19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Adrese Tebligat Trafik Cezası

'Sohbet' forumunda sportmen tarafından 20 Aralık 2017 tarihinde açılan konu

1. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Konunun uzmanı arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Bugün postacı bir trafik cezası tebliğ etti. Cezada 30/11/2017 tarihinde 67.Maddeden "Şerit değiştirmelerde sürücünün niyetini işaret ışıkları ile açıkça ve yeterli şekilde belirtmemesi" nedeniyle, Fahri Trafik Müfettişliği Büro Amirliğince ceza kesilmiş. Sizlere sorum: Bu durumda ne yapmalıyım?
    1- Ceza tebliğ tarihine itiraz edebilir miyim (30/11/2017 ceza tarihi-20/12/2017 tebliğ tarihi)
    2- Bana tebliğ edilen trafik idari para cezası karar tutanağında sadece "Şerit değiştirmelerde sürücünün niyetini işaret ışıkları ile açıkça ve yeterli şekilde belirtmemesi" notu var. Bununla ilgili başka kanıta ihtiyaç yok mu? Bir fahri trafik müfettişinin bu şekilde sözü trafik cezası için yeterli dayanak mıdır? (O tarihte cezanın kesildiği belirtilen yerden geçmediğimi dahi düşünüyorum. Bu konuda ispat gerekmez mi?)
    3- Şu anda hukuki olarak ne yapmam gerekiyor?
    Bu hususta tecrübesi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

2. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,089
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Ceza tebliğ tarihine neden itiraz edeceksiniz daha doğrusu neyine itiraz edeceksiniz zaten 20.12.2017 imiş tebliğ tarihi?
    Fahri müfettişlerin kestiği cezalarda bildiğim kadarıyla fotoğraf kayıt vb. gibi şeylere gerek olmuyor ki zaten belirtilen suç anlık fotoğraflanabilecek, kayıt altına alınıp kanıt sunulabilecek bir şey değil. Ama ordan geçmediğiniz kesinde bunu belirterek dava açabilir, mobeselerde geçmediğinizi ispatlayabilirseniz ceza iptal edilebilir. Ancak düşük bir ihtimal olacaktır cezanın iptali. Eğer çok fazla değilse uğraştığınıza değmez. Bir arkadaşımın başına gelen olayı paylaşayım daha açıklayıcı olur.
    Geçen sene İstanbul'a gitmiş ve aracını hatalı park etmiş, bu nedenle de trafik cezası gelmişti. Ancak arkadaşa aynı yer aynı saat ve aynı suçtan dolayı 2 tane ceza yazılmış. Hatta tutanakları düzenleyen kişi bile aynı olabilir el yazıları çok benziyordu. Neyse ceza tutanakları gelince ilgili Emniyet Müdürlüğünü arayıp durumu bildirdiğinde yanlışlık olmuştur, yanlışlıkla adam ölüyor gibi bir cevap aldı. Cezasını inkar etmiyor ancak mükerrer kesildiği için birinin iptalini istiyordu. Cezaların birini ödedi, diğeri için de dava açtı ve ben bu kusuru işledim cezasını ödedim ancak aynı ceza için 2 tutanak kesilerek tarafıma 2 ceza gönderildi birinin iptalini istiyorum dedi.
    Sonuç; 2 cezayı da ödemesi gerektiğine hüküm verildi :)

3. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1- Fahri müfettiş cezalarına itirazlar ne yazıkki büyük oranla red ile geri dönüyor, ve Karar kesin olduğu için geri itraz veya bir üst mahkemeye itiraz hakkınız olmuyor.

2- fahri müfettişler kanıt sunmak zorunda değil, kanıt istesenizde mahkeme ne yazıkki red ediyor.
    3-Gidip cezayı ödeyerek , fahri müfettişin peşine düşün :D
    Hukukun bittiği yerde hak başlar . Hakkınızı arayın ama bunun için başka yollarda var, ben bana ceza yazan fahri müfettişin apartmanını buldum, önünde megafon ile sinkaflı hakaret ettim gerekli uyarıları yaptım...

santafe2004, YasinD. ve Evren Arvas bunu beğendi.
  4. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Cezayı ödeyip, tüketici haklarına şikayet edin, yeterince dediğine göre sinyal vermişsiniz ama cezayı yazan arkadaşa yetmemiş.

5. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Şimdi anlamadığım yani bir insan sırf gıcıklığına -hiçbir yasal dayanağı olmadan- ceza kesme yetkisine sahip gibi bir durum oluyor. Cezanın kesildiği saat 19:10. benim evim ile cezanın kesildiği yer 6-7 km ve ben evimin yakınındaki petrolden 18:58 de yakıt almışım. Tabi sonrasında eve geliyorum. Kısacası mantıken benim kredi kartı yakıt ektresinde 18:58 de aldığım yakıt sonrası post cihazının yanından ayrılıp, fişi pompacıya verip, ayrılmam ve Ankara'da akşam trafiğinde olayın gerçekleştiği yere 12 dk.da ulaşmam mümkün değil ve bu durumda bile mahkeme ret veriyor öyle mi?

Evren Arvas bunu beğendi.
  6. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben yaşadım değerli abiciğim, hatta red kararı verince ilgi mahkemeyi aradım (Ankara bölge trafik bakıyor konya'ya) . Bana aynen fahri müfettişin herhangi bir kanıt sunmasının gerekli olmadığını söylediler.
    Verelimmi mehteri ?

7. Evren Arvas

Evren Arvas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    174
    Ad Soyad:
    Evren Arvas
    Yaşadığınız Şehir:
    65-VAN
    Araç Modeli:
    hadi müffetişi anladıkta fahri ne oluyor anlamadık gitti....hayır ne gerek var?....yazılan cezanın kamera kayıdı foto delili olmazsa kabul edilmemesi lazım...ne bilelim art niyetli biri olmadığını adamın belki o gün morali bozuk,belki ruh sağlığı yerinde değil yada başka bir sıkıntısı var yada egosunu tatmin etmek istiyor bütün hıncını milletten alacak...saçmalık yani...kamera kayıdı foto yoksa...banada geldi geçenlerde faizede binmiş üzerine 291 lira nerde ne olduğu belli değil mecburen ödedik seve seve...

sportmen ve Tilki bunu beğendi.
  8. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bu konuda tüketici haklarının yetkisi var mı?

9. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bu ne demek yani. Şimdi ben sana gıcığım ve bir ceza kesiyorum. Sen diyorsun ki ben olayın gerçekleştiği yerden 6-7 km ilerde evimin yanında petrolden yakıtımı 18:58 de alıyorum ve evime gidiyorum. Nasıl olur da Ankara trafiğinde bu kadar kısa sürede 6-7 km gidip yeterli şekilde sinyal vermedin diye ceza kesiliyor ve hukuk fahri müfettişin kanıt sunmasına gerek yok diyor. Şaşırdım...

10. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    O yoğun trafikte onlarca kez şerit değiştirme yapılabiliyor. 1 kez sinyal vermemişsindir o da tam müfettişin önünde olmuştur. Adam da yazmıştır cezayı.

11. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Valla öle abi, benim cezamda ters yöne girmişim diye yazmış fahri müfettiş, bende itirazımda ıspat etsin 2 katını ödeyeyim dedim, ispat etmesine gerek yok diye karar geldi.

12. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,089
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Tüketici hakkı nedir arkadaşlar ya. Yorum yapıp öneri sunarken az düşünün dediğimin uygulanabilirliği var mı yok mu diye. Tüketici heyetine falan şikayet etmeyin gülerler.
    Bu arada fahri müfettişin olumsuz davranışta bulunabileceğini falan söylüyorsunuz ve hak veriyorum ama yine bardağın boş tarafından bakıyoruz. Yani ya adam kötü günündeyse ya kasten yazdıysa falan diye. Fahri müfettişlik sisteminin olması bence gerekli. Vay efendim bana ceza geldi bu adam kasten yazmıştır şeklinde yaklaşmak yerine arada kendimizi de sorgulamalıyız değil mi? Acaba bu hatayı gerçekten yapmış olabilir miyim, bundan sonra daha dikkatli olmalıyım desek daha doğru olmaz mı? Söz konusu olayda 6 kilometreyi 12 dakikada gitmiş olamam diyorsunuz anladığım kadarıyla ama o sürede gidilmeyecek bir mesafe değil. Belki gerçekten bu hatayı yapmışsınızdır. Durduk yerde ne diye ceza yazsın adam size?

13. aibülü

aibülü Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    732
    Ad Soyad:
    sercan arslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Hastanede o gün hastası öldüğü için gelip şubede bana bağırıp çağıran doktor gördüm.sırf morali bozukmuş onun için bağırmış mış.he beyfendi sağolsun beni bankayada şikayet etmicekmiş.bu gibi insanların yaşadığı memlekette fahri trafik müfettişlerininde aynı keyfi cezaları yazması mümkün.bizim ülkede mantıktan çok duygularla hareket edildiğinden bu tarz cezaları daha çok öderiz.abdestinden şüphesi olmayanın namazındam şüphesi olmaz derler.siz o gün o saatte bu hatayı yapmadım diyorsanız başvurun gereken yerlere gerisini allaha havale edin.

SM-A320F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tilki ve Evren Arvas bunu beğendi.
  14. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Öncelikle tüketici heyetine şikayet etmeyi düşünmedim. sadece bu konuda yorum yapan arkadaşı sorguladım. Zira hukuk trafik cezalarına, nereye itiraz edileceğini-dava açılacağını- açıkça belirtmiştir. Diğer yandan ben belirtilen tarihte, belirtilen yerde olmadığımızı anlatmaya çalışıyorum, siz yapmışsınızdır diyorsunuz, peşin yargıyla hareket ediyorsunuz. Fahri Müfettişin de bir insan olduğunu, maddi bir hata ile-yanlışlıkla- benim plakama ceza yazmış olabileceğini değerlendirmiyorsunuz. Lütfen yaptığınız yorumları empati ve sempati ile yapınız.

Evren Arvas bunu beğendi.
  15. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,089
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Tüketici heyeti ile ilgili yazımı sizin mesajınız değil öneriyi yapan arkadaş için demiştim. Alıntı yaptığınız mesajı tekrar okursanız bunu net olarak anlayabilirsiniz.
    Diğer konu ile ilgili olarak yapmışsınızdır deyip peşin yargı ile hareket etmiyorum, sizin "6-7 kilometreyi bu kadar sürede gidemem" şeklindeki düşüncenize karşı ben de gitmiş olabilirsiniz, o sürede gidilmeyecek bir mesafe değil diyorum bu kısmı da yeniden okuyun isterseniz. 6-7 kilometreyi 12 dakikada gidemem ki diyerek orda olmadığınızı kanıtlayamazsınız, bunu belirtmeye çalışıyorum. Fahri müfettiş de insan ve hata yapabilir elbette, hatta hata yapmış da olabilir. Ancak onlar da ceza tutanağı düzenlerken polis gibi aracın rengi, plakası, markası olay yeri-saati gibi bilgileri düzenledikleri tutanaklara yazıyorlar bildiğim kadarıyla. Hadi plakayı yanlış yazdı diğer şeyleri nasıl tutturdu? Sempati nasıl yapılıyor bilmiyorum ama inanın empati yaptım, hatta empati yaparken şunu da dedim o sinyal koluna dokunmadan şerit değiştirmiş olabilir miyim acaba? Bu sorunun üzerine yazdım zaten bir çok şeyi de. Fahri müfettişi tanımadığım ve savunmadığım gibi sizi de tanımıyorum ve hakkınızda olumlu olumsuz bir şeyi direk söylemiyorum. Dikkat ederseniz her ifademde acaba, olabilir mi gibi ifadeler var. Bunlar sizin için kesinlik taşıyan ifadelerse ve hala peşin yargıyla yaklaştığımı söylüyorsanız daha bir şey dememe gerek kalmaz sanırım değil mi :)

MSI ve Evren Arvas bunu beğendi.
  16. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yazdığınız yazıyı ben tekrar okudum ve sizin de tekrar okuyun. Zira orada yorum yapan arkadaş "tüketici heyetine şikayet edin" diyerek, bana tavsiyede bulunurken, siz de "tüketici heyetine falan şikayet etmeyin gülerler" diyerek beni kastettiğiniz açık. Neyse diğer yandan; ben 18:58 de evimin yakınındaki petrolden yakıt alıp evime gittiğimi beyan ediyorum. Siz o hususu görmeyip, 6-7 km yi 10-12 dk da gidebileceğimi bunun kanıt olmayacağını belirtiyorsunuz. Tabi ben orada bulunmadım derken ve onu destekleyecek argüman ortaya koyarken sizin böyle yorum yapmanızı da anlayamadığım için bu şekilde belirttim. Diğer yandan aracın tüm bilgileri plaka girince çıkıyor zaten. Bu notu yazma gereği duydum. Amacım sizinle tartışmak değil. Yazılanları tekrar okuyunca empati ve sempati ile yazın notumu umarım anlarsınız.

