Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Admiremin Tamponuna Sürtüp Geçmişler

'Boya & Kaporta & Trim Sorun Ve Çözümleri' forumunda karmate027 tarafından 23 Kasım 2013 tarihinde açılan konu

1. karmate027

karmate027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ahmet Berk
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Arkadaşlar dün arabamı iş yerinin önüne birakmiştim sonra arkaya accent blue durmuştu sanirim çıkarken tamponun köşesine sürterek çıkmış... bugun arabamı öyle görünce canım sıkıldı çünkü cizilmemesi için elimden geleni yaptıgım halde bu tür şeyler başıma geliyor... bu çizik midemi bulandirmaya başladı... bunun dışında ön tamponda ufak bir çizik var bunlari belli olmayacak şekilde baktıgımda sırıtmayacak şekilde nasil hallederim kendim rütüş boyası alıp kendim yapmayida düşünüyorum daha önce rütüş yapmadığım için korkumda var ya daha kötü olursa diye... sizlerin bu konuda bana yardımcı olacaginizi düşünüyorum özellikle köksal abi yorumlarini bekliyorum
    accent blue sürterek çizdiği kısım
    [​IMG][/url][/IMG]

Bu çizikte çarşıda otoparkta el arabası sürtmüştü
    [​IMG][/url][/IMG]

2. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Geçmis olsun kardes.Artık ben bunları normal karsılıyorum.Yada benim basıma çok sık geldiği için olsa gerek.
    4 veya 5 sene önce sahısın biri Admiremin tamponuna sürtmüs tabi haberimiz yok.Ne olacak tabiki boyatacaz.Boyattıldık dan hemen sonra opet benzin pompasının altındaki korumalara vurdum Ön tampon içinde 10 cm lik çukur olustu yaptırdım bir bayan sürücü Okul bahcesini ücretli park olarak kullanılan yerde tabiri yerindeyse çok rahat bir sekilde bir TIR ın manevra yapabileceği yerde gelmis benim tampona sürtmüs boyattım ve çok değil bir hafta sonra hem ön hemde arka tampona sürtdüler.Boyattım geçen sene Benim sanırım gizli bir hayranım Ön kaputun üzerine yazı yazmaya kalkıstı kaputu biraz ezdi ne olacak dedim ustaya bana kaputu komple boyatmamız lazım dedi.Boyattım bir ,iki ay önce avm de arka sol tamponu çizdi ve farıda kırdı .
    Bunlar aslında küçük seyler ama insanın canını da sıkmıyor değil.

karmate027 bunu beğendi.
  3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Allah saglik versin gerisi oluyor. Bende arabamialirken boyasiz kazasiz degisensiz aldim bir ay olmadan yandan carptilar 3 parca boya 1 parca degisen oldu. Ilk baslarda arabaya binmek bile istemiyordum simdi umurumda bile degil. Saglik olsun gecmis olsun.

tapatalk ile yazdim imla hatasi olabilir.

karmate027 bunu beğendi.
  4. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    çok geçmiş olsun aracın üstüne ne kdar düşerseniz bası beladan kurtulmaz bnde ilk baslar çok koruyordum arka tamponuma sarhoşun biri kendi aracıyla bastırdı yaptırdık bu sefer yan tarafı vurduk sonrasnda daha korumuyoruz aracı bu seferde çicek gibi prıl pırıl duruyo aman nazar değmesn :)

karmate027 bunu beğendi.
  5. Ayberk A.

Ayberk A. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    geçmiş olsun boyadan başka çare yok gibi gözüküyor.

