Selamlar, Aracıma lpg taktırma arifesindeyim. AKL Elegant düşünüyorum. 1800 tl fiyat verdiler. Ustanın söylemesi %55-60 tasarruf olur, en kötü ihtimalle %50 diyor. Bu biraz fazla gibi geldi ama son teknoloji vs diyor. Bunun mümkünatı var mı?
Bende aracımdaki lpg kitini değiştirmek için araştırmıştım. Özellikle güvendiğim ustaların yönlendirmesiyle AKL ve Atikere yönlenmiştim. Ama AKL bayileri tasarruf miktarını biraz aracın ve sürücünün karakterine göre değişeceği yönünde görüşteler ama tahmini olarak %45 gibi vermişleri. Bence %55-60 fazla bir değer. Ama AKL obd'li kit tavsiye ederim şahsen. Bu arada benim aracımda karışık bir sistem takılı (Beyin: Zavoli, enjektör: Atiker...) Ben %50 civarında tasarruf sağlıyorum.
Bu arada yapılan tasarruf kit veya markaya göre değişmez. Düzgün montaj ve ayara göre değişir. Obd li kit alın çünkü normalde benzini araç belli bir haritaya göre ve oksijen miktarına göre değiştirerek az veya çok veriyor. Obdli kit araçtaki bu değerleri görüp ona göre gaz veriyor. Obd siz ise kendi ayarına göre veriyor. Obdli kit bu nedenle daha avantajlı. Stft ve Ltft kelimelerini ve afr kelimesini Google da aratırsanız daha sağlıklı bilgi bulursunuz neden bahsettiğim hakkında. Bunlar zaten ayarlı değilse lpg de arıza lambası yakma durumları görünüyor. Bendeki obd siz galiba ve Ltft değeri - 4 ile - 11 arasında değişiyor. 25 olsa arıza lambası yakar. Yani zengin gaz karışımı yakıyor. Fakir yanması ısıyı artırıp subaplara zarar verdiği için zengin yaktığı için düşünmedim. Ayarı beceremiyorum ondan da dokunmadım. Lpg her türlü avantajlı benzinde kullansam 50.000 km değil 30.000 filan yapardım galiba. Çok yaktığı için binmekten korkardım.
Açıkçası bende binemiyorum şu anda pek araca. Aracımı seviyorum ama sırf yakıt yüzünden değiştirmeyi bile düşünüyordum dizelle.