olur. servisin ücret istemeside ilginç, ne bahaneyle ücret istiyorlar. sende bastır biraz, sıfır aracın derecesi -15 olurmu diye.
    şimdi bende şüphelendim, yoksa benimkidemi düşük. aracın antifiriz derecesini ölçtüreyim bakalım kaç derece çıkacak.

10. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Bundan 1 ay önce 1500 km kadar uzun yol yapmam gerekecekti... Bu yüzden ilk gittiğimde -12 derece çıktı... Ordaki usta sordu su eklediniz mi dedi bende hayır dedim... Üzerine az biraz ekledi... Sonra dedi ki abi müsait olduğunda gel tamamlayalım dedi... Bende olur dedim... Bugün de havalar soğumadan gideyim dedim... Usta yanına gelen personeli 2 defa gönderdi... Ancak o personel iş emri açılması konusunda ısrarcı oldu... Benim için önemli değil araç benim aracım... ASSAN a mail attım... Sordum i20 Troy ların antifriz miktarı ne orandadır... Koruma alt ve üst değerleri nedir diye bakalım cvp bekliyorum... Orda 2011 model bir i20 sahibi vardı... Ona sordum -23 çıkmış onunkisi :)) Hele şu cvp gelsinde eğer gelirse bakalım ne dicekler...

11. fatihurhan

fatihurhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    selamlar bende aracımın kayıslarının degısımı ıcın caglayan servısıne gıttım guler yuzlu bır personelı var gercekten cok guzel ılgılenıyorlar ancak cıkardıkları fıyatı gorunce tesekkur edıp hemen ayrıldım servısten tum kayıslar trıger dahıl 515 lıra fıyat verdıler tabı kampanyalı oldugunuda belırttıler yuzde 15 ındırımlı cok fazla geldı bana

12. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    triger önemlidir heryerde değiştirilmez siz bilirsiniz yinede

13. RoMeO1907

RoMeO1907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    BaTuHaN UsTaGiL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    ataşehir uçarda bende 60.000 km bakımı yapacagım bıde trıger degıscek 511 lıra dedıler

14. eskilli

eskilli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    eyup talaşlı
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    bende aracımı aksaray çağlayandan aldım servis bakım konusunda diyeceğim yok ama arabayı sattıktan 10 gün sonra benden tekrar para istediler bi de senedinizi almadan sakın para vermeyin bu firmaya ben polis çağıracam dedim öyle verdiler senedimi yani anlayacağınız çok rezil bir firma hyundai alacaksanıda gidin konyadan falan alın ben elimi verdim kolumu kurtaramıyorum arabamın hiç borcu kalmadı ama koydukları rehini kaldırmıyorlar gerisini siz düşünün

15. xsupradyn

xsupradyn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mehmet Mehmet
    arkadaşlar bende 2009 1,6 era var . 60000 bakım artı triger kayışına tekirdağ merkezde 1100TL dediler. bu fiyat ERA için de geçerlimidir?

16. xsupradyn

xsupradyn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mehmet Mehmet
    arkadaşlar bende 2009 1,6 era var . 60000 bakım artı triger kayışına tekirdağ merkezde 1100TL dediler. bu fiyat ERA için de geçerlimidir?

17. eskilli

eskilli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    eyup talaşlı
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    öyle tatlı dilli olduklarına bakma valla denk getirirlerse yılan gibi sokarlar:RpS_mad:

18. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Alla Alla o niyeymiş ? Bende senedi alırken imza kısmını yırtıp kendilerine saklamışlardı... Şimdi şüphelendim doğrusu bunlar bir iş çeviriyor olmasınlar ?

19. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Önümüzdeki hafta cumartesi aracın yıllık bakımını yaptıracağım... Bakalım yapılan işlemler ve detaylar hakkında buraya yazarım...

20. eskilli

eskilli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    eyup talaşlı
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    selim bey aynen öyle senedi zor aldım ellerinden ben ford focusla takas ettim elantrayı arabaları aldık sattık 10 gün sonra telefon açtılar aracınız pertmiş bize 3000 lira daha vereceksiniz diye bende olmaz öyle şey o parayı vermem dedim o zaman aracınızı götürün orda satın dediler bende öyleyse sizde götürün aracınızı dedim biz sattık olmaz öyle şey dediler...şimdi de aracımın rehinini kaldırmıyorlar adamlar haydut olmuşlar anlayacağın

Bu Sayfayı Paylaş