17. YasinD.

YasinD. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,577
    Ad Soyad:
    yasin demirbağ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    :) hatasız kul olmaz. Gayet güzel yazabilir. Fahri müfettişlik sisteminin olması taraftarıyım ancak kanıtların red yemesi de bana göre saçma. Hatayı tek tarafa bağlamak bence gereksiz. Art niyetli insan çok. Yüzlercesi hatta binlercesi her halti yerler, bir anlık dalginlikla veya 'yeteri kadar nereye gideceğini belirtmeme' gibi bir ibareyle ceza yenmesi sadece bizim ülkemizde olur. Bura da konu açacaktım ama kirlilik olmaması adına açmadım. 5 gün önce kızımı kreşten aldım, uygun şeritte trafik lambalarini bekliyorum. Arkamdan Volvo xc90 marka aracıyla sellektor yapan Şehir Magandasi (!) yanımdan geçip aracını yola parkedip şoför kapısını yumrukladi.
    Sonra kimse gelip polisten, fahri mufettisten, haktan hukuktan bahsetmesin.Komik oluyor.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

18. YasinD.

YasinD. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,577
    Ad Soyad:
    yasin demirbağ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Haklı yazmışsın ustad. Hukukun bittiği yerde hak başlar. Elbet bir gün cezayı bizde keseriz. :) sinkafli sözlerle...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tilki bunu beğendi.
  19. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,089
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Tüketici heyeti ile ilgili ifadelerimin yazdığı bölümü bu şekilde bölerseniz haklısınız ben görüşlerimin tamamının okunmasını istemiştim ve benim dediğim ilk yorumu yapan arkadaşa ve kısmen de sizeydi. Yorum yapıp öneri sunarken az düşünün diyorum ifademin başında dikkat ederseniz. Burda tamamen size değil dediklerim yani.
    Yakıt alıp eve gitmenizle ilgili kısmı ya ben anlayamadım ya da siz anlatamadınız. Ama söylemek istediğiniz burada anlaşılmamışken itiraz edeceğiniz mahkemede nasıl anlaşılacak bi düşünün.
    Aracın bilgileri ile ilgili kısmı da şöyle açıklığa kavuşturayım fahri müfettişlerin ellerinde emniyetin sistemine girme gibi bir imkan yok. Eğer sistem değişmedi ise onlar tutanak tutup polis memurlarına teslim ediyorlar. Tutanağı düzenlerken bir yere plaka girip araç bilgilerini almak gibi bir durum söz konusu değil.
    Bu arada benim amacım tartışmak ama kavga etmek değil. Tartışmalar olmazsa doğruyu bulamayız, medenice ve usulünce tartışalım yeter ki :)

20. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yazdıklarınıza sondan başlıyorum. Öncelikle medeni ve usulünce yazıyorum. kavga da etmiyorum. Sizin bana söylediğiniz gibi yazılanları okudum ve sizin de okumanızı istedim. Yazınızda da itiraf ettiğiniz gibi tüketici heyeti meselesini yorumu yapan "sipartacus" arkadaşımızı kastetmekle birlikte kısmen bana olduğunu belirtmişsiniz. Bilmiyorum "sipartacus"un herhangi bir mağduriyeti, yani şikayet edeceği bir husus yokken neden ona "tüketici heyetine falan şikayet etmeyin gülerler" diyeceksiniz. Direk muhatabınızın benim olduğu anlaşılıyor. Sonrasında söylemek istediğimi anlayamadığınız, mahkemenin nasıl anlayacağını belirtmişsiniz. Yazımda ilgili bölüm "...Cezanın kesildiği saat 19:10. benim evim ile cezanın kesildiği yer 6-7 km ve ben evimin yakınındaki petrolden 18:58 de yakıt almışım. Tabi sonrasında eve geliyorum..." cümlemde anlaşılmayan husus neresi? Neyse, katkılarınız ve muhabbetiniz için teşekkürler...

Bu Sayfayı Paylaş