Merhaba; Hemen belirteyim ne akrabamda ne de yanında oturan ağabeyimde Allah'a şükür herhangi bir yaralanma yok. İkisinin de emniyet kemerleri takılıymış. Olay yeri Bursa. Bakınız, vatandaş hem sarhoş, hem de arkadan çarpıyor. Bizimkilerin aracı (Focus) ters dönüp savruluyor, bariyerlere çarpıp duruyor. İlk şoktan sonra hemen iniyorlar araçtan, kendini bilmez zaten leş gibi kokarak geliyor ve bizimkilere bağırıyor "Siz önünüze bakmadan nasıl araç sürüyorsunuz!" diye. Bu kendini bilmez, öyle sarhoş ki kendisinin çarptığını değil, bizimkilerin ona çarptığını zannediyor. Bizimkiler de asabiyetle çıkışıp araçları gösterince durumu idrak ediyor vatandaş. Neyse ki belki kaçar diyerek derhal fotoğraf çekiyorlar. Araçlar savrulduğundan arada 30-40 metre var. Bizimkiler evraklar için kendi araçlarına giderken arkadan sesler, bakıyorlar ki sarhoş gazlamış kaçıyor. Sonunda polis geliyor, evraklar, tutanak, fotoğraflar vs rutin işlemler. Zil zurna sarhoşun, sarhoşluğundan şikayet ederlerse dava açmaları gerekirmiş. O da uzun sürermiş, kanıtlaması vs. Dolayısıyla sarhoşluğu sebebiyle dava açmaktan vazgeçiyorlar. Bu ülkede işler neden böyle? Hakkını aramak neden bu kadar zorlaştırılıyor, bu sarhoş, hem aşırı hızla arkadan çarptığı için ceza alsa, hem kaza yerinden kaçtığı için ceza alsa, hem de sarhoş olduğu için ceza alsa; bu ceza da 3-5 bin değil, daha fazla olsa veya daha caydırıcı cezalar olsa, işte buna adalet denmez mi? Yarın yine aynı haltı işleyip, mutlaka birini öldürmesi mü gerek!!! Ya da Allah göstermesin, böyle bir şey yapınca da zengin olduğundan 3-4 ay formalite yatıp, sonra serbest bırakılması mı gerek!!! Bu adalet kimin yanında!!! [/URL][/IMG] [/IMG] [/IMG] [/IMG] [/IMG]
Öncelikle geçmiş olsun. Kazada ölü ve ağır yaralı olmaması sevindirici. Ne kadar dikkatli olursanız olun şöför koltuğuna oturduğunuz anda yasalarımıza göre suçlusunuz zaten. Garip bir adalet sistemimiz var. Ve artık insanlar haklı olsalar bile uğraşmamak için sineye çekiyorlar. Çünkü uğraşsalar bile düzgün bir sonuç alamayacakalrını biliyorlar. ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok geçmiş olsun... Maalesef ortadoğu batağı gibi bir ülkedeyiz, hukuk adalet vs hiçbir kalmadı ne yazık ki...
çok geçmiş olsun. olay geçmiş, akıl vermeyi sevmiyorum ama belki burayı okuyanlara, ilerisi için fikir olur; trafik gelene kadar adamı bırakmasaydınız ya da aracı o şahsın kullandığını, kazayı onun yaptığını "bertaraf" bir-iki şahitle ispat edebilseydiniz, polis o şahsı 3 gün sonra da bulup götürse, adli tıpta kaza anında kaç promil alkollü olduğu ortaya çıkarılabilirdi.
Çok geçmiş olsun. Allah korumuş güçler ayrılığı olmayan bir 3.dünya(gelişmekte olan) ülkeyiz. Bu tarz kazalara sebebiyet verenler ekseriyetle ucuz kurtulurlar. Olması gereken caydırıcılık ağır vergiler yerine kurallara uymayanlara verilmeli. Malesef bu ülkede zor işler adalet
Bizimkiler o şok anında pek düşünememiş, zaten kendi araçlarına giderken yol kenarında bir firmanın güvenlikleri bağırmışlar "Adam kaçıyor!" diye, tutmak ne mümkün. Sarhoş ve saldırgan tavrı, altındaki A7 model aracın kullanıcı profili düşünüldüğünde, belki de bela kokusu da vardı. Kanunlar ve emniyet birimlerimiz mağdur vatandaşa can ve mal güvenliği temin etmeyince, risk almak oluyor kaçanı tutmaya çalışmak, silahı mı var, bıçağı mı var bilmiyoruz.
Ne yazık ki dediğiniz gibi, adamı yakalamaya çalışma riskini kimse üstlenmek istemez. Durduk yere başa bela almak var bir de lakin yine okuyanlara yol göstermek açısından; 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 90. maddesi 1. bendinde şöyle diyor; (1) Aşağıda belirtilen hâllerde, herkes tarafından geçici olarak yakalama yapılabilir: a) Kişiye suçu işlerken rastlanması. b) Suçüstü bir fiilden dolayı izlenen kişinin kaçması olasılığının bulunması veya hemen kimliğini belirleme olanağının bulunmaması. Tekrardan geçmiş olsun.
Allah beterinden korusun. Ben olsam böylesiyle sonuna kadar uğraşırdım.. mobese ve güvenlik kamerası kaydına bakardım, kazaya sebebiyet verdiği için şikayetçi olurdum, alkollü olduğu kan tahliliyle vs ortaya çıkıyor zaten %100 suçlu bulunur, ayrıca arabanın değer kaybından dolayı da davacı olurdum.
Bildiğim kadarıyla alkollüyken trafik kazası yapsanız dahi, polis asli kusurları karşı tarafa da yıkabilir. Örnek veriyorum; siz alkollü olarak kullandığınız aracınızla kontrollü kavşaktan geçiyorsunuz. Diğer şeritten gelen araç kırmızı ışıkta durmayıp size çarptığı zaman, siz alkollüsünüz diye sizi %100 kusurlu bulmuyorlar. Hatta 8'de 8 karşı taraf asli kusurlu sayılabilir. Size de alkol kusuru yazılabilir.
Suçluları korumak için yapılmış yasalar,hadi suçsuzluğunu ispat et deniyor!Yakalanan suçluyu koruyucu haklar var! Suçsuz ise ne yapabilirim kaygısında!Bu nasıl iş? ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@nemin geçmişler olsun , allah tekrarını kimseye göstermesin , hayatta korktuğum şeylerin başında yrafik kazası gelir çünkü şoku kazanın kendisinden beter. Bizzat içinde bulunduğum veya şahit olduğum benzer kazalarda karşıya caydırıcı bir cezaya şahit olmadım. Kaldırımda Belediye Başk Yard arkadaşla yürütken yoldan çıkan sarhoş , yanımdaki arkadaşı aldı kaputun üstüne götürdü , arkadaşın kada tasının çarptığı ön cam örümcek oldu sonuç mu ? Adama hiç bir şey olmadı , ben devlet dairesindeki müdür olarak işimi gücümü bıraktım 10 kez şahit olarak ifadeye gittim sonuç mu , yapan kurtulmuş gören kurtulamamış derler ya öyle işte , allah sabır versin. iPhone 5c cihazımdan tapatalk aracılığıyla gönderildi
geçmiş olsun çekin servise plakaya vurdu kaçtı şeklinde zabıt tutun trafik sigortası kasko vs o yolda ilerleyin
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Özellikle Yavuz hocamın verdiği bu bilgi önemli. Ağabeyim şahit olarak ifadesini verdi, memur bey kaçmanın suç olduğundan ve cezasından bahsetmiş, nasıl yol izleyecekleri konusunda da yardımcı olmuş. Aracı mutlaka yetkili servise yaptırın, faturasını da alın, karşı taraf ödemek zorunda demiş. Bu ve benzeri işlemleri yaptırıyorlar şu sıralar. Ülkemiz yargısız ve hastahanesiz kalmasın, ama Allah da buralara muhtaç etmesin demekten geri alamıyorum kendimi.
bu kafadaki polislere uyuzum. yok uğraşırsın, yok sonuç alamazsın. sanane kardeşim, sen görevini yapsana. herseyi gectim trafikte alkollü biri şu an dolaşıyor onu engelle. ama yok illa biri ölecek öyle ugraşılacak. nöbet tutan polise bakıyorsun adam yere ya da telefonuna bakıyor. yolun ortasında adamlar kavga ediyor, yolun diğer kenarında 4 tane polis var bir tanesi dönüp bakmıyor ne oluyor diye. o an peşine düşüp yakalasalar alkollü olduğu da suclu olduğu da bal gibi ispatlanır. gerçi yakalansa ne olacak, onu cezalandıracak sistem mi var.? Sinan Çetin'in oglu polis öldürdü 9 ay yattı. 9 ayı da ölen polis olduğundan yattı, sıradan vatandaşı öldurseydi hiç yatmazdı. sizin olayda yaralanma bile yok. Geçmiş olsun demekten başka yapacak bir sey yok malesef.
Rica ederiz. Tekrardan geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede masraflar ve diğer cezalar karşı tarafa tazmin ettirilir.
en son çıkan bir karar vardı..çıktımı onuda bilmiyorum...aracın hasarı karşılatıldıktan sonra kaza sebebiyle kaybedilen maddi hasar tazminatı da talep edilebiliyordu sanırım...araç kaza dolayısıyla satış sırasında maddi değer kaybı oluşuyor diye..tazminatınıda istesinler..tabi karar çıktıysa..mahkeme kararımıydı kanunmuydu hatırlamıyorum şuan..
Öncelikle geçmiş olsun. Aynı durum babamın başına geldi. Pendık'te evimizin bir sokak arkasında adam babamın arabasına çarpıyor babamın arabanın tamponuna sürttüğü lastiği patlıyor az ileride duruyor mecburen. Babam da arabadan iner inmez önce foto çekiyor @memin kardeşim senin arkadaşlar gibi. Gidiyor yanına ne yapıyorsun vs adam sarhoş çıkıyor. Zaten adam suçlu kazada babam arabasına dönüyor kaza raporu alıp rapor tutmak için. O arada sarhoş şerefsiz patlak lastikle kaçıyor. Bu süreçten sonra ben aynı caddeden geçerken arabaya bakıyorum ''yazık la aynı babamın arabasına benziyor kaza yapmış vs derken'' dikkatli bakınca plaka babamın babamda orada Yanına gittiğimde işte olayı anlattı bana polisi çağırmış bekliyordu. Polis geldi durumu izah ettik polis kendisi rapor tuttu babamın çektiği fotodan plakayı aldı merkeze iletti. Rica ettim adamın ismini soyismini öğrendim. Olayın takipçisi olacaklarını söylediler ertesi gün şikayetçi olmak için karakola geleceğimizi söyledik ve babamla eve gittik. Çok sinirliydim adamın ağzını yüzünü kırmak için sigortacı arkadaştan plaka ve isim verip adamın telefon numarasına ulaştım. Şirket adına kayıtlıymış araba google earth'ten şirketin adresini yazıp street view ile şirketin olduğu caddede yürüyüp tam yerini belirledim. Adamın her şeyini bulunca sinirim geçti adamı aradı babam. Hatasını kabul etti özür diledi sert çıkınca. Biz davadan vazgeçtik. Sonra tamir vs istediğimiz gibi oldu. Sözün özü her polis sorumsuz değil büyük bir kısmı işini hakkıyla yapıyor . Ama yukarıda @Yusuf kardeşimin de dediği gibi elinde telefon aylak aylak polis tipleri türedi yeni mezunlardan...
Geçmiş olsun, dün bulgara gidip döndüm, döndüğüm saatler 21 civarı fabrikalar bölgesi hemen insanımız kendini gösterdi ... ikidir yanlış zamanda önüme çıkıldı hem selektörle hem kornayla uyarıyorum çekirge 3 sıçrar ama anlayana ... şehre geldim ışıklarda bekledim sıram gelince sola viraja gireceğim üzerime sağ taraftan at arabalı çingene geliyor yansıtıcı - fener hiç bir güvenlik yok çarpsam ben suçlu çıkarım, biraz ilerledim başka sokakta motorlu bir genç soldan farımı gördüğü halde bir kaç metre varken önüme girdi uzuzn selektörle kulaklarını çınlattım!!!