6. karmate027

karmate027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ahmet Berk
    Araç Modeli:
    Tskler arkadaslar rabbim daha buyuklerinden esirgesin... ama bu cizikleri nasil yok edebilirim bu konuda bana bir fikir verebilirmisiniz

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

7. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Benimde arka tampon esniye esniye artık boya çatladı ve böyle parça parça atmalar oluyor.İstanbul' da dokunmayı yada hafif vurmayı çok normal karşılıyorlar Birgün kırmızı ışıkta dururken adam arkadan vurdu tampon esnedi böyle içinde esnedik arabanın yani indim bakıyorum adam bana ilk kez mi kaza yapıyorsun diyo dedim ben duruyodum sen bana vurdun.Bana gelmiş diyor ki sen İstanbul'da oturmuyorsun heralde burda bunlar normal sen dedim dalga mı geçiyorsun adamın üstüne yürüynce güvenlik flan geldi avm nin önündeki baktım bende birşey yok esnemiş zamanımda yoktu uğraşamadım.Oluyor yani ondan hariç 3 kere de park halindeyken gözümün önünde vurdular.Bende Allah beterinden saklasın demekle yetiniyorum ne yapabiliriz yapacak birşey yok sağlık olsun :)

8. blnt

blnt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Bülent Bay
    Yaşadığınız Şehir:
    50-NEVŞEHİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    geçmiş olsun, daha önceki aracımda aynı sorunu yaşamış biri olarak şunu önerebilirim. Maalesef sanayiye gittiğinizde bu tür küçük sıyrık ve çizikler için çözüm önerisi komple boyatmak oluyor, lokal rötuş renk tonu kaybı nedeniyle önerilmiyor, Aracına özen gösteren biri olarak araç yıkama sonrası bu tür çizikler can sıkıyor, özellikle sadece küçük bir kısım için panelin tamamını boyatmak istemiyorsanız. Eğer sizde aracınızla vakit geçirmeyi seviyorsanız sorununuzu şu şekilde amatörce çözebilirsiniz. Aracınızın renk tonu koduna uygun 100gr kadar boya, kum zımpara ve kağıt bant alabilirsiniz. Öncelikle hasarlı kısmı güzelce temizleyin. Sonra zarar gören kısmı yaklaşık 2-3mm taşacak şekilde bantla çerçeveleyin. sonra ıslattığınız zımpara ile fazla güç uygulamadan hasarlı bölgeyi zımparalayın. Özellikle parmağınızla dokunduğunuzda elinizde pütürlü bir çıkıntı hissetmiyorsanız, bölgeyi silip kurutunuz. Kırtasiyeden alacağınız en ince uçlu fırça ile boyalı yüzeyin üzerinden dikkatlice geçerseniz, kötü görüntüden kurtulmuş olursunuz. 2-3 kat şeklinde uygulamaya ihtiyaç duyarsanız, her kat arası boyanın kurumasını bekleyiniz. Tam kuruma sağlandıktan sonra (örn.ertesi gün) bölgedeki fazlalıklar için pasta-cila uygulayarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Opak boyalı araçlarda, metalik araçlara göre daha başarılı sonuçlar alınıyor, ancak dediğim gibi profesyonel bir çözüm olmamakla birlikte, en azından kötü görüntüden kurtulmuş oluyorsunuz. Önceleri renk tonu belli olmakla birlikte zamanla ya gözünüz alışıyor, yada boya tonu gerçekten uyum sağlıyor. El arabasının oluşturduğu çizik daha derin olduğundan, uygulama da daha zahmetli olur. Ben kendi aracımda bu şekildeki derin bir çiziği hiç macun kullanmadan en az 7-8 kat boya kullanarak halletmiştim, önemli olan boya katları arasında kurumasını beklemek. Son kat rötuşu biraz taşacak şekilde yaparsanız, yine zımpara kullanarak boya seviyelerini eşitleyebilir ve pasta cila ile işlemi bitirebilirsiniz. Kesinlikle onarılacak kısmı dikkatlice bantla çerçeve içine alınız, aksi takdirde boya taşması veya akması başınızı daha da ağrıtabilir.

karmate027 bunu beğendi.
  9. fraternity

fraternity Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Latif Enginyurt
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
  10. karmate027

karmate027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ahmet Berk
    Araç Modeli:
    Bende ayni surtup sorunundan dolayi dertliyim ama cizikler icin daha bir calisma yapmadim bulent kardesin yapmis oldugu yorumdaki uygulamayi yapmayi dusunuyorum hava iyice isininda yapacagim ins.

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş