iç aks kafaları ses yaparmı benim araçta uğultu şeklinde ses var ama teker bilyalarından değil bunu biliyorum.çünkü bilyalar yeni değişti lastiklerdende değil onlarda dünyanın en sessiz lastikleri nokian la değişti usta uğultunun farkında fakat nerden olduğunu anlayamadı.bu konuda tecrübe yaşayan varsa paylaşırsa sevinirim.
aks kafaları bildiğim kadarıyla dönüşlerde tıkırtı şeklinde ses yapar. isterseniz aks körüklerini kontrol edin. yırtılma filan varsa zamanla tozdan içindeki yağ özelliğini kaybedebiliyor.
ugultu bende de oluyor ama amortisörlerden olabileceğini düşünüyorum ben. Özellikle sessiz bir ortamda, düz bir yolda araba hareket hindeyken, boşa alıp yavaş yavaş gittiğinde uğultu daha iyi duyuluyor....
meslek icabı tamirle ilgileniyorum ve size şunu önerebilirim.bilyalardan olmadığına emin olmak için bilyayı sökün ve mazot benzin vs ile güzelce temizleyip çevirmeye başlayın eğer boşluk ve tıkırtılı dönüş varsa değiştirin derim muhtemelen ondandır.geçen gün bi clıo geldi ve uğultu halinde bi ses vardı yolda giderken bi söktükki bilyalar gidik.
arkadaşlar merhaba , Seyir esnasında aks kafaları uğultu yapmaz.Arkadaşlarımında vurguladığı gibi dönüşler de tıkırtı yapar. Uğultu kesinlikle bilyalardan dır.Ön amortisörler ve herhangi başka bir süspansiyon ekipmanın uğultu olmaz. Bilyaları kontrol etmenizde fayda var. Aracınız 95-00 Yumurta kasa accent veya Excel veya H100 ise bilyaları sökerek kontrol edebilirsiniz.Fakat aracınız 00- Accent veya diğer araç grubuna dahil ise rulmanı sökemezsiniz.Çünki çift masuralı bilyadır presle çakılır ve sökerken dağılır. Saygılar. Düzenleyen : Serdar
Aks bilyaları koniktir sizin aracınızın ve iç bilyaları preslenmez.Yanlış dış gövde presle çakılırıve çıkarılabilir...Rulmanı elle çıkarık kontrol edebilirsiniz..eski aracınızda öyle idi evett...yeni nasıl araçlarda rulman ve gövde artık birbirinden ayrılamıyor maaleseff... Saygılar...