Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ağır bakım hakkında bilgisi olanlar. ve amortisör

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Gökhan Meletli tarafından 27 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

1. Gökhan Meletli

Gökhan Meletli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    <DIV id=post_message_26415>herkese öncelikle iyi gunler... . arac era dızel 2007 model 65000 de.
    1) debriyaj seti değişimi : aracın vites geçişleri çok zorlaştı artık. hattaaa kamyon vıtesı gıbı gacır gucur gecıyor. ( parca : 180 tl )
    2) sol rot kolu * rot başı değişimi ve ( 25-25 : 50 tl )* rot ayarı
    3) şanjıman yağı : 30 tl
    4) aracın 10000 km bakımı : 150 tl
    toplam ıscılıkle bırlıkte 550 tl .
    arkadaslar ve abılerım sımdı bu ıslemler ıcın bu fiyat sizce uygunmudur.
    ayrıca amortısorler patlak ve lokurtu sesi var. bunlar ıcın sızce nam amortısorde bı cozum bulmuslar bu eralara . hoplama zıplama yok dıolar. önlere passat ve arkalara bmw diyorlar.o ıslemımı yapım 250 tl ye. yoksa monreo 4 tane amortısor mu alayım 290 lıraya. şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ediyorum
    Düzenleyen : yalnızım_dostla

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    fiyat bence normal,ancak şanzıman yağı değiştirilmez, eksilirse ilave edilir diye biliyorum.
    amortisör konusu da gıcık bir konu, bence monroe daha mantıklı gibi

3. alaturka78

alaturka78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    balata değişimi ne kadar acaba ondan bilginiz varmı benimde nalata değiştirmem gerekio acilen

4. Gökhan Meletli

Gökhan Meletli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    180 tl baskı balata bilya . set halinde

5. Supi

Supi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Metin Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    bende baskı balata set halinde değişimi sormuştum 150 lira set + 125 lira işçilik istediler.

6. Fgocmen

Fgocmen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    390
    Ad Soyad:
    Fatih GÖÇMEN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Ben Orjinal aldım ama Lokurtu devam Ediyor

[önlere passat ve arkalara bmw diyorlar.o ıslemımı yapım 250 tl ye]

Bunu Gecen Bindiğim bir Taksıcıden Duymustum Eskılerını alıyorlar Yenilerini arkaları bmw takıyolar 130 Tlye Yaptırıdım diyodu ama işim Acıl Oldugundan Ustanın Telefonunu almayı Unuttum :(

7. matematikci

matematikci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Değerli Arkadaşım; 1.DebriyajBaskıBalataDeğişiminin gelip gelmediğini anlamak için araç 3 vitesde ya da 5 vitesde kaldırılmaya çalışılır.Araç stop ederse baskı balatamızın durumu iyidir.Eğer kaçırıp arac kalkarsa baskı balatamız değişme zamanı gelmiştir. Bu duruma göre değişim yapın.(Resmi servisteki ustanın pratik bilgisi) 2.Rot başları ihmal edilmemeli fiyatlarını bilmiyorum.Benim arac 103.000 de daha değiştirmedim. 3.Vites sertleşmesi bende de vardı.Servis Castrol 80w/90 şanzuman koyacaktı. Ancak fabrikanın tavsiyesi Şanzıman Yağı İçin 1.Shell Hyundai Gear 75w-85 (ilk dolum bu yağ ile yapılıyormuş)Tavsiyesi 2.Castrol Syntras 75w-85 3.Mobilube SHC 75w-90 4.Elf 75w-80 (TOTAL) Yukarındaki tavsiye ve mudailleri olabilir.Castrol 75w/85 bulmadım.Mobil litresi 35Lira idi.En hesaplı bunu buldum. Castrol Syantran 75W / 90 2,5 lt alıyor litresi 20 liradan 50 lira Eğer baskı balatan değişmezse sadece şanzuman yağını değiştirisin çok faydasını görürsün.Baskı balatan değişirse zaten şanzuman yağıda değişir.Ama yukarıdaki verdiğim veya kendi aracıma kullandığım yağları koydur. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=28068&amp;PN=1

8. matematikci

matematikci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Eralar için sorun çözülmüş ama servislere hala eski üretim gelebilir.Maysan-Mado marka dışardan alırsın. 2011 model araçlarda sekme yokmuş.

Bu Sayfayı Paylaş