Merhaba arkadaşlar...Yeni bir çalışma ile karşınızdayım. Sanayiden 15 tl karşılığında aldığım dijital saat, iç ve dış sıcaklık göstergeli cihazı, ufak bir çalışma ile ışıklı hale getirdim. Aldığım saatin ekran arkası şeffaftı ve gündüz çok güzel görünüyor fakat gece hiç göstermiyordu. Bende bunun üzerine ışıklandırma yapmaya karar verdim. Saatin arkası büyüklüğünde çıkma bir kap buldum ve içini deldim...Yine çıkma bir ampul duyu bularak elektrik bağlantılarını yaptım ve duyu kabın içine sabitledim... Ledli ampulü takarak deneme yaptım, bu arada elektrik hattını parklardan aldım. Işık fazla olunca bende kabın önüne kağıt keserek koydum ve ışığın şiddetini düşürdüm. Kabı ve saati güzelce montajladım. Sıcaklık göstergesinin kablolarının dış olanını sağ kapı arasına, iç olanınıda çakmağın altına yapıştırdım ve saatide ortadaki boşluğa kabloları gözükmeyecek şekilde yerleştirdim... Ve verdim ışığı....Resim kötü çıktı, aslında normalde çok güzel gözüküyor...Beğenilerinize sunarım...
bence şerit led ile aydınlatma yap abi.. 2x3= 6 led olacak şekilde olsa ışık daha düzgün durur..güzel olmuş
Hepsiburada.com dan aldım termometreyi.Çift taraflı bantla oraya yapıştırdım.Elektriği de içerde monte ettirdiğim tuşlardan aldım.Gece açıyorum gündüz kapatıyorum.
Abi sensörü ön sol kapının menteşelerinin oraya yapıştırdım ben.Çamurlukla , kapı arasındaki boşluktan havayı gözlemliyo ama pek doğru sonuç vermiyor.Neden dersen saç çok ısınıyor yanlış gözlemliyor. http://www.hepsiburada.com/Liste/modacar-isikli-ic-dis-termometre-450004/ProductDetails.aspx?productId=otm450004&categoryId=20024878
kesınlıkle tavsıye etmıyorum cok dandık bırsey bende kullandım ve 1 haftada ısıgı bozuldu halbukı onu montajlamak ıcın ne kadar ugrasmıstım bakın