Iyi geceler gruba yeni uye oldum hyundai i20 sahibiyim Arabam yere cok yakın yokus inerken ön kismi yokus cikarkende orta kismi sıklikla surtuyorum air suspansiyon taktirmayi dusunuyorum onerirmisiniz yardımcı olursaniz sevinirim
a.s herkez aracı süründürmek için air yaptırır siz yukseltmek için. aracınızda garanti varsa kesin iptal olur.sonuçta custom air yapılıcak,yuksek hızlarda yol tutuş bozulur.bence pek mantıklı bir iş degil.
Kasım ayında airli bir araç almak üzereydim. Arkadaşımın aracı olduğu için ıstanbul içinde 3 gün kullanma fırsatım oldu. Daha sonra almaktan vazgeçtim. Belki yapılan sistemin kalitesi etkiler durumu. Piyasa da kaliteli iş yaptığını söyleyen firmalar mevcut. HTC Desire 500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
kimse malım kötü demez.ülkemizde sanayi yapımı air var.ne arge si var ne testi. benim tavsiye edecegim bir şey degil.
Şahsen bende arkadasa air yerine daha dikkatli kullanmasını öneririm. Benim de güvenim yok air süspansiyona HTC Desire 500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam bende air yaptırmayı düşünüyorumda sen kullanmışsın madem ne gibi sıkıntıları var analatırmısın.
arabaya mümkün mertebe orjinalinden uzaklaştıracak tadilatlar yapılmaması taraftariyim. ufak tefek modifiyeler anlaşılır ama bir sistemi kökten değiştirmek çok güvenli gelmiyor bana
Mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın. Araç 94 model Toyota Coronaydı. 205.45 r17 lastik vardı üstünde. Yol tutuşu ciddi manada zafiyet gösteriyor araçta. Zaten kullanım esnasında ne tam basık nede tam yüksek kullanabiliyorsunuz. Aracın en konforu ve sürüşünün en iyi hali yine standart yüksekliğe denk geldiğinde oluyorki bence yine de zayıf . Konfordaki düşüklük belki üstündeki lastikten dolayı olabilir . Kuzenim önden starexle ben arkadan bu araçla bahçelievlerden ümraniye tarafa geçtik. Gece oluğu için trafik rahattı iki kere abi yavaş git diye kuzeni aradım arabaya güvenip 110-130 arası giden kuzene yetişemedim. Araçla Atatürk havalimanından Dilovasına gittim. Yol boyu aracı omzumda taşımış gibi kollarım ağrıdı. Orjinal olarak o aracın konforunun yüksek ve sürüşünün rahat olacağını düşünüyorum. Ayrıca bir kere taktırdım bitti ile olmuyormuş. Sık sık hava valfinden problem çıkarıyor araçlar. Corona ön-arka bağımsızdı. İkişerden 4 tane valf var ve tanesi yaklaşık 30 TL. 5-6 ayda bir takım olarak değiştirmek gerekiyormuş. Hatta bendeyken arka tarafın valfi hava kaçırmaya başladı ve tamamen oturdu. Şansa o saatte orada buldum ve değiştirdim yoksa ciddi sıkıntı yaşayacaktım. Herhangi bir kompresör arızasında 400 TL den başlıyor fiyatı. Araca karşı airli olduğu için önyargım yoktu tam tersine o aracı almaya niyetliydim. Hatta eğer bayağı bi kullanma şansım olmasaydı almış bile olabilirdim. Bunlar benim düşüncelerim dediğim gibi. Bu sistemi çok iyi sorunsuz uygulayan yer vardır, aracına takmış gayet keyifle binen vardır bilemem. Bu olay tamamen beklenti meselesi ben arabamın airli olması yerine konforlu ve sürüş dinamiklerinin daha güzel olmasını isterim. Getz için değerlendirecek olursam orta halli yapılacak bir sistem arabanın tadını kaçıracaktır. Arabanın sürüş zevki kalmayacaktır. Yol tutuşu sizin beklentilerinizi karşılamayabilir. Sonuç olarak dediğim gibi sizin beklentinize kalmış birşey.
Air süspansiyonu araştırıp vazgeçenlerdenim ben de o yüzden air yaptırmak yerine kaliteli bir coilover tavsiye ederim. Üst tarafta arkadaşın da Air süspansiyon değindiği konu gibi çok inik ve çok yüksek süremiyorsun. Arabada yay olmuyor. Otobüs körüğü tarzında körüğün üzerinde gidiyo.. Güven vermiyor. Hiç aracında air süspansiyon olup da hız yapanını göremedim. Ayrıca çok pahalı da bir sistem. Şu an sanırım 3.000 TL'den aşağıya yapılmayan bir sistem. Air süspansiyonun mantığı sadece hava atamak gibi geliyor bana.. Günlük kullanımda ideal (orta seviye) yükseklikte kullanılması gerekiyor sadece durunca arabayı yere seriyorlar..
Bence air bu zamana kadar yapilan modifiyelerin en güzeli arabalari tıs tıs inip kalkarken görünce imrenerek bakıyorum valla bide öğrencilik altinda arabanda yok bildiğin kiskaniyorum ilerde Allah nasip ederse yaptiricam bende LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi