Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ah bide çok yakmasa

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda sokrates tarafından 6 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. sokrates

sokrates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selamun aleyküm.ben yeni üyeyim.acemi sürücüyüm yani...biz 3-4 ay önce accent 1.3 lx aldık.yumurta kasa olanlardan.az yakıyo denildi fakat ben hesapladım km başına gazda 300 kuruşa yakın benzinde ise neyse moralim bozuldu.yani çok yakıyo.sahibi bizden önce bujileri yani değiştirdiğini söyledi.sadece yağının değişmesi gerektiğini söyledi.tabi hava filitreside değişmeliymiş.bunları değiştirdiğimizde yakıt problemi sonlanırmı yoksa başka sebeplerdemi var.yardımcı olursanız çok sevinirim.birde yağ ve hava filitresi için hangi marka ve modeller kullanmalıyız?(performans deilde aile arabası için öneride bulununhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif)

2. ankarali179

ankarali179 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.3 araç için gerçekten çok tabi bunu etkileyen birçok faktör vardır.öncelikle aracınızı sabahları kısa mesafede kullanıyorsanız biraz fazla yakması doğaldır.bunun dışında sizin kullanış tarzınız da çok önemli.yada siz hesaplama hatası yapıyorda olabilirsiniz.gazda hesap yapmak benzine göre biraz zordur.ya deponuzu komple bitirdikten sonra fulleyip tekrar biterken bip sesi çıkana kadar km sayacaksınız yada depoyu fulledikten sonra 100km sonra tekrar aynı benzinlik hatta aynı pompadan fullemeniz ve çıkan lpg litresine göre hesap yapmanızı öneririm.

bunun dışında aracınızın bujilerini orjinal bujilerle hava filtresini de orjinal hava filtresi ile değiştirmenizi öneririm.yağ olarak ta castrol magnetic 10/40 ideal olanıdır.

3. sokrates

sokrates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sabahları pek kullanmıyoruz.kullanıcağımız zamanda devir göstergesi 1 e gelene kadar motorun ısınmasını bekliyoruz.dediğim gibi yağ ve hava filitresinin değişme zamanı biraz geçti.acaba bu yüzdenmi,yoksa daha ciddi ve maliyetli bir sebebimi var.hava filitresi ve castrolun bize maliyeti ne olur acaba.ankarada oturuyoruz.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

4. sokrates

sokrates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abi cvp için sağol.1.3 az yakmalı ama dediğim gibi hava filitresi ve yağının değişmesi lazım.bunun dışında nasıl bi sıkıntı olabilir ve maliyetlimidir acaba?çünkü şuan para harcayacak durum yokta!birde lpg tüpünün direksiyon altındaki kablo girişini yani elektrik hattını yanlış çekmişlerdi.araç gazda çalışmıyodu.bizde aküden kesiciye kablo çekerek çalıştırdık ve benzin ile servise gittik bi tane baş taktırdık ama göstremiyo.acaba buda bi etkenmidir

5. Misafir

Misafir Guest

Bağlantı konusunda pek bir bilgim yok ancak özellikle hava filitresinin tıkalı olması yakıt artışında önemli bir faktördür...

6. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    aracınız hayırlı olsun yakıtı azaltmak ıcın pek ugrasmayın yumurta kasa accentler ne yazıkkı dısarıdan gozuktugu gıbı degıl yakıtı sehır ıcınde rahat 10/11 lt yakar 1,3 veya 1,5 olması pek farketmez hatta 1,5 1,3den daha az yakar 
    (not: yantaraftakı erotık sayılacabılecek arkaslık sıtelerının reklemlarını buraya yakıstıramadım)

7. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    bence hemen hava filtresini değiştir. çünkü filtre yakıtı baya bi arttırıyor(%10 gibi).sonrada hemen bitüp ayarına git.bunları yapınca biraz düşmesi lazım ama malum kışın arabalar biraz fazla yakıyor. ayrıca gaz ayarı yapılırken arabanın ayar tutmaması durumunda usta neler yapılması gerektiğini söylüyor

8. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    10-40 magnatec yağ 40 tl birşey 4 litresi, belki biraz daha az belki biraz fazla.
    hava filtresi sanırım 7 lira
    bence sen bir şekilde para bulup gaz işini tam olarak çöz. benzinde 300 bin şehir içi için çok fazla değil. filtreyi yağı değiştirdiğinizde biraz azalma olacak.
    benim yağ deişim zamanı geçince araba bariz şekilde fazla yakmaya başlıyor.

9. Yunus KINALI

Yunus KINALI Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    (not: yantaraftakı erotık sayılacabılecek arkaslık sıtelerının reklemlarını buraya yakıstıramadım) [/QUOTE]
    hemfikirim bu konuda.sabahtan bu yana garibime gitti...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

10. tamer27

tamer27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    sayın moderatörümüze duyuralım o zaman. coşkun bey biz bu müstehcenliğin forum sitemize yakışmadığını düşünüyoruz.

11. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar bu yönetimi ilgilendiren bir konudur, mod.ların bu konuda herhangi bir yetkisi yoktur, ayrıca sitenin devamını sağlamak için gereken masrafların bir şekilde çıkması gerekiyor, bu iş içinde ya üyelerden para toplanacak yada reklam alınacak, eğer derseniz'ki biz üyeler olarak sitenin devamı içinher ay şu kadar aidat öderiz o zaman reklam almaya ihtiyaç kalmaz...ne dersiniz.

12. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    senin gazda yaktığını benin araba benzinde yakıyor..senin kesin problemin var

13. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    evet yenı farkettım arac lpg de 30 krş yakıyormus bu cıdden fazla 
    aracında lpg de sogukken stop etme olayı varmı
    ısıklara geldıgınde rolantıde duramama olayı varmı
    bunlar varsa lpg dede fazla yaktıgı ıcın beyının bakım zamanı gelmıstır ıcındekı tamır takımı degısecek ama genelde tamır takımını degısmektense bıraz daha verıp beynı komple degıstırmek daha mantıklı 2 yıl da garantılı oluyor aynı olay basıma geldı 70 lıra bakımıydı 100 lıra sıfır beyındı bende beyını degıstırdım

Düzenleyen : onur-d

14. tamer27

tamer27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    reklam olsunda biraz seviyeli reklamlar olsun. illa bu reklamlar olacaksa bile resimlere dikkat edilebilir.

15. sokrates

sokrates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gifhepinize çok teşekkür ederim .sorunuma çözüm yolu gösterdiğiniz için.stop olayı yok.bi ara lpg nin elektrik hattını yanlış çekmeden dolayı bi sorun yaşadık.10 liralık benzinle 25 km yol yaptık.ama sonradan öğrendikki pompacı 5 liralık benzin vermiş.şimdide 25 lira civarında bir gazla sincandan havalimanına gidip geldik.bilenler varsa hesaplayabilkirlermi acaba.şimdi yakıt artış gösterdi.nerdeyse arabadan soğuycam

16. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sincandan havaalanıtahminen en fazla60 km .60 de geliş desek 120 km 25000/120:208 kuruş hala fazla geldi bana benim aracım sehirdışı 105 kuruş yakıyor.Bakımlarını yaptırınız

17. Misafir

Misafir Guest

Sanırım reklam veren firmanın kriterleri var ve bu kriterlere uyulmak zorunda, ayrıca bu konuyu burada konuşmak doğru değil, arkadaşımızın mesajını kirletiyoruz....

18. sokrates

sokrates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abi bakım derken neler yapmalıyız.servise götürsek dünya masraf çıkartır.bujiler yeni değişmiş.aracı çalıştırırken devir göstergesinin 1-1,5 düşmesini bekliyoruz.dediğim gibi yağ ve hava filitresinde bi sıkıntı olabilir.ama bu kadar çok yakmasıda bunlara bağlı deildir diye düşünüyorum.bakım derken neleri elden geçirelim.ben çok büyük bir sıkıntının olmasından endişeleniyorum

Düzenleyen : sokrates

19. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bakım derken servise gitmene gerek yok.Ben bugüne kadar servise gitmedim gitmemde.Sanayinin her yeri servis bana .Sağlam ustalar var...Öncelikle yağı değiştireceksi.

orjinal yağ filtresi alıp taktıracaksın

hava filtresi orjinalini alıp takacaksın

çok yakması bunlara bağlı olmaz olurmu .direk bunlarla alakalı bir durum.

Gaz ayarı yaptır .Lpg kitinin markasını yazarsan yardımcı olurum

20. sokrates

sokrates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abi lpg nin markasını bilmiyorum ama lpg daha 2-3 senelik.ama üzerine eski bir ş ile başlayan parça takmışlar.elektrik tesisatıda yandı.bizde tesisatı yeniden döşettik bu defada lpg üzerindeki, ş ile başlayan parçaya uygun gösterge olmadığı için göstergede göstermiyor.(araç içindeki gösterge).yani çok canım sıkılıyo bu duruma.sanayidede kimseye güvenmiyorum.daha önce başımıza çok iş geldi.yağı ve hava filkitresini hemen değişip bi de öyle hesap yapsam diyorum......

Bu Sayfayı Paylaş