bayadır bende olan filtremi resimledim bugün .bu forumdan bi arkadaşdan almıştım.sağolsun çok iyi bir filtre çok mennunum şimdilik. kit yapmayı düşünüyorum yardım ve öenrilerinizi bekliyorum.
arkadaşlar denemek amaçlı böle yaptım ama begenmedim ısınıyor daha aşağı çeksemde ısınıyor nereye indirmem gerekiyor bu filtreyi bi yardımcı olsanız?daha önce hiç kimse uzatmadımı bu filtreyi??
kullandığın boru nasıl bir malzeme bilmiyorum ama, intake kitlerde genelde yalıtkan özellikli ve metal boru kullanıyorlar, borunun dışı ısınsa bile içinden geçen hava ısınmıyor, yanlış bilmiyorsam. Düzenleyen : aretias
eğer koyabiliyorsanız akünün önüne koyun bence motordan ne kadar uzaklaşsa o kadar iyidir kanımca hemde boru mesafesi daha da kısalır. bizim elantraların hava girişi akü önünde yer alıyor.
o kagıt boru mu? Eger öyleyse cok sakat yere koymussunuz. Egzos kapagının hemen onunde ısının en cok hissedildigi yere koymak hiç uygun değil. Ayrıca, uzatma borusu olarak kesinlikle ısıya karsı hem yalıtımı olan hemde direnci olan bir boru kullanın. Örnek olarak koyulabilecek çok güzel bir yer. <div style="text-align: center;"> ------------------ Düzenleyen : qaan88
bende böle düşündüm aşağıya kadar hatta denedim çok ii ses veriyor ama toz falan işi beni düşündürdü.ne tür bir boru kulanabilirim nerden temin edebilirm?
Radyatorun arkasında olmasında sıkıntı yok. Boru için kesinlikle kagıt ya da yanıcı özelliği olan bir sey kullanılmamalı. Sanayiye gidip egzoscudan oraya bir boru temin edilebilir. borunun üstüde yanmaya karsı danayıklı bantlarla kaplanabilir. Bu sayede hem borunun ısınması azalır hem hos gib görüntü olur. Toz işi ise zaten kacınılmaz bir durum. Acık hava filtresi kullanıyorsanız cok sık temizlemek lazım. Nereye koyarsanız koyun kısın yagmurda ıslanır, camur olur, yazın toz olur. .O yüzden ben acık hava filtresi yerine kapalı filtreyi tercih ederim. Yakında k&n kutu içi filtresi alıcam. Ses vermiyor ama en azından yüksek devirde motor rahat nefes alır. Düzenleyen : qaan88
Resime simdi dikkat edince aracın lpg li oldugunu gördüm. Performans filtresi takıldıgında lpg kalibrasyonun yeniden yapılması gerekir. Yeniden kalibrasyon yaptırısanız alıdıgnız filtre lpg de daha verimli olur.
Kullandığınız boru zamanla yıpranıp ve yırtılacaktır...Yırtılan parçalarda motora dolacaktır...Başımıza geldi oradan biliyorum... Öncelikle güzel bir boru ayarlayın ve sis farının oradan filtreyi çıkartın (sis farı yoksa) Sis farının olduğunu farz edelim...Tamponu şişe poposu kadar kestirip ucunu oradan çıkartın...Ancak bu şekilde randıman alırsınız. Düzenleyen : efes