Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

admirenin arkası yükselirmi?

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda BEYZADE tarafından 18 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba, aracımdaki bir soru hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var. Mevzu şu; aracımı aldığım günden bu zamana kadar hep 2,5 kişi biniyoruz dolayısıyla araçta hiç agırlık olmuyor. Fakat hafta sonu aracın arkasına 3 kişi binince araç yere oturdu. Bu zamana kadar hiç dikkatimi çekmemişti arkanın yere yakın oluşu... Lafı uzatmayalım düz bir yerde farklı bir araçla yaptığım göz teması ölçümlerimde benim aracımın arkasının yere daha yakın olduğunu farkettim. Servisimle görüştüm arkası yükselmez dediler. Sebep LPG deposu o agırlık yapıyor dediler.. Hiç ama Hiç mantıklı gelmedi. Ankarada aynı kasadan bir dünya taksi var ve görebildiğimin tamamına baktım hep yüksek... Böyle bir sorun yaşamış ve çözmüş,,, yada ne yapılması gerektiği hakkında fikri olan üyelerden bahse konu duruma vakıf olan tüm kişilerden düşüncelerini tavsiyelerini paylaşımlarını bekliyorum. Bu arada aracımda body kit uygulaması vadır fakat arka tampon alt karlığı tamponla aynı hizadadır... tşkrlr

2. Misafir

Misafir Guest

Amortisörlerin altına "get" konulabilir, yaklaşık 3cm felan yükseliyor, yada daha sert yay kullanılabilir..

3. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu "get" dediğiniz takoz tarzında ( şahin doğanların arka yaylarının vidalandığı yere konulan) birşeymi? ayrıca parça olarak piyasada satılır tarzda bişeymi?...

4. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    ziya abi siz normal sartlarda 2 kisi biniyormussunuz zaten... araci yukseltirsen normalde kullanirken arka kisim havada kalacak... buda yol tutus ve guvenlik acisindan risk olusturmazmi????? kirk yilda bir kalabalik bindiginizde varsin çöksün arkası...

5. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ya öylede araç boş ken tekerle çamurluğun agzı birbirine çok yakın. diğerlerine bakıyorum arada mesafe var ama bende yakın. söylediğinde haklısın kırk yılın başında arkaya 3 kişi bindi ve farkettim. sanırım biraz kılım kafaya taktım "neden bende böyle"... bir arıza olmadığını düşünüyorum. amortisörlerde bir sorunda yokmuş baktırdım. ama neden yere yakın. bu soruya verilen cevapta beni doyurmadı tatmin etmedi...

6. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    anladim abi... ben eve gidince camurluk ve teker arasini ayrica tamponla yer arasini olceyim senin icin... yazarim buraya abi....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifkiyaslarsin

7. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    saol kardeş ama olurmu öyle şey ne uğraşacaksın boşver... elbette mantıklı bişey bulacağım...

8. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    lafi olmaz abi ne demek... https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

9. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Abi ölçümler tamam...

lastik üzerinden çamurluğun en yüksek noktası 47 mm / 4.7 cm
    tampnun arka kısmı en alt noktadan yere 290 mm / 29 cm

umarım kıyaslaman için yardımcı olur... Saygılar...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

10. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam aracınız 2. else belki önceki sahibi yere yakınlaştırmak adına bir uygulama yapmış olabilir...tabi ilk sahibi sizseniz bu geçersiz oluyor...

11. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum.sanki ön daha yüksek arka alçak.tersi olması gerekir.

12. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    durumu tam bilmiyorum ama lpg deposundan yere daha yakın oldugu doğru değil,

13. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mustafa abi sende kabin de var ama...gerçi kabin kaç kg bilmiyorum ama bir ihtimaldir...

14. Misafir

Misafir Guest

Amortisörlerin altına konan lastik takoz, başka bi aracın'ki uydurulabilir...daha sert yayalarda aracın esnemesine engel olur, aynı zamanda yol tutuşu da artar..

Düzenleyen : Coşkun Uçar

15. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    şimdi lpg de ekledik.

16. mantıksız olabilir ama arka lastik ölçüsünü değiştirn mesela 175 65 14 yada 185 60 14 ise 185 70 14 yapın misal yani yanakı yükseltin olmazmıhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

17. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

aracın ilk sahibi sayılırım. 18.000 km de abimden aldım fakat oda öyle bişey yapmadı...

18. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    elbette bu dediğinizde olabilir fakat benim asıl derdim çamurluk ağzı tekere çok yakın. ben böyle bir durumdan muzdaripim. lastikle çamurluk agzı mesafesini açarsam otomatikmen araç yükselir...

19. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

sanırım en uygun çözüm bu olacak. hafta sonu bunu yapacağım gibi görünüyor...

20. carenfly

carenfly Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ulaş Akın
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Arkadaşım ben arabamın arkasını 4 santim kaldırdım.
    Anlatayım.
    Arka amortisörler arka koltukların yaslandığı yerden söküldüğünde , yanlış hatırlamıyorsam , kaportaya bağlantı için 3 adet vida göreceksin. Sanayide toyota arabaları yükseltmek için birçok japoncuda bulunan yüzük şeklinde vidalar var. Bu vidaları müşterinin isteğine göre 2 cm , 4 cm , 6 santim olanları var. ben 4 santim olanlarından almıştım. Bu yüzük şeklinde dediğim , küçük bir boru düşün , içerisine diş açılmış. Bu dört santimlik yüzükleri amortisör vidalarına takıyoruz (amortisörün içinden gecirerek tabiki) , böylece amortisör kasadan dört santim uzaklaşıyor. ancak bu şekilde kasaya bağlantı yaparsan seyahat halindeyken vuruyor. Bu nedenle bu yüzüklerle kasa arasını doldurman lazım. Benimkini , starex minibüslerin körük takozu diye bir parçasını sıkıştırarak yaptılar. bu lastikten yapılma bir tarafı yuvarlak diğer tarafı konik bir parça , vidalarla , kasa arasına bu takoz sıkıştırıldı.
    Böylece arka dört santim kalkmış oldu. Üstündeki lastik 175 70 R13 idi onuda 185 70 R13 yaptım burdanda 1.7 santim yükseldi . Toplamda 6 santime yakın yükselttim.

çok rahat oldu. Eskiden hız tümseklerinden atlarken resmen ter basardı. Yükselttiğimden beri , egzosu hiç sürtmedim.

Saygılar sevgiler.

Bu Sayfayı Paylaş