Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

aks başları lütfen yardım

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda kaanfurkan tarafından 21 Haziran 2010 tarihinde açılan konu

1. kaanfurkan

kaanfurkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar benim sorunumaks başları sağa dönüşlerde kütürtü sesi geliyor birde arabam vuruntu yapıyor vitese takıp gaza basınca servise gittim normal dediler reno servisinde arkadaş var sağolsun orda baktırdı usta aks başları değişecek dedi yarın başka servise gideceğim birde arkadaşlar aks başlarında boşluk olurmu

2. Misafir

Misafir Guest

Aks başlarının değişmesi gerekiyor, içindeki bilya yuvaları boşluk yapmış...normal diyen servisi merak ettim...bu arada bu sesi tam dönüşlerde yapması lazım..

3. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    çoskun abi dönüslerde aynı ses bendede var aks baslarından olduğunu sölemişlerdi ama böle kullanırsak bi zararı sakıncası nedir abi?

4. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Yok ama aks başı 40-45 TL usta da 50 alsa 100TL hepsio
    Ama servisi bilemem :(

Düzenleyen : Ogun

5. Misafir

Misafir Guest

Yok deme Ogün'cüm, ilk başlarda pek etkisi olmazsa ilerde allah muhafaza kitlenip araca takla bile attırır, çok tehlikeli bir şey, sonuçta tekerlekler aks kafalarına bağlı olarak dönüyor, kitlenmesi halinde takla atar araç...

6. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    2006daki önden darbeli kazadan beri arac toplandıktan sonra bu sesleri yapmaya basladı 4 yıldır öle kullanıoruz bu ara coğaldı sesler bi ara değiştirmek lazım demekki:(

7. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Abi yeni başlamış ise pek değil diye düşünüyorum.
    ama değişim uzun süre ertelenirse Allah korusun.

seninde belirttiğin gibi aks başı sağa yada sola dönerken küt küt vuruyor.

Ancak Accentlerde bir hastalık var. Kalkışta patinajı fazla yaptırırken tutunup kaçırmalar sırasında yine KÜT küt sesi yapıyor.
    Sanırım arkadaşın ERA sında bu var.

Düzenleyen : Ogun

8. kaanfurkan

kaanfurkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    vuruntuda aks başlarındaki boşluktanmı kaynaklanıyor coşkun abi birde servis yine bir şey yok derse ne yapmalıyım

9. kaanfurkan

kaanfurkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arabamı fazla hor kullanmam 2 senede belki 2 defa patinaj yapmıştır viteslerde 1 e takıp kalkarken küt diye vuruntu yapıyo

10. Misafir

Misafir Guest

Direksiyonu tamamen sağ yada sola daya daha sonra patinajla karışık biraz sert bi kalkış yap, eğer takır takır ses yapıyorsa aks kafası bozuk demektir, resimde gördüğün bilya ve yuvaları aşınmış ise kalkarken yük binince aradaki boşluğa vurup ses yapıyorlar, daha sonra bu vuruntu bilyaları tutan bileziği kopartıp aksı kitler...

Düzenleyen : Coşkun Uçar

11. Misafir

Misafir Guest

Bozulma sırf patiye kalkmakla olmaz, eğer körükler yırtılıp yağsız kaldıysa içine giren yozlar bilya ve yuvalarını çizer, boşlık yaratır, servisin neden bişi olmaz dediği konusunda yorum yapamıyorum.

12. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    servis bazn saçmalıyor abiii yaaaa aynı sorun bendede var malesef ustalarda bşy yok dyor ama ses bended var alt takımlardan geliyor gibime gelyorrr hanım bile o sesi anladıııı ama sözde ustalaraımız hala bişey yok diyor bende uyuz oldum abi yaaaaa

13. kaanfurkan

kaanfurkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abicim çok teşekkürler yarın servise gidiyim inşallah hallederler ilk gittiğim servis ankara kuruçayırlı yarınki gideceğim neziroğlu saygılar

14. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    servis bişey yok diyip gönderior malesef para tuzağı bunlar hepppp yaaaahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

15. cihadcoban

cihadcoban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Cihad Çoban
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    Konuyu biraz canlandırayım. Arabamın ağır bakımını yaptırmıştım 1000 Km gibi bir zaman oldu. 2006 Tucson 2.0 CRDI H-Matic. Bakımdan sonra arabayı bir müddet kullandım hiç bir problem olmadı. Arabayı yıkamaya verip aldıktan sonra, ilk kalkarken direksiyonu çevirdiğimde tak diye bir ses duydum balatadır dedim. Ses bir dönem azaldı. Arabayı Geçen gün tekrar yıkattım aynı ses tekrar ve baya fazla gelmeye başladı. İşe arabayla gittiğimden yol üzerinde olan ustama uğradım.

Arabanın direksiyonunu özellikle tam sol yaptığımızda sona yakın bir bölümde sağ taraftan tak sesi geldiğini gördük. Yapılan kontrolde salıncak, rotil ve amortisör üzerinden ses gelmediğini tespit edip, sesin akslardan geldiği konusunda bir fikir sahibi olduktan sonra araba ile tam sağ ve tam sol sıfır çizdik bu şekilde ses gelmedi. Genelde durduğumuz yerde direksiyon çevirirken yada yavaş dönüş yaparken ses geliyor. Bazen ise arda arda tak tak tak şeklinde geliyor.

Ustam ile yarın söküp bakacağız; ya akslar gidik, yada körüklerde sıkıntı var su aldı içerdeki yağ gitti dedi. İşin beni üzen ve kafama takılan yanı şu 1 aks kafasının yan sanayisi 980 TL, orjinali 1800 TL olur mu? Eğer bu kadar pahalıya mal olacaksa yaptırmama durumunu düşünmem gerekecek gibi görünüyor bana ne gibi bir sıkıntı çıkarır?? Şimdiden teşekkürler.

Not: 1) Yeni konu açmamak için buradan devam ettim, genelde yardımlı, acilli başlık açmak pek adetim değildir :)
    2) Moderatörleri daha iyi anlıyorum şimdi sitede diğer bulduklarımı okuyorum da okadar çok aynı konu hakkında başlık bulmak bolca zaman alıyor. Arama yaparak açtım konuyu açtım ama aslında diğer başlıları da okuyup daha uygun bir başlık altında açabilir mişim demedim değil yani :(

16. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    aks ucundaki tekerleği çeviren tırnaklı uçta boşluk varsa bu boşluk zamanla orayı fazlaca aşındırabilir resimde sağ üstteki bölüm, eğer mafsal bölümünde yani resimdeki körüklü kısımın altında kalan aksamda problem varsa direksiyonun aniden dümdüz kalıp sertleşmesine yolda hızlı giderken birdenbire direksiyonu döndürememe gibi problemlere sebep olabilir ve yine mafsal probleminden yüksek hızlarda 60km/h üzerinde giderken titreşimler yaşarsınız bu da zamanla aks bilyalarını yıpratır.

toygartuncay bunu beğendi.
  17. atekanbarut

atekanbarut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Atekan Barut
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    aks konusunda servisler sadece kafa değişimi yapmıyorlar. ErenUzel arkadaşımızın gösterdiği görseldeki parçayı (ki "Komple Aks" isminde geçer kendisi) değiştiriyorlar. 1.890 + KDV servis fiyatı ve ek olarak saati 75+KDV işçilik. 2.650 TL civarı hesap çıkarıldı bize :D adam akıllı ve sadece HYUNDAI ile ilgilenen başarılı bir tamircide 100 TL malzeme ve maksimum 100 TL işçilikle kurtulmak mümkün. aracın yürür parçalarından olduğundan aşınması hızlı oluyor. ivedi değişmesinde fayda var.

cihadcoban bunu beğendi.
  18. cihadcoban

cihadcoban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Cihad Çoban
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    Cvp icin saolun merkm su yonde ustam sadece hyundai ile ilgileniyor bunda bir problem yok, iscilikte tamam anlamadigim tek olay 100 tl parca olayi onu acabilirseniz yada burda acmak imkan dahilinde degilse özel mesaj yollarsaniz beni ne kadar bahtiyar edersiniz anlatamam

19. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,980
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  20. cihadcoban

cihadcoban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Cihad Çoban
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    Bu konuyuda ustama ileteceğim yorumlar ve bilgiler için teşekkürler yarın akşam sanayiden dönünce bilgileri paylaşacağım.

Bu Sayfayı Paylaş